Ahojte, rada by som sa opytala ako sa naucili dietatko spinat raz denne. Moj maly bude mat rok a spinka doobedu hodnku a pol, zobudi sa na obed a potom este pol hodinku - hodinku pospinka okolo stvrtej. Nie je to zle, nestazujem sa, len by som uz rada presla na denny rezim spinkania raz denne. Ako to bolo u vas, nejak ste postupovali resp. dietatko samo preslo na tento rezim, podla jeho potrieb? A v akom veku vase deticky zacali spinkat raz denne?
ani ja som "neucila spat". dieta citi samo, kedy a kolko potrebuje spat. moj syn ma 2,5 roka a chodi spat o pol 11 doobeda. nevydrzi mi do 12, alebo pol 1, ze by isiel spat az ked sa naobeduje. raz denne spi asi od 1,5 roka, ale stale o pol 11 a nie neskor. a to je jedno, ci rano vstane o 6, alebo o pol 7, alebo neskor. stale ide spat o pol 11. cize nemate ako dieta "naucit" spat.
my sme presli na 1 spanok, ked zacal byt problem s vecernym uspavanim o osmej. proste potreboval viac casu na unavenie medzi poslednym dennym spankom a nocnym spankom. tak som ho doobeda skusila dlhsie zabavat, dala ho spat o 12-tej, prvykrat sice spal iba klasicku 1.5hodinu, no po dvoch-troch dnoch spaval aj 3h (12.00 -15.00) a vecer o osmej padal do postele ako zrela hruska 😅 toto bolo ked mal +/- 11 mesiacov 😉
práve hľadám niečo o spánku ročného dieťatka..Moja má už rok 🙂 , a cez víkend mi spala len raz cez deň. Cez obed. Dnes už chcela spať aj doobeda, predpokladám, že poobede už bude chcieť spinkať znova. Nasilu ju nebudem držať bez spánku. Len som chcela vedieť, či spanie raz na deň nie je málo...nepamätám si, ako spala staršia 😒 .
Ja som to nejako neriešila, nechala som to na neho, lebo ono, keď sa budeš ty snažiť mu to nejako meniť, možno mu to nebude stačiť a potom nastanú ďalšie problémy, ja som jedinú vec urobila, keď sám začal spávať raz za deň a to, že som mu to posunula o hodinku skôr, chodil spávať o 13:00 - 13:30 a spal mi 3 - 3,5 hodiny, no to bol problém, lebo keď sa mi zobudil o 16:30, než sme sa prebrali, napapapali, obliekli, bolo už 17:30 a na jeseň to už bola pomaly tma. Tak som ho začala dávať o 12:00 a spal pekne do 15:00 a mohli sme ísť von ešte za svetla. a raz za deň mi začal spávať asi tak keď mal rok a pol, no každé dieťa to má iné, napríklad on mi okolo 15 mesiacov spával tak max. hodinku a to 2xdenne/skôr to boli polhodinky/, potom si to zrazu posunul, že spal raz denne, ale teda minimálne 3 hodiny a keď mal 2 roky, niekedy mi ťahal aj 4 hodiny. No nemalo zmysel ho budiť, lebo potom bol celý zvyšok dňa mrzutý, no a ako 26 mesačný prestal zo dňa na deň úplne cez deň chodiť spávať...
Ahoj, moja si sama upravovala režim spania, nič som jej nenútila nasilu..Po to roku to prišlo nejak samé, že doobeda vydrží a spať chodí už len okolo tej 13.30 a to nejakú hodinu a pol si schrupne...Neboj, netráp sa s tým, nechaj to na malého, on si sám určí čo a kedy 😉
malá si upravila režim sama. nijak ju neobmedzujem, keď vidím, že sa jej poobede chce ešte spinkať, nechám ju. aj na úkor toho, že ideme potom neskôr spať. naša má 19 mesiacov.
no moja dcéra ma 1,5 roka a cca od roka spí iba 1x denne od 11:30 do 12:30 😖 a niekedy aj menej. Večer zaspáva tak okolo 19:30 a ráno vstáva asi o 7:30. Kým sme spávali 2x za deň, mala som potom problém ju večer dať spať a bolá čulá takmer do 21:30. Skúsila som ju tiež zabaviť doobeda a potom dať spať. Ale je pravda, že asi od 18tej je to s ňou už na nevydržanie 😀
neucila som ho nic, sam si zmenil rezim
no, my mame 16 mesiacov a vacsinou stale spava dva krat..... tiez ju davam spat podla toho, kedy je unavena... skusali sme jeden spanok, aj par dni nam to vydrzalo, ale potom sa sama vratila k dvom...
naucit spat dietatko raz denne? to co je za otazku? ved kazde babetko spi tolko, co potrebuje 🙂 naco upravovat spanok? ved aj deticky v skôlke spinkaju? ved nemate ani rocne dietatko a chcete aby vam spalo len raz? 😒 😒 😒
ja som maleho davala spat vzdy ked chcel a potom si postupne sam upravovat spanok......napr. teraz vstavame o 8mej, spat ide o 12tej a vecer okolo 20tej......🙂 niekedy mal take obdobie, ze nechcel spat po obede, tak som ho proste nedala a vecer mi "odkvecol" uz o 19tej.........nechaj dietatko spat, kolko chce 🙂 🙂 🙂 🙂
My sme presli na jeden spanok, ked dcera zacala chodit spat vecer az po 11, alebo v noci sa casto budila a bola hore 2-3 hodiny a hrala sa, behala po byte. Zo zaciatku to nebolo jednoduche, prve dni chcela spat tak, ako predtym, ale potom si zvykla. Mala vtedy 13 mesiacov. Teraz uz zase dokaze byt hore velmi dlho, niekedy aj do 11 (napriek tomu, ze spi iba raz), ale co uz.... Keby sme nemali problemy s vecernym zaspavanim a nocnym budenim, tak ju urcite necham spat dvakrat denne tak dlho, ako to potrebuje.
nič neupravuj, dieťatko spinká toľko, koľko potrebuje, my sme to tiež nechali na náš pokladík a už od roka spinkáme od 12.30 - 15.00 a potom o 20.00 - 07.00, sú dni, kedy vôbec nechce spinkať a naopak, ale nikdy som ho nenútila ísť cez deň do postele, a fungujeme takto: naobedujeme sa, sám si vypýta mliečko, vypijeme a ide sa spinkať 🙂))
já jsem malé začala pomalinku posunovat první spánek až se to posunula na 11:30-12h tak už ji to stačilo jen 1x 🙂 taky kvůli tomu že chodila večer pozdě spát no a ted má 2 a třičtvrtě roku a už mi od septembra nespí vůbec ☹ ale za to večer ji kolem 19h už můžu dát spát a ráno mi vstává kolem 8-8:30. akurát ted v sobotu vstávala v 7hodin a to jsem ji zkusila 12:30 dát spinkat a povedlo se 🙂 ale jen proto že do večera by nevydržela a bylo videt že je unavená 🙂
jinač mi nikdy nespávala dlouho mohla jsem si podle ní řídit hodinky spala přesně 35minut 😀 pak od roku a pul spala hodinu někdy i dve ale to jen zřídka 😉
nasa mala prešla sama na 1 spanok denne, ked mala 1rok tak si asi povedala že jej to staci, ved naco by spala 2-krat, ked nemusi. ja som bola vtedy dosť prekvapena ked po skoro hodine ležania sa vybrala preč z postele, že ona spať nebude, takto sa to opakovalo asi týždeň, a potom som to už ani neskusala, pekne sa na obed napapala, dali sme si mliečko 😀 a zaspala okolo 12,30h do 14,30, a tak je to doteraz 18mes
akosi sa to stalo samo krátko po roku, asi rok a 2mes... Odvtedy spáva už len raz denne, ja by som to neriešila... Keď príde teplo, tak budete viacej vonku, prídete domov okolo poludnia, to ho uložíš a už sa Ti potom uloží až večer...
Ešte budeš v dobrom spomínať na časy, keď spal 2krát denne... 😀 😀 😀 😀 😀
Mne od toho 1r a 2mes spáva od 12.30 do 14.30 - 15.00 a spať ide okolo 21.00... skôr ju do postele nedostanem.... ale prespí až do rána vkuse do tej 8.00.
to,ze ma matka problem s dietatom,ktore nechce spat...to chapem,ale to,ze ma matka problem s tym,ze este ani nie rocne dieta pokojne spi 2 krat cez den...tak tomu fakt nerozumiem.co by som ja dala za to,aby moje deti spali viac....a niekedy by denny spanok potreboval aj moj skoro 5 rocny syn..dokonca ja by som s tym ako 30 rocna nemala absolutne ziadny problem 😀 hoci aj 2 krat 😀
moj má 16 mesiacov a stále spí dvakrát denne a zatial sa to nechystám menit. už sme skúsali jeden spánok ale malý ako bol nevyspatý tak bol strašne nervný aj v noci. takže zase dva spánky
ja by som mu to nemenila, pokial on sam bude tak spinkat. Mne sa mala sama od seba po roku nastavila tak,ze uz nechcela doobeda spavat, tak som ju davala az poobede o 12 a spinkala 2-3 hodky. Vydrzala cele doobedie v pohode a vstavala cca okolo 7
co by som dala za to keby mala spala aspon raz denne 😀 a nie ze jej rusit jeden spanok
nerieš, uvidíš že na tento režim prejde sám 😉 Ono si to tie detičky zariadia podľa vlastnej potreby spánku.
Ale teda určite som si viac oddýchla ,ked malý spával 2xdenne 😀
Moja dcerka ma 14 mes a spinka 2 krat okolo 12.00 -14.00 a 17.00-18.00-18.30. Vecer ide velmi neskoro spinkat okolo 22.00. Som z toho dost unavena je to velmi neskoro aj pre mna. Ale rozhodla som sa ze to nebudem menit a posuvat jej spinkanie necham to tak a casom si to zmeni sama. Musime len vydrzat....
@vcielkanelka - maly spaval a spi podla svojich potrieb, nic mu neupravujem, skor sa prisposobujem jemu... a vychadza s toho, ze spi este 4 hodiny denne a to ma takmer 21 mesiacov... deti su rozne.. pokial ta to neobmedzuje (napr. nemusis v tej dobe chodit po starsie dietko do skolky), tak to neries. Sama uvidis, kedy to uz nebude potrebovat.