Ahojte sme na sluzobko rodinnom pobyte. Zobrali sme aj drobca. Ma 19 mesiacov. Ked ideme na ranajky alebo veceru, kym mu nedovolim s jedlom robit co chce je psycho ide to rozbit aj zo stolicky.
Nechcem mu davat mobil ani tablet. Mate nejake rady? 😒
@angeli121212 teraz to moc neporiesim, je tam aj kutik ale nvm co je toto za hotel zima ako v .... tam je 🙈
Ten kutik je vo vnútri a oni tam ani nekúria?.. kokos..
A doma jedávate ako?
Prestriedat sa pri nom.
Dat mu mobil, alebo tablet. Nie ste doma.Majte respekt voci ostatnym. Prave sme sa vratili z nemocnice a bola tam mamicka, ktorej dietatko celu noc ručalo, nie plakalo, ale ručalo, ze chce pozerat rozpravku. Cele oddelenie vdaka nemu nespalo. Doma je to ine, tam by som si vychovavala podla seba, ale myslim, ze v restauracii, nemocnici a inych priestoroch by som riesila situaciu hocijako,kludne na chvilu aj tabletom, aby sa ini ludia vklude najedli/vyspali.
My sa striedame ak nevydrží v kočíku s hračkou alebo zoberieme na ruky a ideme ukazovať kde je čo.
Presne tak, musim suhlasit s tym ze na tu chvilu by som mu kludne dala pozriet rozpravku na mobile lebo to naozaj obtazuje ludi ktory sa chcu v klude najest. Nikdy by som sa nestriedala pri jedle,za mna ako chvilkove riesenie preco nie. Ja som s malym po restikach nechodila ked bol mini, lebo bol hrozny v spolocnosti a nechcela som ludi obtazovat a ked sme uz fakt vynimocne sli, tak chvilu pozeral. Zvysok sme ozaj len objednavali domov 🙂
Keď bude pár dní pozerať do mobilu nič sa mu nestane.
@angeli121212 no ved práve 🤦♀️
@nikaeli normálne papa, tu je vymeneny 🤷♀️
@mamamasama on neruci prave ani neskrieka, to by som nezniesla on ide z nej vyskocit rozkyva sa na nej a podobne 😂
@ivik4 on je na to maly, tym, ze nie je nauceny aj to hodi o zem 🤷♀️🙈
Ci ma dieta papiere a farbicky ,alebo rozpravku pozera na tablete alebo zmysluplne hry hra , to je tak jedno.ja nechapem preco vela ludi odsudzuje tablety/telefony.
@biglovemom lebo sú pasívne. Kreslenie, kniha, hra niečo rozvíjajú. Rozprávka dookola nie. Tablet, telefón áno, ale pod kontrolou, obmedzené a hlavne s kontrolou obsahu. Zmysluplnú hru áno. Ale často to skončí pri blbých videách na YouTube
Kútik, hračky, mobil/tablet. Keď nezaberie, tak by som sa prestriedala s mužom. Ani mne sa to nepáči, som za to, že keď sme na veceri/obede/raňajkách tak sedíme a jeme, ale keď to inak nepôjde tak by som to riešila tým striedaním sa.
Určite nieeeeee mobil a tablet, bude potom ešte horšieeeeee. Ja by som také malé decko ani nebrala na dovolenku, a keď áno tak by som išla na raňajky/večeru na striedačku. Je to neskutočné obťažujúce, keď niekto tam je pre oddych a musí počúvať decko ako vrieska
@mamamasama doma si vychováva podľa seba a decko pozerá rozprávky. Snáď nečakas, že dieťaťu stačí povedat nie sme doma rozprávka nebude.
takto sme boli na dovolenke so synom. Vzdy jedol v klude mne na kolenach. Ponukala som mu jedlo a ak sa dalo, tak som sa trocha najedla aj ja popri nom. Mal so sebou aj malicke auticka, s ktorymi sme sa potichu hrali alebo sme mu robili "divadielko" s par postavickami. Ked sa uz najedol a zacal sa moc krutit manzel dojedol. Vzal syna na ruky a siel sa s nim prejst bud po restauracii alebo na chodbu a ja som dojedla co som potrebovala. Ak sa zacal jedovat skor, manzel nedojedol a siel s nim prec a potom sa vratil a vzala som si ho ja. Hlavne obcas mu treba dovolit viac ako doma s ohladom na druhych ludi. Vtedy neboli tablety samozrejmostou a ani mobily. Tak sme vymyslali kreativne divadielka priamo na stole 🙂
Knižky, hračky , striedanie sa , na kolenach aby sedel
žiadna čarovná vec neexistuje ( u nas nebol ani mobil ani tablet načo )
náš vydržal max 20-30 minut aj to namrvil chleba všade kde sa dalo
iná cesta nieje prežili sme si to viac krat a moc si nepomožete ,doma ho viete dať na zem a neriešit ale na dovolenke to proste nejde
@aandrea9 tak potom uz vobec nechapem. Ak mu doma dovoli rozpravky, preco prave v restauracii, kde respektujeme inych ludi, mu ich nepusti?
@ukulela to je jasne. 👌🏻 myslim vsetko s rozumom vyuzivat- pouzivat😊
@zuzikak dobry napad dakujem 🙈😊
@mamamasama ja doma nepustam k jedlu rozpravky 😂
ked nechce do detskej stlolicky tak ho dat na kolena alebo ak su tam gauce tak tam .. popripade poprosit personal,ci sa neda dat ohrievac do kutika aspon pocas jedenia ...
Ako som ja odsudzovala mamicky, co strkaju mobil dietatu do ruky v restike 😂 teraz odsudzujem mamicky, co tam splasene behaju za detmi a nasilu sa snazia ukazovat xx veci v restike a vyrusuju svojou neposednostou ostatnych 😅😂
@mamamasama ak to bolo dieťa, ktorému sa ešte rozprávky čítať nedajú resp.ich nepochopí tak jedine mi z toho vychádza, že rozprávky pozerá na mobile a mamička ma od neho pokoj. A dieťa neručí. Mala som na mysli skôr to, že vychovávať sa ma doma a potom nie je problém ani na verejnosti. Doma si robí dieťa s jedlom co chce a potom autorka nevie co s nim v hoteli.
@aandrea9 vd je to decko, hdam nikto necaka, ze bude sposobne sediwt hodinu za stolom
My sme boli autorka xy krat na dovolenke, vzdy sme sli spolu vsetci jest, prinajhorsom sme sa pocas jedla prestriedali pri pozerani z okna/prechadzke okolo restiky. V tom veku som mu tusim bravala k stolu zvieratka z lega, nakolko ho rozpravky z tablwtu este nebavili. Akonahle ho bavit zacali, supla som mu tie, absolutne bez vycitiek, ied bolo treba. Ale teda hlvne pri cakani na jedlo, potom uz dostal vidlicku a sam sa zabavil jedenim
My sme v tomto veku nosili puzzle knizky, taketo nieco:
https://www.knihcentrum.sk/obusok-z-vreca-von
Je tam 6 jednoduchych skladaciek a takemuto malemu to este celkom dlho trva, kym vsetky posklada. Teraz uz nosime zosit na kreslenie.
Daj mu tablet. Alebo sa prestriedajte s mužom.
Poznáme a my sme to riešili tak, že keď už nevydržal tak sme sa striedali pri ňom vonku...