Syn bude mať 16 mes..ma rad rozprávku papa pig
Koľko to denne poze pozerať?
Nechávam ho tak max 5 min
Všeobecné pravidlo toľko hodín za týždeň koľko mám rokov. Plus do dvoch rokov nič čo sa hýbe rýchlo...ako tlaková patrola a iné animáky..ale Peppa je v pohode podľa mňa.. 5 minút je ok.
Ja osobne som v 16-tich mesiacoch este nepustala TV, prislo mi to zbytocne. Teraz ma syn 2,5 roka a teda cca. pred mesiacom som mu zacala pustat Spievankovo, ktore pozna uz z pocutia, kedze to sme si ako hudbu pustali casto. Je to ale tak max 2-3x do tyzdna na pol hodinku max hodina, ked nutne potrebujem nieco spravit.
16 mesačné?
0 celá 0.
Slovne: nula celá nula.
Rob ako uznáš za vhodné...tvoje dieťa, tvoja výchova...
Za 5 minut si ani nestihnem spravit kavu, nieto na chvilu vypnut a psychicky sa dobit. telka u nas nahradza chybajucich ludi, ktori by mi pomohli nezblaznit sa.
Ked som mala 16m dieta, mala som zaroven aj mesacneho novorodenca, takze telka isla hoooodne. Teraz ma skoro 3, nie je hyperaktivne ani zaostale, rozprava, chodi na wc, pekne sa vie hrat aj sam.
Obdivujem matky, ktore vobec nepustaju tv a absolutne nechapem ako to cely den s detmi zvladaju, asi nie su na ne same
Dcéra do svojich 5 rokov ani nevedela, že existuje niečo ako televízor.
Naši vôbec.
@hederamonstera Plne ta chapem. Ako som pisala vyssie moje dieta skoro 2,5 roka TV vlastne ani nevidelo, ale teda u nas manzel konci v praci o 3-tej, o pol4-tej je doma a venuje sa plnohodnotne malemu a ja teda mozem robit vsetko to, co sa mi pri dietati neda, kludne si ist zacvicit, spravit velke upratovanie, navarit, ale aj vylozit trocha nohy a oddychnut. Nehovoriac o tom, ze raz do tyzdna mam dieta skoro cely den u mojich rodicov a cez vikend obcas u svokry. Takze som presvedcena, ak by to takto nebolo, tak by som TV urcite pustila uz skor a castejsie....aby som na nezblaznila. 😁
@oceanahory tolko volna som nemala dokopy za cely jeho zivot co ty za tyzden😀🥲🥲
@hederamonstera Som si toho vedoma, ze to mam luxusne 🙂, ale na nic sa ani nehram a urcite sa teraz nebudem chvalit s tym, ze moje dieta TV tak dlho ani nevidelo, kedze je to iba kvoli mojim moznostiam a na mojom mieste by to tak robili vsetky matky...kedze na to naozaj maju priestor.
@oceanahory mas to tak ako by to malo byt❤️ dnesna izolovana doba je hrozna pre rodicov.
@ivka225 waw to ako sa podarilo?
Rozprávky nepozerá ale púšťame si občas (3-4x) do týždňa pesničky na tv, cca dve tri pesničky čiže možno 10 min🤷🏻♀️
@oceanahory v dobrom závidím ako to máte, môj muž chodí domov o 5-6 večer a to už sa chystáme len okúpať a spať, výnimočne trochu zahrať resp. čítať knižky atď… ja som po celom dni ako požutý rezanec, mám doma riadne šidlo a teda u nás telka začala byť súčasť dňa asi pred mesiacom (mám doma 1,5 ročnú)
Vobec. Bohužiaľ, už 19m pozerava, keď pozerajú starší.. nie vždy však pri tom obsedi. A majú dovolenú pol h.
@terezkaarthuramax V tom čase sme síce televízor mali, ale takmer sa nepoužíval. Dnes ho už nemáme. Knihy zaberajú príliš veľa miesta.
@t1nusa Ano, ja mam velku vyhodu, ze muz ma velmi flexibilnu pracu, konci o 15-tej a autom je doma za 10 min. a s bikom za 20 min. Dlhsie musi ostat iba vynimocne kvoli dolezitym meetingom resp. vzdy prve dva dni v mesiaci maju uzavierky, takze vtedy zvykne byt dlhsie, ale inac ziadne nadcasy nehrozia. No a potom velakrat poobede berie maleho niekam von, spravia si spolocny program, nema problem dat veceru, okupat a uspat. Dokonca uspava castejsie, ako ja 😁. Do nicoho ho nenutim, robi to z vlastnej iniciativy, kedze chce robit vsetko plnohodnotne, ako ja. Dokonca aj svoje konicky riesi hlavne s malym, napr. ho berie so sebou v nosici na turistiku, zoberie na automobilove preteky, stalo sa, ze ho zobral na cely vikend na stanovacku (ja som zial nemohla kvoli zdravotnym problemom 🫤) a teda mnohokrat mi povie, nech si spravim kludne sama program podla preferencii a on si spravi program so synom. Samozrejme tuto moznost ma aj manzel, takze sa snazime vsetko velmi vyvavazene. ☺️ No a mame skvelych starych rodicov, z oboch stran jedine a posledne vnuca, takze si ho velmi hickaju a maju velky zaujem. Rovnako aj manzelova sestra, zial deti nemoze mat, tak si to vynahradza, ako skvela teta 🤗. No a moj syn je sice velmi temperamentne a zive dieta, ale ma neurekom programov a teda velku pozornost a lasku od vsetkych naokolo, takze je to samozrejme pre mna ovela ovela jednoduchsie, ako pre ine matky. No a syn od narodenia zboznuje ludi, je to velky extrovert, takze si velmi uziva cas straveny so starymi rodicmi.
Tebe ale prajem hlavne vela trpezlivosti a sil, urcite si skvela mamina 🤗!
@oceanahory ďakujem ti za povzbudivé slová ❤️ máte to skvelo nastavené, takto by to malo vyzerať v každej rodine
Moja ma tiez 16 mesiacov, u nas ide telka casto, rozpravky lebo mam aj starsie deti a neda sa tomu ubranit aby najmensia nepozerala. telka je zapata tak pol dna ale nepozera stale, sem tam sa zapozera. 5 min. je zanedbatelne, kludne by som ho nechala pozerat dlhsie,samozrejme z vacsej vzdialenosti, v dnesnej dobe este mensie deti nonstop na mobile,tablete, to ja neuznavam, ale sem tam rozpravku si pozru,snazim sa to obmedzit pred spanim.