ABKM a nepokojné dieťa

16. feb 2023

Dcerka ma 4.5 mesiaca a od narodenia sa trapime s jedlom,bolestami brucha,refluxom,hnackami,a neustalym placom.v 3 mesiacoch na moje naliehanie sme isli na gastro vysetrenie aj na alergo vysetrenie.sice zo stolice a krvi nepotvrdili na 100% ABKM ale je podozrenie,kedze po klasickych UM mala hrozne krce, vysli jej Non Ige alergie, vajecny bielok, arasidy a psenica.aktualne je uz skoro 2mesiace na specialnom mlieku Nutrilon Alergy care syneo, hnacky trochu prestali,ale stale je stolica riedka s hrudkami,dieta zje velmi malo, je placliva,nepokojna,spanok bol od zaciatku zly ale aspon noc prespala(no v noci nejedla). Teraz uz skoro mesiac nespime, uz nespi ani cez den ani v noci, stale place, je nervozna, obden hnacka. Doktorka stale tvrdi ze si musi zvyknut, no dokedy mame cakat?ked vidim ze ocividne jej nesedi to mlieko.mam aj 4 r dceru, a ta je tiez kazdu noc hore, kedze mladsia gro noci doslova prereve(neplace ale doslova reve).ide spat s placom,vstava s placom.a uz je to neunosne, vsetci sme hotovi,nevladzeme.
Mate niekto skusenost?chcem ine mlieko bud Neocate alebo Alfamino,no bojim sa ci to este horsie nebude 😏

mimi16
16. feb 2023

Ja mám skúsenosť s alergiou na BKM okolo roka a pol. Dcéra mala nasadenú diétu a keď mala okolo piatich rokov alergia zmizla. Do škôlky sme každý deň nosili vlastné jedlo no na nervy to bolo. Koliky mala silné prvé štyri mesiace a potom začali zápchy. Asi som veľmi nepovzbudila, ale ako nastúpila do školy všetky problémy pominuli. Kojila som ju tri roky a zároveň bola dokrmovaná. Pila Bebu klasickú, pretože tie anti alergické boli strašne horké a nevypila to. Teraz asi chutia lepšie, neviem, dcéra má už 14 rokov.

autor
16. feb 2023

@mimi16 nechutia🙈 horke a smrdia.starsia takisto do roka intolerancia laktozy,potom sa upravilo,po nastupe do skolky po vypiti kakaa sa to opat aktivovalo + k tomu ekzem

kikaaa03
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
16. feb 2023

@kikaaa03 a vyslo vam z krvi ABKM?nam dr tvrdila,ze tak malym babatkam malokedy vyjde pozitivny vysledok,takze len tak z brucha predpisala Nutrilon.

kikaaa03
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elementissa
16. feb 2023

Podľa mňa nemáš správne mlieko. Syn má tiež ABKM a pil Neocate Infant. Každý Nutrilon je robený z kravského mlieka. Choď za alergologickou a vypýtaj si Neocate. Je na predpis, ak mas Union, tak štvrťročne sa ti bude celý preplácať. A ak ti tvoja alergo nedá Neocate, tak vymen doktora. Môjmu synovi sa ABKM prejavilo kŕčmi a ekzémom po celom tele. Keď sme prešli na Neocate, tak do troch týždňov mal krásnu kožu a tráviace problémy ustúpili v priebehu pár dní.

noemi155
16. feb 2023

Tiež mam polročného syna a podozrenie na ABKM
Ale ja kojim,tak už dodrzujem striktnú diétu a konečne dúfam začínam vidieť výsledky 🙏🙏🙏
Ešte som ho začala len prikrmovať,tak som zvedavá ako to pôjde s prikrmami…
Na alergo ideme 28.3.,tak som už strašne zvedavá
Môj má strašný ekzém po celom tele a licka máva brutálne a doskrabany ani nevravím…
Skus si na bazosi kúpiť to mlieko neocate a či mu sadne a či vlastne uvidis výsledky
Za vyskúšanie nič nedáš…
Je to hrozne s tými lekármi,vsade aby sa človek len prosil a o trápení toho dieťaťa ani radšej nevravím,neraz som si poplakala…
Držím palce,viem čo zažívas…
Inak probiotiká dávaš?
Na tie veľký pozor..
Ja som to mojmu chudacikovi dávala,aby sa mu bruško polepšilo a ešte som mu ubližovala,boli mliečne…
Treba dávať na všetko veľký pozor a všetko citat…

autor
16. feb 2023

@noemi155 probio davam Infant dophilus,tie su bez laktozy.
No obvodna davala zo zaciatku Bebu bezlaktozovu,to bol des,na gastre predpisala tento Nutrilon allergy care syneo,na abkm, ale su tam taktiez urcite stopy laktozy 😏.
Starsia dcera mala pred 3 rokmi Neocate na predpis,jej nesadol,mala som problem to do nej vobec dostat.