Bábätku sa trasú ručičky

nikki165
1. jún 2017

Ahojte, nas maly ma 6 mesiacov a uz nejaku dobu pozorujem , ze sa mu trasu rucicky . Samozrejme som to spominala doktorke, ta sa ma spýtala, ci neprevracia ocka alebo ci netrase aj nozkami, to nerobi ale hned nas objednala k neurologicke , sme tam objednani o 2 tyzdne. Skusala som pozorovat co to moze sposobovat, a vacsinou to robi vtedy napr.ked nieco chce a nedociahne na to, alebo ked je rozjaseny. A takisto sa mu stava, ze sa zo spanku mykne, viem, ze uz vsetko velmi vnima , a ze to spracuvava v spanku, ale pediatricka nas dost vystrasila lebo spominala epilepsiu, ale nechcem robit ziadne zavery do vysetrenia u neurologicky. Prosim Vas ak ste sa stretli s niecim podobnym podelte sa o skusenosti 🙂 dakujem

hors
1. jún 2017

Ty mas lekarsku asi tavu ako ja .Mna tak vystresovala s dcerkou ,ze som sko infarkt dostala a isla s poradni s placom .Podla mojho nazoru si myslim ,ze je to normalne mam 3 deti a vsetky to robili triasli rucickama .Jednoducho sa tesi a chce chytat podla mna je upne pohode. Moje to robili ked sa velmi tesili s niecoho a ked hlavne dosahovali co nemali😃To ,ze sa mykne ked spinka to robia obe moje baby.Jednoducho vnima veci okolo seba a moze byt ,ze sa mu nieco zazda a mykne sa .Ja som koza stara a dost casto sa mi stane ,ze sa myknem 😀.

nikki165
autor
1. jún 2017

@hors uz rozmyslam aj nad tym, ze zmenim lekarku ale dakujem za odpoved, predsa len po vysetreni u neurologicky budeme mudrejsi 🙂

siska53
1. jún 2017

@nikki165 neurologicka vam to objasni.. Nam to robil maly pri dojceni,ked uz bol v polospanku-len obcas a vyklul sa z toho tichy reflux..

lilu74
1. jún 2017

Moj nimi kruti hlavne zapastiami ale mam pocit ze vedome ale tiez mi to pride zvlastne🤔

aamaria9
1. jún 2017

Moja to tiez v takom veku robila (triasli sa jej rucky a aj ich tak zvlastne vytacala, vsetko pri vedomi a hlavne vtedy, ked bola niecim zaujata). Boli sme u neurologa, ukazala som mu to na mobile (urcite to treba aj natocit) a asi po 3sekundach zhodnotil, ze je to normalne🙂 Dnes ma 2roky a je ok🙂

emi16
1. jún 2017

Uvidis co ti povie neurolog.
Nasa mala stale natahovala nohy asi od stvrteho mesiaca vzdy ked sedela, alebo sa uspavala v autosedacke a kociku. A k tomu zatina usta a musi nieco drzat v ruke.
Problem ju nakrmit v detskej sedacke
Neurolog vravel, ze niekt. Deti to maju, a nemusi to nic znamenat, ze vo ceku dvoch rokov to ustupi. Ale ak nie tak jej budu robit niake vysetrenia.
Reflexy a nervove zakoncenia ma v pohode a je hyperaktivna.
V 16. Nastom mesiaci to trochu zacalo ustupovat. A jeme pri rozpravkach a pesnickach nech obsedi.
Neskor jej prisli na cystu v obale mozgu, ale zevraj to s tim nesuvisi. Ta cysta tam je este z prenatalneho obdobia. Prisli na nu nahodou, lebo padla na hlavicku a zvracala.

nikki165
autor
2. jún 2017

@emi16 to s tymi ustockami robi aj maly, ale skor mam pocit ze to suvisi s tym, ze mu uz pojdu zubky,stale vsetko dava do ust, ale cumel nechce ani vidiet 🙂 , ked ma ale nieco v rukach , ze ich ma zsmestnane tak je dobre , no ale ved uvidime, tak ci tak som chcela ist k neurologicke, pretoze ked bol mensi tak mal skrateny krcny sval, daval viac hlavku do jednej strany tak nech mu pozrie aj to

janisa31
2. jún 2017

Ja v tom nevidím nič nenormálneho. Je úplne v poriadku ak sa mu v tomto veku občas roztrasú ručičky. Je to spôsobené hlavne tým, že sa priveľmi snaží niečo chytiť alebo dočiahnuť. No ak sa ti to nezdá, treba si jednoznačne pobehať vyšetrenia a budeš mať istotu😉

rusalkablack
2. jún 2017

no ja mam 2 uz dospele deti, ale nikdy netriasli rucickami, nie je to dobre, vyhladaj ineho lekara.