Ako uspávať dieťa, ktoré je na umelom mlieku?

tehulka_mk
10. mar 2013

Mamicky,mozno mi poradite 🙂 Alebo ma presmerujete.Mojho synceka som kojila az doteraz,ale uz vidim,ze pri sani neprehlta,mozno par glgov(prestava sa mi tvorit mliecko,asi zo stresu,alebo neviem,skratka stracam mliecko aj napriek tomu,ze syncekovi prikladam prsniky).Chcem sa opytat,doteraz som ho takto uspavala,zaspal po napapkani sa.Ako ho teraz budem uspavat?Mamicky,co pouzivate UM,deticky vam zaspia pri flaske?Ci to ho budem musiet na rukach mat?(metodu Kazde dieta sa vie naucit spat neuznavam)
+ Dalsia otazka,dokedy ma dietatko prijimat mliecko?Mam teraz prejst na UM?Ake?Dvojku?Bude mat 9 mesiacov.A ako casto mu ho davat?Dakujem pekne.

luciannka83
10. mar 2013

Čo sa týka toho uspávania, tak budeš musieť vyskúšať čo na syna bude platiť. Uspávanie na rukách neodporúčam, keďže už je dosť veľký a určite ťažký. Ja uspávam svojho syna tak, že si k nemu ľahnem, pritúlim sa k nemu a buď mu spievam, alebo recitujem 🙂 keď to nejde tak, tak si ho dám na seba na brucho keď ležím a zaspí na mne. A keď sa už nijak raz sa nedarí zaspať, tak ho zoberem v sede na ruky a trocha pohojdám. Závisí od dňa. A pri fľaši my nezaspí, aj keď častokrát vyzerá že už odkvecne,...
Môžeš ho napríklad skúsiť dať do postieľky ľahnúť, dať mu nejakú hračku a uvidíš čo bude robiť. Prípadne môžeš aj pri ňom sedieť a držať ho za ručku, alebo ho hladkať. U nás to ale nepomáha.
Podľa ľaktačnej poradkyne malý by už nemusel piť umelú výživu, stačilo by vápnik doplniť jogurtmi, strukovinami, syrmi,... ale ona bola zasa zásadne proti používaniu umelej výživy. Ja by som prešla na 2ku UM. A mlieko je dobré keď dieťa pije dlho. Nemusí to byť práve UM, po roku môže byť aj kravské. Ja by som dávala 2x denne po 200ml, ráno a večer. Vlastne aj teraz už tak dávam.

luba41
10. mar 2013

@tehulka_mk a ked chce malý ešte sať, neskúsiš niečo na zvýšenie tvorby mliečka? Mliečko sa len tak nestratí, niekde máte problém / dudlík, neponúkanie prsníka cez den, vela príkrmov.../ Ešte je skoro na odstavenie...Zavolaj nejakej laktačnej poradkyni, pomôže , napr. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... 😉

tehulka_mk
autor
10. mar 2013

@luba41 Cumlik odmieta od narodenia 🙂 Ponukam mu rovnako casto ako predtym,dokonca s jeho rovesnikmi castejsie ako ostatne mamky,a prikrmy tie ma trikrat do dna,zje tak normalne.Ani vela,skor pomenej.

tehulka_mk
autor
10. mar 2013

@luciannka83 Ufffff,to bude tazke dost ☹ Lebo ked uz nemam mliecko,a idem ho uspavat klasicky ako pises,recitujem,hladkam,tapkam,tak pri tom place. ☹

sante81
10. mar 2013

@tehulka_mk prestala som kojit pred 5 dnami, kedy mi moja kočka konečne chytila flasku. vzdy pri večernom kojení krásne zaspala, teraz sa v postielke točí aj hodinu, takze uspávanie je len otázka času. je rovnako stará ako tvoj syn. ked treba uspávam na rukách, lezím vedla nej, alebo ju nechám v postielke nech sa ukruti aj sama a potom zaspí v polohe kedy ju treba narovnat. ak chces kojit nadalej, tak skus čaje pre dojciace matky, rozbehnut laktáciu, ak nechces v kojení pokračovat, tak skus ponuknut flasku. ja som moju slečnu na flasu učila 4 mes, ale mala som na to velmi vela dôvodov. teraz bez kojenia 5-6 den a mlieko ešte mám.

andrejka1974
10. mar 2013

moja je na umelom mliecku od konca prveho mesiacika, malinka vobec nepriberala a naucila sa pit z flasky bez problemov a zaspava mi vzdy sama v postielke, ale mliecko davam na rukach, necham odgrgnut a dam do postielky a mala zaspinka a odvtedy ako sa naucila pretacat tak zaspava na brusku a pouziva palcek , ale ten si da len na ukludnenie a ked zaspinka tak si ho da von , cumlik nikdy nechcela , vsak uvidis ako sa nauci , nikdy som neuspavala na rukach, len ked velmi plakali, ale to je fakt len vynimocne

luciannka83
12. mar 2013

@tehulka_mk a cumeľ si neskúšala?

opicaskorica
12. mar 2013

Presne toto som riesila aj ja nedavno. Uspavala som ju tak, ze som si sadla na postel, na seba som posadila malu, zacala som jej citat knizku a ukazovat obrazky, popri tom som jej dala flasku s mliekom, kym vypila, tak sa ukludnila, mozno aj otapila z toho jedla... potom som ju este na minutku zobrala do narucia a pomojkala a dala do postielky... ona sa otoci na bok a spi... alebo si este keca...
Ale ked uz vies, ze koncis s kojenim, tak si ho uz zacinaj ucit zaspavanie... cim skor, tym lepsie... pri 9 mesacnom to uz ma zmysel, uz zacina chapat, co sa od neho chce. Za 2 dni dokaze pochopit, ze po kupani nasleduje mliecko a po mliecku ho date do postielky, mama zapne napr.uspavanku, alebo zaspieva a potom odide...
Poznam zenske, ktore uspavaju aj 1,5 hodiny... sedia pri decku a uspavaju a uspavaju... my polozime do postele a mame volno.. metoda, ktoru neuznavas funguje, ale nie pri 7 mesacnom babatku, tvoj chalan to zmakne za 2 najviac 3 dni....good luck🙂