Aký máte názor na používanie cumlíkov?

25. sep 2024

Aky mate nazor na pouzivanie cumlov? Ake cumle pripadne ano a ake nie?

really8
25. sep 2024

Ja som cumel dala obom. Od aventu. Ci niekto da alebo neda je mi ukradnute. Ja som dala lebo som odmietla byt cumlom ja. Niekedy sa pozastavim ked vidim uz snad skolkara s cumlikom ale to je sekundova myslienka a ide sa dalej. Nas zubar povedal ze do dvoch rokov nie je cumel ziadny problem.

andrea_82
25. sep 2024

Starsi syn ho mal do dvoch rokov, mladsiemu ho postupne tiez davam menej, aby sme to do dvoch rokov zvladli. Je to pre mna super pomocnik, neviem si to predstavit bez cumlika.

diaalex
25. sep 2024

staršia mala avent, mala 2,5r keď som jej ho zobrala a teda vždy sa na ňom ukľudnila... menšia nemala (vôbec ho nechcela) a mala 2,5r keď som ju odstavila od kojenia, ale keď sa potrebovala ukľudniť, tak vždy na prsníku ... problémy so zúbkami nemajú

ivanakal
25. sep 2024

Ano davala som obidvom. Ukludnovalo ich to. Lahsie a lepsie oducat od cumla ako od palca napriklad. Neviem do kolkych rokoch, ale potom som ho proste stratila a nejako extra to neriesili. A kupovala som obycajny z DM, alebo nejakej inej drogerie.

svokrinjazykmonika
25. sep 2024

Moja bude mať dva roky a má dudel od svojich 6m. Ešte nie je pripravená sa ho vzdať a nasilu to nechcem tak som aspoň prešla na curaprox dudle kôli zubom. Ale mala ho vždy iba na spanie, keď sa zobudí tak sa hneď odkladá. Aj sama sa naučila že je dudka iba na spanie. Toto mi príde nepekné keď vidím aj vonku nejaké fakt veľké dieťa s cumlom.

bublinka1426
25. sep 2024

normalny, ukludnilo.pekne uspalo.
lepsie ako pchat cecok pri raste zubov. kazde 1-2-3hod v noci.
zuby ma zdrave ziaden kaz, 7 rokov.

lienka9
25. sep 2024

Moje obe deti mali cumlik.nam pomahal,lebo mali potrebu nieco stale dudkat,ale flasa alebo moje prso to byt nemoho neustale..takto bol spokojny kazdy.prestali uplne vpohode,bez placu asi v 2r.ani si nespomenuli,ze nemaju.

7miriam77
25. sep 2024

Dcérka mala, časom už čisto len na zaspávanie...žiadne negatívum som nezistila. Ju ukľudnil, o to išlo a ľahšie s ním zaspinkala. Strašili ma krivymj zúbkami, no aj to je hlúposť, má ich úplne krásne rovné a zdravé. Za mňa cumel 👍

cyberk
25. sep 2024

Podla mna pokym dieta nechodi nech ho ma aj stale, super pomocnik, lepsie ako pchat furt prso 🙈 ale potom, ked uz chodi, to vyzera hrozne vonku 😅 max na uspavanie ok.. do nejakych 2r, potom jedine ak je dieta mentalne zaostale (alebo mama) 😜

angeli121212
25. sep 2024

Syn mal od narodenia do cca 6 mesiacov keď už ho nepotreboval, mal ho na také momenty keď som ho napr.potrebovala.prebaliť a už bol.hladný tak sa na chvíľu upokojil a šlo to ľahšie alebo napr. Keď sme išli autom v sedačke a nebol tam spokojný ale.presunúť sme sa museli.. resp. Po nakojení keď som cítila, že už nesaje len sa chce upokojiť tak si ho kus podudlal. On sám ho vždy po zaspatí vypľul a spal bez.. odstavenie bolo extra jednoduché lebo prišlo prirodzene

petronellla87
25. sep 2024

Staršia ma 1,5 roka, má ho iba na spanie, príp ak je chorá tak jej dovolím dudkat aj cez deň. Mladšia ho nechce, napína ju z neho. Súhlasím s tvrdením radšej dudel ako palec

3princezne
25. sep 2024

Prve dieta bez dudla, hruza, vkuse prso v ustach, ani bezo mna spat nevedela. Potom som sa poucila a dalsie deti uz mali dudel, u nas chvala bohu za neho 🙂

majlo1234
25. sep 2024

Pri prvom som sa bala, ze mi pokazi kojenie, tak som nedala. Ale zaprisahala som sa, ze pri druhom dam. A druhe dieta cumel odmieta. Kolko penazi som uz vyhodila, vsetky znacky som hadam kupila a nic. Takze mam vecne urevane decko, ktore ale nechce ani to prso. Co by som dala za cumel…

sono2
25. sep 2024

Ťažko povedať, či budeš dojčiť alebo nie. Ak áno tak nie. Cumel mýli. Spôsobuje štrajky.
Ďalej často vypadáva z úst a bez tak ho treba dávať permanentne do úst. Ďalej je koľkokrát v štrajku dieťa hladne nechce prsník ale cumel reve Ďalej lebo z cumla nejde nič.

Moja skúsenosť 1 cumel lebo náročná nonstop prsník
Celé zle. V 8 mesiaci som to konečne stopla odvtedy bol pokoj.
Pri druhej žiadny cumel, dojčenie bez problémov spanie bez cumla bez problémov.
Ved netreba aby malo dieťa nonstop niečo v ústach. A ani sa mi to neľúbi. Koľke deti už rozprávajú cez cumel. Maju škaredé zuby. Musia odnaučať. Ja som proste dlho dojčila. Mne to nevadilo.
Pridávam. Moje palec nepoužili nikdy.
Ja som dala prsník kedy chceli.

biglovemom
25. sep 2024

Do urciteho veku ok

evcagabi
25. sep 2024

Bohuzial pouzivam. Kym som bola v porodnici cumel nemala, potom zacal so starostlivostou aj otec a naucil ju nan 😅😅

saxana000
25. sep 2024

Dala som a velmi pomohol.ked prisiel cas zobrala som.

taktotedanie
26. sep 2024

Dala som, nezozal uspech, neriesila som
O starost menej, ze nemusim bojovat pri tom ako ho treba obmedzovat az uplne od neho dieta odnaucit
A som rafa, ze dieta ho odmietlo

milanemila
26. sep 2024

Moje deti cumle nemali, brala som to ako dalsiu vec od kt ich treba oducat 🤷🏼‍♀️ my sme sa teda zaobisli bez neho.