Bolesti brucha a nafukovanie u 14m

domininini
5. júl 2018

Ahojte maminy, obraciam sa na vas s prosbou o radu alebo sa potrebujem len vyrozpravat popripade zistit ci ma niekto este taky problem ako my. Syn 14m. Bolesti brucha, nafukovanie. Celkovy nepokoj pri zaspavani spanku. Do roka to bolo zo spankom hroza ale teraz posledne 2 mesiace je to cista katastrofa. Maly v noci nespi, cez den 30minutive spanky. Budi sa unaveny umraucany opuchnuty. Skusam ho uspat zaspi, polozim zacne sa trepat metat zo sebou mrncat a je hore. Skusam aj polhodinu ale jednoducho to nejde. Niekedy to nieje ani vidiet ze spal tak malo inokedy je umrncany a nervozny strasne. Vecer pada unavou do postele po hodine je hore place kope nohami a strasne zo sebou trha ako od bolesti. Masirujem mu brusko a hned prdi. Teraz mame strasne dni, bez rurky nefungujeme je strasne zaplyneny. V 8m. mu zistili intkleranciu na laktozu, v 1roku uz nic, vsetko ma negativne BKM aj lepok. Ale aj ked mu tieto alergeny nedavam je strasne nafuknuty. Papa vela ovocia, zeleninu len 1 -2 druhy za cely den. Aj tak je stale zle. Neviem v com som zlyhala. Ci sa snazim aby mal odstupy mezdi jednotlivymi jedlami, ci papa menej ci viac ci je riadne nadzgaty ci menej najedeny. Ci je viac unaveny ci menej ci straasne velmi stale je to rovnake. Skusala som uz hocco. Nic. Stale rivnako. Ako semtam ma dobru noc ale tych je mozno 5 za csly mesiac. Uz dalej nevladzem mam strasne nervy lebo nechapem ze ked je unaveny po celom dni to dieta jednoducho nespi. Nepovedala by som ani polslova keby vstane stastny a spokojny. To sa este nestalo. Ale to ze vstava stale unaveny mi uz nejde do hlavy.. Nevladzem .. Za 4mesiace som schudla 10kg, padaju mi vlasy, mam vycitky svedomia ze ako matka mu nedokazem pomoct ze som zlyhala a som nervozna. Ale 14mesiacov nespania je uz privela.Ale uz nevlaunevane lebo vidim ze jednoducho je ujunaveny. Nekojim uz.

eliska13
5. júl 2018

@domininini asi je to typ takého nepokojného bábätka, ktoré má problém so spankom spí pri tebe?neskúšala si poobede spať pri ňom?
Možno mu idú zuby stoličky....ak veľa prdí je to normálne zo zeleniny, ovocia...
Čo robí v noci, keď nespí plače, chce sa hrať, leží pri tebe?
Bola si u neurológa s tým spánkom
Nemyslím, že to bude zo stravy, je taký typ živý, nepokojný...

skjatqo
5. júl 2018

@domininini Ovocie moze dost naduvat. Ale toto vyzera ako zla mikroflora. Skuste probiotika, viac vlakniny, skuste mu uvarit sosovicu bez mlieka a smotany. Iba sosovicu a zemiaky do vody, pridat saturejku proti naduvaniu a bobkovy list. Ja som mala ako dieta velke problemy a toto ma zachranilo. Piste si dennik co zje a ako sa zdravotne ma. Casom zistite suvislosti. Nevyspatie je strasna vec, ja som si tiez uzila s prvym. Drzim palce.

eliska13
5. júl 2018

@domininini čo má opuchnuté?ty prisudzujes jeho nepokoj strave nejakej intolerancii ...či inému zdrav..problemu?
To 14 m nespavate v noci?aké mu robili vyšetrenia?
A cez deň je aký nie je hyperaktívny či nervak ako reaguje?možno je už tak unavený, že má ten spánok úplne narušený kamarátka ma dieta s nočným desom, ale to je strašný plač až musia zasvietit, noc čo noc je ten spánok plytký všetko v noci prežíva kričí zo sna

eliska13
5. júl 2018

@domininini išla by som k pediatricke a poradila sa.Moze mať parazity...koľko x za deň spí?ved ten spánok mu musí chybat, keby aspoň cez deň spal 2,3 hodiny.Robili mu sono?
Ja si myslím, že iná vec je, že je nespac a je skrátka taký a druhá, že je zaplynený.Moj, keď bol nepokojný v noci umrncany mi pediatrická povedala nech mu dám Brufen na noc, že možno sú to zuby nič tomu nenasvedčovalo nekusal si ruky a naozaj dobre spal v noci a o pár dní stoličky vyšli.

cichlida
5. júl 2018

@domininini no teda to naozaj klobuk dole, ze este stojis na nohach, viem si to zivo predstavit. Moj maly bol taky do 6 mesiacov- kedy nespal snad vobec, rovnako bol stale nevrly, opuchnuty a unaveny, som myslela, ze umrem uz. Od roka zacal spavat celu noc a odvtedy je pokoj. Ale v 14 mes.? No ja si myslim, ze treba znova obehat doktorov, kde je problem. Moj mal problem s bolestami, naduvanim a vyprazdnovanim, ale zacalo sa to upravovat po zavedeni prikrmov. Vela spanku prajem ...

dellpo
5. júl 2018

ak mas na koho, obrat sa na rodinu - svokru, mamu - aby pomohla a mohla si sa aspon ciastocne vyspat..on citi, ze si nervozna a ta nervozita sa prenasa na neho..aspon pri mojej mladsej ktora vkuse 4 mesiace kolikovala to tak bolo.. keby ze nemam oporu v rodine, asi si to hodim.. spomenula si to pediatricke? mozno poradi s probiotikami a kratkodobou dietou aby sa mu upravilo travenie...mozno aj neurologia by bola na mieste - ak mas pocit ze to nie je ken z travenia..

flientica
5. júl 2018

niektore babatka tak spinkavaju velmi dlhu dobu, ze proste sa casto budia, maju velmi trhany spanok a cim dlhsie to je, tym su potom nervoznejsie a zase nevedia spinkat a potom je to taky zacarovany kruh :/

domininini
autor
6. júl 2018

@eliska13 Ano spime spolu, v postielke vydrzi max hodinu. Zobudi sa a place, potom ho len nosim. Niekedy zaspi ihned niekedy je hore aj 2 hodiny a snazim sa ho uspat. Nie hrat sa v noci este nechcel. Jeho nepokoj pripisujem tomu ze je velmi naduty a boli ho brusko. Opuchnute mava oci ked vstane po 30minutach. Ano mavame zle noci do 8m sa budieval casto aj 7-10x a potom nastalo peklo aj 20x v noci hore. Tesne pred 1 rokom sa to zmenilo, spal ozaj supee, ale to bolo len par noci a potom prislo to ze cez den si jeden spanok 30minutovy a vecer po uspani je hore a place pokial uz snim nezostanem v izbe. Pred 3 dnami mal taky super spanok ze zalahol o 8 a zobudil sa az o 4tej a to ho naozaj nic nezobudilo. Ale ako hovorim taku noc ma mozno 5x do mesiaca aj to som povedala vela. Cez den byva nekludny a umrncany ale nieje to katastrofa zeby bol hrozny nervak alebo nieco take. Zrejme naozaj pojdem k tomu dr.

@skjatqo Dakujem za radu urcite skusim

@cichlida ach ani maly nespal vobecked bol novorodenec iba na fitlopte inak nie bol hned hore. Ked mal 4 mesiace spal 20minut 2x za den.

@dellpo Nemyslim si ze by to bolo z niecoho ineho. Je sikovny vela veci vie a vyvojovo napreduje, tam strach urcite nemam.

@flientica veru aj ja mam pocit ze je proste uz strasne unaveny a nevie spat poriadne

domininini
autor
6. júl 2018

Aj teraz, vstal o 4tej, doteraz sa metal mrvil prehadzoval mrncal...nevie sa ulozit

eliska13
6. júl 2018

@domininini píšeš, že už 4 mesačný tak málo spal on bude taký:(a nemyslím, že to má niečo s bruškom má takú nervovu sústavu je drazdivejsi..
Neskúšala si ho cez deň unaviť dlho chodiť....akoby neprešiel do tej hlbokej fázy spanku vypytaj sa k neurologovi.Musi to byť veľmi ťažké drž sa!
Vieš aj ty si nervózna, keď nevieš spať on je v takom začarovanom kruhu

eliska13
6. júl 2018

@domininini skús mu dať jeden deň ten Brufen viac x možno ho naozaj bolia zuby a je nepokojný cez deň sa hrá tak zabudne v noci to najviac detí cítia.

bibistec
6. júl 2018

Dajte zistit plesne. Zo stolice ale urcite aj z krvi. A ps urcite ani stopove mnozstva mliecneho neje? Ani v pecive? Alebo skryto? Niekomu vadi aj mikro množstvo a test moze vyst aj na treti krat pozitivny. A soja tiez moze vadit a mlieko aj ovcie a kozie. Proste ak je vsetko negat tak tie plesne otestovat.

skumavka
6. júl 2018

Vyskúšaj sirup Pediakid na lahsie zaspavanie, alebo Pediakid na upokojenie. Su to bylinkove sirupy.
@domininini

nefertiti7
6. júl 2018

Tak môj syn takto spával do 4.5 roka a to som bola už iná matoha...bez rodičov muž v riti v zahraničí...normálne som bola na pokraji života a smrti...viem o čom píšeš. Problémy s kakanim...do 4 rokov. Mali sme nejaký homeopatické sirup...žiaľ neviem už ako sa volal bolo to dávno. Ale dávala by som probiotiká a raz za čas nurofen. Keď som už naozaj nevladala. Budil sa aj 12x za noc.

koniarova
6. júl 2018

Určite by som nedávala veľa ovocia hlavne navečer.

janulik2306
6. júl 2018

Och tak to máš teda riadne ťažké, určite si nič nevycitaj pomáhas malému ako sa len dá ale musíš pozerať aj na seba, potrebuje predsa zdravú mamku, na tvojom mieste všetko poviem pediatricke a pýtala by som sa aj na rôzne vyšetrenia, ako už boli spomínane vyššie vezmi stolicu a určite skúste na tie parazity, krv, gastro, a šla by som aj na neurológiu naj mu chudáčikovi urobia vyšetrenia lebo si myslím že tento váš stav už trvá dlho a len tak bez príčiny by sa podľa mňa dieťa nechovalo držím prsty, veľa síl prajem nevzdávaj to a určite potom napíš ako ste dopadli

luckolienka
10. okt 2018

@domininini aj ste na nieco prisli? Ja mam 10 mesacnu dcerku s rovnakym problemom nocneho budenia. Chystam sa poziadat o gastro vysetrenie... co vam povedala pediatricka?

cynthia97
13. máj 2022

@luckolienka dobry den,mozem sa spytat ako ste dopadli?bohuzial riesime presne to iste co Vy ste mali,mali sme uz vselkiake vysetrenia,aj sono mozgu,bruska,bezmliecna dieta vsetky allergeny vynechane a ajtak mu boli brusko a je nepokojny aj cez den aj v noci☹️

luckolienka
13. máj 2022

@cynthia97 dcerka ma uz viac ako 4 roky a stale sa v noci budi, teraz uz menej, ale teda prisli jej na histaminovu intoleranciu a z toho ma zrejme svrbive ekzemy a tie ju budia, a este aj rastove bolesti ma. To sa casto stazuje na bolest noziciek a nemoze spinkat. Tak spatne uvazujem, ci to nemohlo byt nieco z toho, co ju budilo. Lebo inak nam vysetrenia neukazali nic… na tu histaminku prisli pred mesiacom.

martina8995
29. máj 2023

@bibistec Dobry den. Prosim Vas mate skusenosti s plesnami? Dcerka je neustale nafuknuta po kazdom jedle aj s bolestami bruska ma 2,5 roka nevie presne opisat ci ma krce alebo bolesti id plynov. Ma nafuknute brusko pred 3/4 rokom zistena mierna pozitivita na mliecne a vaj.bielok. a Candida vo vyteroch. Dostali sme medoflucon na 7 dni. Teraz prekonala 2 crevne virizy za mesiac od st.dcerky a sme na tom tak ako opisujem vyssie. Ja uz ani neviem co davat jest ☹ uz aj tak je obmedzena v strave ☹

bibistec
3. jún 2023

@martina8995 moja dcéra plesne mala , po prelieceni sa to dalo do poriadku. Je vhodná diéta s obmedzením cukru a sacharidov. Predpokladám že ste na bezmliecnej a bezvajecnej strave. Pokiaľ nie tak problém by som videla aj tam.

martina8995
6. jún 2023

@bibistec ano 1,5 roka bez mliecneho aj vajecneho bez sacharifov. Bez ovocia vysype sa. Prosim Vas aky chlieb a pecivo papala Vasa dcerka?

martina8995
6. jún 2023

@martina8995 a ci bola preliecena?

bibistec
7. jún 2023

@martina8995 vtedy jedla pohankovy čo som jej piekla len so sodou. ale mam pocit že aj ten vadil.

natuska553
23. aug 2024

@domininini Dobrý deň, môžem sa opýtať ako ste dopadli? Kedy to už prešlo? Mám 8 mesačneho synčeka a rovnaké problémy s nafukovanim, už som zúfalá.

natuska553
23. aug 2024

@cynthia97 Dobrý deň môžem sa opýtať ako ste dopadli? Pozerám že už prešli 2 roky. Snažím sa nájsť pomoc pre mojho 8 mesacneho synčeka. Stale ho nafukuje a budi sa na to. V okoli nikto taky problem s dietatkom nema.

domininini
autor
23. aug 2024

@natuska553 prvu celu noc prespal az v 3,5 roku :(

natuska553
23. aug 2024

@domininini prepana :( ale do vtedy az mal tie bolesti bruska? Prisli mu na nieco? Dr. mi vravela, ze nemam to riesit, ze to samo po roku prejde. Ale, ja uz takto nevladzem dalej fungovat, moje telo uz nevladze. V noci spim po 2-3 hod lebo potom ked sa tolko krat zobudim tak uz ani ja nemozem spat. Celu noc ho boli brucho, kazdu hodinu sme hore, rano sa budi unaveny. Samozrejme potom cely den ho problem uspavat ked je taky zly. Vidim na nom ze je preunaveny uz chronicky. Ale zvlastne mi je ze sem tam su dni ked ho to brusko neboli. Zabudla som napisat, ze tak isto sa budi na brucho aj z obedneho spanku. Tie dni ked ho neboli krasne spinka 2 a pol hod poobede a potom mam doma usmiate bezproblemove dieta. Aj ked su lepsie noci tak aj cez den sa to da. Pocas toho ked je hore, lozi a hra sa ho vobec brucho neboli. Mali ste to aj vy tak? Prosim vam dajte mi nejaku nadej ze sa to zlepsi

natuska553
23. aug 2024

@natuska553 co by som este mohla zmenit aby sa to zlepsilo? Dajte mi prosim Vas nejake rady a tipy. Urcite ste skusali vsetko mozne. Zda sa mi, ze ked ide spinkat malo najedeny aspon na ten obedny spanok tak trochu lepsie pospi. Ale par dni to fungovalo a zase uz to nefunguje.

natuska553
23. aug 2024

@natuska553 mne nevadi keby sa budil hoci 2-3 krat aj do neviem kedy. Ale 10-15 krat to nedavam.