8 mesačná dcérka neznáša cestu autom

maximilie
17. okt 2020

Viete mi niekto poradiť, čo mám robiť keď moja slečna neznáša cestu autom? Väčšina detí zaspí v aute skôr, ako sa naštartuje, všeobecne deti vraj majú radi cestu autom. Tá naša slečna neskutocne vrieska a plače. Keď ideme na dlhšie, tak zaspí po takej hodine...aj to sa ja musím odpútať a kojim ju,aby zaspala (ona samozrejme sedí v sedačke a ocko spomalí) skúšame všetko- piesne, básne, srandičky - to ma tak chvilkovy efekt. Chcem s ňou cestovať k sestre či na výlety, ale sama vzadu mi preplace celú cestu. Nie raz sa stalo, že som to v polovici cesty otočila. Máte nejaké rady? Dakujem

pribinak
17. okt 2020

Vlak

maximilie
autor
17. okt 2020

@pribinak ďakujem za skvelú radu ;) už aj idem pozerať cestovné poriadky :D

dominci
17. okt 2020

U nas ked je mrzuta 9m zaberá tablet a videjka od fiha tralala

mirka807
17. okt 2020

Zažívali sme to do roku a pol a viem presne aké to je , prešlo to samé len to chce čas 😉

zuzanaburik
17. okt 2020

@maximilie ved sed s nou vzadu ked muz soferuje, ja som tak pri mojej sedela a bavila ju asi do roka a pol.. Ked sme sli dve bola vpredu pri mne.

maximilie
autor
17. okt 2020

@mirka807 ďakujem

@zuzanaburik toto určite vyskúšam, dakujem

nickpick
17. okt 2020

@maximilie mali sme cosi podobne cca do toho 7-8 mesiaca, krik a plac, ale potom sa to nejak ukludnilo, ked je unavena zvykne poplakat, ale uz to nie je taky horor, u nas dost pomahala hudba, jej oblubene pesnicky (pustala som
z mobilu), ak tam nie je ziadna zjavna pricina, teplo, smad, hlad, nepohodlie, tak to chce cas, dieta musi proste dozriet a zvyknut si....ozaj ste otoceni v smere ci proti smeru jazdy, si vedla malej ci soferujes? do toho 15. mesiaca by mala byt proti smeru jazdy, ale je mozne ze je jej zle a ak soferujes tak ta nevidi, vtedy pomaha zrkadielko....nasa ma 13 mesiacov a priznam sa ze sem tam je otocena v smere jazdy aby videla dopredu, dost ju to ukludnilo.....kazdopadne ja sedim pri nej a vytahujem rad za radom knizky, hracky, detsky klavirik, ivocne kapsicky, pitie, a ked uz nic nebavi vytahujem rad za radom vsetky blbosti co mam v kabelke, kluce, ruze atd., posledna vec je mobil, pustam pesnicky a rozpravky, takto sa prebavkame aj 2 hodiny...

0silvia0
17. okt 2020

@maximilie viac deti nevydrzi v aute, je to len docasna zalezitost, vyrastu z toho.

marpe2
17. okt 2020

@maximilie moja rada je vydržať 🙈 cestujeme pravidelne za babkou, trvá nám to asi 8 hodín a zhruba do roka to bol horor. Prakticky celú cestu okrem hodinového spánku preplakala a mohli sme sa aj na uši postaviť, nič nepomohlo... Pred mesiacom (malá má rok a pol) som s ňou tú cestu absolvovala sama a ani nepípla, bola úplne úžasná a zvládla to skvele ❤️

iveta143
17. okt 2020

presla som si tym istym, pokial bola dcerka malinke babo, nevnimala tu cestu az tak..no ked bola starsia, bola schopna zo sedacky utiect...raz sme chceli ist k svokrovcom, s vreskotom som ju nasadila do auta,kym sme vysli z dvora uz ani poriadne v sedacke nesedela, hned sme si navstevu rozmysleli...a nakoniec sa u nej prejavila kinetoza( nevolnost pri cestovani)...teraz ma dcerka uz 6 rokov, a ficime na kinedryle ☹ dufam ze to nebude vas pripad

lija22
17. okt 2020

tiez myslim ze bude lepsie. syn tiez tak vyvadzal ze akoby mu o zivot islo. teraz uz chapem o co islo ( je autista) ale moja rada znie chodievaj casto na kratke trasy a davaj jej odmeny. zafixuje si prijemny pocit s jazdou a zvykne si

zuzanaburik
17. okt 2020

@maximilie ukazuj jej z okna vec, zober si knizky, to by tiez mohlo zabrat... Proste odputavaj jej pozornost od toho ze je v aute:D nemozu jej len vadit pasy ze si uvedomuje ze je priputana? Iba idea...

hipuska
17. okt 2020

Môže kľudne trpieť nevoľnosťou. Môže jej zle robiť aj jazdenie proti smeru. Neviem, či je ešte vo vajci, ale môže pomôcť autosadecka po smere. Viem, že sa neodporúča do roka ale treba kúpiť takú, čo sa dá otočiť a vyskúšať

janickadusicka
17. okt 2020

@maximilie aj my sme mali rovnaký problém. Pomaly to prešlo a najviac pomohlo, keď sme vajíčko vymenili za autosedačku.

meluela
17. okt 2020

@maximilie treba pockat tak 2 roky a bude to lepsie 😀 zatial cestovat co najmenej. aspon u nas to tak bolo

vilma7
17. okt 2020

@maximilie mali sme to isté, s oboma deťmi, vyrástli z toho. Nepomáhalo nič.

catherinah
17. okt 2020

@vilma7 kedy cca to uz bolo lepšie?

marguay
18. okt 2020

Mali sme to iste s dcerkou resp mame, teraz ma 3 roky. Nikdy nemala rada kocik ci auto stale plakala. Do sedacky ju dat bolo umenie, ten vreskot a vzpieranie az sa dovracala. Sama som nemohla s nou nikam tak do roka, ani k lekarovi. Nedalo sa sustredit na cestu a ratovat vzadu vracajuce a placom sa zadusajuce babo. Tak len muz alebo svagrina a ja s nou vzadu. Potom po roku kratucke 10min cesty sama a ked dalej len s niekym. Moc sa to u nas nezlepsilo, teda kratke cesty do polhodiny sa este daju, ale dlhsie nehrozi. Sama s nou k nasim alebo tak nemozne. Zacne plakat, ze ju boli brusko a chrbat a chce vystupit, vzpiera sa, odputava sa, no akoze neviem co by som robila na dialnici. Uz sa stalo na dlhsej ceste, ze aj zvracala a celu cestu 5 h sme s muzom pocuvali, ze ju boli brusko. Tak neviem co bude dalej, ale dlhsie cesty su u nas za trest a ja sa im vyhybam ako cert krizu.

marguay
18. okt 2020

Este dodam, ze do 2 a pol cca mala sedacku v protismere, potom sme dali klasicku a nepomohlo to vobec.

ivangeline
18. okt 2020

Moja odkedy začala viac vnímať, taká nemá rada auto. Fakt vlak nie je zlý nápad.. a zabávať ju, hračky rôzne, aj zvukové...Našu sme zabavili na 2h. 😂😂 Inak sa nedalo.. nezaspí v aute, len po dlhej dobe s plačom.

maximilie
autor
18. okt 2020

@nickpick zrkadielko máme. Je v protismere. Ja som kvôli bezpečnosti ani neuvažovala na to, aby som ju dala dopredu a do smeru jazdy. Ale asi to bude jediné riešenie, aspoň ju dať k sebe. A kde máš pripravené tie veci počas jazdy? Ďakujem

maximilie
autor
18. okt 2020

@zuzanaburik môžu jej vadiť pásy a možno aj tá blbá poloha v pololahu. Tá sedačka je síce do 18kg ale príde mi nepohodlná. Asi skúsime vymeniť sedačku

alexandra2468
18. okt 2020

@maximilie nasa tiez neznasa. Je to utrpenie pre nas :D

markaterka
18. okt 2020

@iveta143 presne aj my tak, so synom sme mohli ísť aj na kraj sveta a dcéra každú jazdu autom revala. Už cestu z pôrodnice preplakala celú a potom vždy keď išla autom. Keď bola väčšia začala nám počas každej cesty vracať, tak sme vedeli prečo plakavala keď bola menšia. Keď bola malá dávali sme cucolino (ci ako sa to volá) a teraz kinedryl.

maximilie
autor
18. okt 2020

@marguay tak podobne to vyzera aj u nás. Pritom veľmi radi cestujeme, tak budeme musieť nájsť spôsob.

leuska0910
18. okt 2020

My sme to zazivali ked sme vymenili vajco za autosedacku. Tak sme na to isli pomaly - najprv sme isli len okolo ulice, a postupne sme pridavali vzdialenosti.
Prva cesta prerevana, druha cesta prerevana iba na polovicu, 3cesta premrncana a 4 uz uplne v pohode🙂

iveta143
18. okt 2020

@markaterka aj nasa stale vracala, uz davno je nasa povinna vybava v aute vedierko,keby jej nahodou trebalo vracat....ale odkedy berie kinedryl,tak je to ovela lepsie

nickpick
18. okt 2020

@maximilie takto ja s nou sama nikdy nesoferujem, vzdy je vzadu a ja s nou, ale muz ked s nou ide sam tak si ju otoci do smeru jazdy....

vilma7
18. okt 2020

@catherinah teraz má 15 mes a vydrží, len jej treba dávať veci na prebavenie sa. A aj syn ca od roku a pol v pohode, teraz má 4 a rád sa.vozi.

Ono keď zacali viac vnímať, alebo sme im robili program, tak sa to dalo. Horšie bolo keď som s nimi išla niekam sama.

guiseppinka
18. okt 2020

@maximilie dopredu ju dat k sebe mozes, ale protismer a vypnut airbag... Este je moc mala na to, aby bola v smere. Krcne svalstvo este nie je takr silne, aby pripadne prudke zabrzdenie, resp. Silnejsi naraz zvladlo v pohode... Preto je protismer, lebo sa to rozlozi aj na chrbat...
Ak idete dvaja, tak jeden z vas soferuje, druhy vzadu pri nej... a inak nikdy som nepochopila odpasanie a vybratie dietata zo sedacky za jazdy... Ok, raz som to spravila spravila aj ja, ked sme cakali na hraniciach do hr v kolone, ale sli sme tak 5km/h a cestovali sme uz asi 5 hodin... Inak sme vzdy robili prestavky podla potreby a situacie...