Mamky poradte! Maly mi pri normalnom kocikovani nevie zaspat. Vzdy ked uz chce spat tak zacne byt nervozny mrncat plakat tak to riesim tak ze koc zdvihnem na predne kolecka a natriasam nim ☹ inak mi v koci nevie zaspat ☹ ked som niekde v meste alebo niekde inde tak to je hrozne ... Da sa vobec naucit na normalne zaspavanie pri normalnom tlaceni kocika? Ma 7 mesiacov dakujem za kazdu radu. Dnu mi zaspi iba na prsniku a ked s nim idek von tak ho musim takto uspat ked je unaveny ☹ a vadi mi to aj preto lebo niekedy je taky nervozny a ja s nim ze s nim tak v koci zatrasiem ze mam az vycitky aka som hlupa a neviem preco to zakazdym aj tak spravim ☹
@anjelik87 ja si myslim, ze ho to prejde samo casom. Ja som maleho donedavna este natriasala na rukach kym zaspal 🙂 a teraz odkvecne aj bez toho. Kolisanie je pre nich prirodzene z bruska. Preto sa aj pri tom rychlejsie utisia. Ale ak ti to vadi, co rozumiem, ze v meste moze byt neprijemne, tak skus uspat v nosici a potom prelozit do kocika. Alebo si proste v meste niekam sadni a uspi ho na prse 🙂
Môžeš si kúpiť resp. požičať babyšatku a uspať dročeka na prsníku, vložiť do kočíka a uvidíš... 😉 . Možno malinký cíti nervozitu (z Teba, Ty z neho a tak dookola) keď ho vkladáš do kočíka a už vie, čo bude nasledovať a plačom Ti dáva najavo, že mu to príjemné nie je. Môžeš si ho pritúliť a uspinkať v náručí, sama uvidíš. Držím prsty, nech sa Vám obom uľaví 🙂
Ja som odnaucila metodou vyplakat...a ani to nebolo tak hrozne a mala mi teraz spava doma v postielke🙂
@anjelik87
ahoj mne malyvonku spal len v satke a postupne sa mu zacal upravova rezim, zespal po roku len 1 krat a aj tak spava, cize vonku mi uz spat nemusi a na obed spi doma , zaspi na prsniku a spinka, nie´kedy musim lezat pri nom, ale vobec mi to nevadi, aj ja si oddychnem trosku, natriasat by som nenatriasala, skus naozaj tu satku
v prvom rade si nemala zacinat s tym hlupym natriasanim 😀 teraz uz len pevne nervy a čas ... hlavne ho uz netras 😝
@anjelik87 Odučí sa, neboj sa. Nášho prostredného sme uspávali zásadne na fitlopte, inak to nešlo. Ľahko sa niekedy povie, ako si si ho naučila, veľakrát ľudia ani nevedia, aké to je mať nespavé bábätko. Skús si ho položiť vedľa seba na posteľ na bok a pohúpavaj mu telíčkom, proste zo strany na stranu. Až si zvykne na toto, skús prestať ním pohúpavať, len lež vedľa neho. U nás to takto fungovalo, postupne sa naučil zaspávať tak, že som si len na chvíľku k nemu ľahla. A tohto najmladšieho zatiaľ uspávam v náručí v hojdacom kresle. Som zásadne proti metóde vyplakania, vždy som hľadala iný spôsob. Časom zo všetkého vyrastú, budú mať viac rozumčeku, bude sa im už aj dať vysvetliť. 🙂
@anjelik87 a preco si s tym vobec zacala??? asi tazko ti po narodeni povedal ze to mas robit ci? citala som v x knihach ze pri kocikovani je dolezite nenatriasat a netrepat kocikom.