Ahojte. Dcera bude mat 8.mesiacov a vydrzi iba pri mne a manzelovi. Takto je to uz 3-4 mesiace. Hocikto kto k nam pride alebo my na navstevu tak place, staci ze sa na nu iba pozru a uz zacina plakat, ked sa jej prihovoria tak place 'akoby ju z koze drali'. Ako to zmenit? Hlavne ma to mrzi kvoli mojim rodicom, lebo velmi radi by s nou travili aj cas osamote alebo by mi ju chceli povarovat aby som si vybavila veci ale proste sa neda. Syn taky vôbec nebol, jemu bolo jedno s kym bol...
Este podotknem ze ked si volame cez videohovor tak sa na nich usmieva, nema najmensi problem...
Je to len obdobie, časom z toho vyrastie. Nevynucujte si to, nech nemá z toho zbytočne traumy. Deti sú rôzne, ale pre toto obdobie je typické, že si "myslia", že keď niečo nevidia, tak to neexistuje - že keď Ťa nevidí, tak si akoby zomrela... Nerozumie, že sa vrátis naspäť, prídeš... Chce to cas
Raz to prestane, len vydrzat. U nas az ked sa zacalo dieťa samostatne pohybovať/chodit. Ale dovtedy mam pocit, ze sa len striedalo obdobie slabej a silnej separacky 😃
Aj my od malicka chodime k rodicom alebo oni k nam takze nie je to ze by ich malo videla. Denne si volame cez videohovor takze ich pozna..
8 mesiac je typicky pre separačnú úzkosť, u nás to bolo veľmi ťažké obdobie..trvalo asi 2.mesiace..nemohla som ani na WC bez malého, ani variť, ani telefón chytiť do ruky..nechcel vlastného tatka..zaspávať, jest len somnou..potom sa to trosku ukludnilo..okolo 15 mesiaca znova..teraz je relatívne lepšie, ale stále je mamin 🙏 sam neostane s nikým, stratím sa z dohľadu už má hľadá, keď sa neohlasim alebo neukážem záchvat plaču 🤣🙈 zvykla som si..chce to čas 😊
@nika11103 môžete behať koľko chcete ak raz vychytáš dieťa, ktoré má s týmto problém veľmi si nepomôžeš. Každé dieťa je iné.
@angeli121212 presne.
Je to obdobie separacnej uzkosti, napisali ti to aj vyssie, precitaj si o tom niekde, je vela clankov na nete, ktore ti vysvetluju, preco dieta tu separacnu uzkost preziva a ze je to normalne vyvojove obdobie, nic nedobre, nic zvlastne.
@angeli121212 jasne , to ja som tým nechcela vôbec nejak hovoriť zle , len že som sa snažila naučiť . A jak hovoríš mení sa to moja mala mi teraz odíde so susedom preč , ale zas začala byt krutá k zvieratám , čo v živote nikde nemohla vidieť pri nás , na to dám krk a z toho som viac nešťastná a neviem čo mám robiť . Normálne kope do mačiek a robí im zle a to ju odmalička vediem k láske k všetkým zvieratám
@nika11103 ja ťa chápem, to len na margo toho, aby si to maminky nevyčítali niekedy však sama vidíš občas môžme robiť čo len chceme a niektoré veci jednoducho nejde zmeniť resp. Len veľmi náročne, napr. my bývame samy dvaja s malým a ozaj vidí málo krát iných ľudí starych rodičov raz do mesiaca a predsa je spoločneský, miluje ľudí a my sme sa ničím nepričinili k tomu. K tým zvieratám koľko má malá rokov? Ono najlepšie je si uvedomiť, že akokoľvek to znie hrozne deti do istého veku nie sú empatické a sú sebestredné. Mne toto dosť pomohlo niektoré veci prijať. Čiže, keď chce ublížiť alebo aj preventívne, jednoducho mu musim behať za zadkom a vždy fyzicky zabrániť. U nás to nie sú zvieratá ale ja a muž ale jasne, že sa nenecháme otlkať, tak vždy keď niečo taketo chce urobiť a stihnem tak zabránim ak nestihnem tak ho dávam od seba preč skončim okamžite s hrou ak sa hráme a pod.
Skús si prečítať niečo o separacnej úzkosti