Ahojte, prosím o radu mamičky, ktoré majú podobné skúsenosti. Syn má 3 roky pred 3 mesiacmi sme navštívili urológa, ktorý mu ptetiahol predkozku, malému sa robil balonik. Každý večer po kúpaní poctivo preťahujeme, aj keď raz za mesiac s mu spraví mala trhlinka, dáme framikoin a je to o. K. Ale všimla som si, že zo spodnej strany ma akoby čiarku, ktorá vedie od otvoru na cikanie až po koniec asi uzdicky. Čiara je červená, niekdy až krvavo červená. Neviem či je to o. K, chcela by som sa vyhnúť návšteve url, pretože malý teda vôbec nem pekné spomienky. Prosím má s tým niektorá mamičkya skúsenosti? Ďakujem za každú odpoveď
@manchester123 kazda trhlinka sa moze zrast uz vazivom a vytvorit jazvicku. Ked ich bude vela moze sposobit zuzenie predkozky nezvratitelne. Preto musite pretahovat strasne jemnucko. Okrem nizkeho veku je ta kozicka velmi jemna.
@althejka áno, dávam nato pozor. Prosím ale jedná sa mi o tu tkz čiarku, neviem či to chlapci majú mať, alebo teda majú.
@suzitok malému sa robil pri cikaní balonik a tak nás poslal pediater. Teraz je to teoreticky o. K, až sem tam na tú trhlinku, ale trápi ma ta tkz čiarka od spodku pipika
@manchester123 no podla opisu je to normalne a maju to vsetci chlapci viac ci menej viditelne, pozri na wikipedii "raphe perinei". Len je zvlastne, ze si si to vsimla az teraz, mozno to predtym mal menej viditelne.
@hariet ale tá čiarka je viditeľná po stiahnutí predkožky, keď viete čo myslím
neviem veru, ale ak nechces ist s malym k urologovi, tam mu aspon zavolaj a porad sa ci je to ok
@manchester123 vtom pripade bola navsteva urcite namieste...ked vam kazal tu kozicku pretahovat, robte to naozaj radšej slabsie a jemnejsie ako uplne....tiez by som odporučila zavolat tam....aby ste mu to este viac takto nerozdrazdili..
Mali ste nejaky zdravotný dovod ist k urologovi? Nas poslali s mojim synom preventívne, tiez mu to urobili nasilu a trápili sme sa stym dost dlhú dobu.... neskutočne bolesti (cikal iba posediacky v horucej vode) , všetko mal do krvi vydrazdene, opakovane sme liecili zapaly....
Potom sa mi narodil druhy syn a neskor treti...snimi som nikam nesla, predkozku som nestahovala...dnes ma druhy syn 15, boli sme na preventivke, doktorka samozrejme skusala, vsetko funguje ako ma....treti ma 4roky, tam to neriešim vobec, samozrejme ak by bol akykolvek problem, k lekarovi by som zasla, ale pokiaľ vidim, ze to nie je nutne, nedovolim do toho zasahovať....
Predkozka sa uvolnuje sama spravidla do cca 5-6rokov veku..okrem toho chlapci si to natahuju aj sami, hraju sa stym...