Ako ste dosiahli, ze vase deti nikdy nepouzivali cumel?
Nedostal. Sam odmietol, bol dojceny a nevedel co s nim.
tak, ze ho nikdy ani neskusili.
Nic specialne... moj bol taky kludas, ze mu stacilo dat mlieko a spal..
Naši obaja mali len v porodnici. Obom pichali infúzie, jeden mal nejaký vyrus takže atb a druhy nizky cukor. Počas vpichnutia kanály a podobných bolestivých úkonov dali na cumlík glukozu, uplne to to zmiernili bolest.
Potom ho vypluli. Nedavala som cielene, nechcela som. Boli kojeni, nikdy cumel nepotrebovali. Proste som nedala a hotovo. A pokial chceš oducit, ako vyššie už spomenuli, nedať a vydržať.
Nie oducit, ale pripady deti, ktore ho nikdy nemali. Necmulali potom palec?
Ale uz rozumiem, admin zmenil nadpis, tak preto pisete o oduceni.
Nekupila som a nemala som ani pre istotu doma. Mala bola dojcena na poziadanie a ked mala obdobie objavovania ruk, tak som jej nedovolila sat si palec, vzdy som vybrala a dala jej hryzatko alebo inu hracku, ako to obdobie prislo tak odslo ☺️ cumel nikdy nemala a vyzera to velmi pekne, ked jej vidno normalne tvar aj vsetky grimasy co robi. Ale to je vecou vkusu, niekomu sa naopak pacia babatka s cumlom.
Ziadno. Odmietala to, ked mala 4 tyzdne, "objavila" si palcek a ma ho dodnes zialbohu. Za chvilu ma 5 rokov. Ale je pravda ze za posledny polrok sa to dost zredukovalo, ale musi to uz vychadzat z nej. Ten palcek nezoberies. Cumel vezmes
Synovi sme nikdy nedali, ani sme nemali doma. Dcere sme davali no vzdy ho vyplula a nevedela co s nim.
Nemali sme ho vobec doma. Boli dojcene na poziadanie, takze nepotrebovali extra ukludnovat. Prsty si necmulali, ak aj ano, tak to bolo kratke obdobie, ktore preslo.
Skusala som to postupnym obmedzovanim, t.j. mavala ho len na spanie, resp. upokojenie sa pred spanim. Potom sme ho vymenili za oblubeneho plysaka, uz jej ani nechybal. 🙂 Ale tak kazde dieta je ine.
Normálne, nedostali ho 😃 Najstarší ho dokonca svokre vypľul cez pol miestnosti. Sa so mnou hádala, že neexistuje, aby decko nemalo cumel… 🤣 A teda ano, dojčila som na požiadanie všetkých troch, čiže nonstop na mne dieťa viselo…
Ešte doplním, že teda nezačali si cmúľať žiaden prst, tým že som bola vždy pri nich, tak som mohla hneď reagovať - vybrať z pusy, dať hračku alebo ponúknuť prso. Väčšinou si vybrali to prso.
Nedala. Hotovo. Ja som bola ale nútená kvôli štrajku. Za pár dní bolo všetko OK. Až som bola sama prekvapená. Pri druhej som ani neskúsila. Bolo to bez problémov. Dojčila som
Nedala som cumel, takže ho nepoznali 🤷 obe deti to zvládli bez ..
Nikdy ho nedostali ani jedno z mojich detí ho nemali osobne mi to príde zbytočne... Co nepoznas ti ani nechýba čiže nikdy za ním ani nerevali..
Vzali sme a hotovo. Bez placu, nehladali, nechybal im.
Tak ja som dojcila na poziadanie vsetkych styroch, ale cumel teda mali, bez cumla by som sa zblaznila. Cumlik sme vzali v cca 2,5 roku a bol klud.
Sestra mala problemy s dojcenim, vraj kvoli cumlu, no neviem. Nedali teda cumel, ale zivy cumel robila ona, riadne ceremonie, v kuse prsnik vytahovat. Dobre, da sa, kym je babo malinke, ale toto bolo este aj ked mala rok. To by sa mi nedalo, len okolo jedneho dietata lietat, nespat, lebo jej vypadne prso, ani by som nenavarila, nic ine nespravila.
Moja bola taka. Mala som averziu voci cumlikom, kvoli mamila propagande :D tak som nedala, prst si necmulala, ale do 1,5r mi v noci cucala prso kazdu hodinu :D potom som uz aj z unavy skusala cumle, ale uz ziadny nevzala
Nevzala nikdy ani ziadnu flasku do ust, proste jej umelina asi nechutila. Druhe a tretie dieta som uz naucila na cumlik velmi skoro.
Nedala som. Je z 3/4 na UM, takze ani zo mna cumel nema, sem tam si cucne z prsa,hlavne vecer a vnoci. Vnoci ked sa zobudi si pocmula prsteky a spi dalej. Neni to ze by iba palec, a ze by ho dudlala stale, len to pouziva na samouspatie.
Moje dieta nemalo
Palec si necmulalo
Ja som teda cumel doma pre istotu mala, nepotrebovala som si nic dokazovať, ze dupnem si a cumel mat nebude.. Proste su deti, ktoré ho potrebujú a ktoré ho nepotrebujú.. Nevedela som, aké dieťa sa mi narodí..
Cumel som jej dala asi 4x, ze ju upokojil v začiatkoch, ked mi veľmi zacala plakať v kočíku ale nedávala som vzdy, proste ako poslednú možnosť, preto ho mala asi 4x.
Potom neboli situácie, ze by bol potrebný, neulahcovala son si to s nim, keď som dieťa vedela upokojiť inak..
A potom ho už nechcela, nevedela, co s nim 😃 zacala ho z opačnej strany ohryzavat ako hryzatko 😃
Teraz ma rok a úprimne, som rada, ze ho nemá.. Uz ročné deti mi prídu vizuálne veľké na cumlik... Ale nesudim.. Každé dieťa je iné...
A palec si zatiaľ necmula.. Klop klop
Prve dve deti absolutne nechceli. Vypluvali. Napinalo ich z toho.
Treti syn chytil. A najmensia uz mala cumel v porodnici 😂
Nijak...prvý syn bol závislák..druhému som nukala a ten nechcel ani za boha😄🤷♀️