Ahojte rodicia
Nase babo sa budi minimalne kazde 2 hodiny v noci, ukludni sa na prse, ale mam pocit ze nepije z hladu ale z komfortu (po vecernom kupeli je uspavane pitim) Spi vo svojej postielke.
Aj pocas dna dava kratko- len 30 minutovky.
1. Ma niekto pozitivnu skusenost ako "naucit" 7.5 mesacne aby spinkalo dlhsie aj kvoli tomu aby sa samo naucilo zaspavat a cez den bolo spokojne vyspate?
2. Mate niekto skusenost s odvykavanim krmrnia v noci?
Dakujem
@dadulamamula
Pardon, asi som zle napisala. Nechcem odnaucit celkovo od krmenia v noci. Raz/2x mi nevadi. Ale stava sa ze aj 6x davam a ako som pisala nemari sa mi ze je hladne, vacsinou len cucka, kym nezaspi.
Vsata okolo 7 rano, ma zavedeny prikrm obed (zelenina,maso/zltok) a vecera o 18 vecer (mliecna kasicka). Medzitym je vzdy asi kazdu 2 hod dojcene pocas dna. Spat okolo 7 vecer.
Ked vstava castejsie ako 2 hodiny v noci tak necha sa aj ukolisat.
Cez den ju ukladam spat po 2.5 hodinach co je hore, kedze uz je placlive.
Co tym myslis "alebo ho tak späť nedávaj nech ma režim kedy ide spať'?
Dakujem
Ahoj, doteraz ti v noci pekne spalo? Ak áno a pokazilo sa to teraz, pravdepodobne sa jedná o spánkovú regresiu spojenú so zmenami v PMV. Treba len počkať.
@dadulamamula
Spisala som aby rezim bol prehladny 🙂 vsetko je cca +-30minut.
7:00 vstava
9:00-9:30 spanok
12:00-12:30 spanok
13:00 obed
15:00-15:30 spanok
18:00 kasicka, vecerny rezim s kupelom
19:00 spanok (vstava min kazde 2 hod)
A teda medzitym kazde cca 2 hod dojcenie
Moja zacala lepise spavat v noci az v 10m. Pockaj. ;) Plus tie 30min cez den..to je preunava alebo skryty reflux.. ale ja som uz ticho ohladom spanku radsej. :D
@ivangeline skusala som ju aj skor davat spat ako 2-2.5 hodiny bdenia (skusit ci da viac ako 30min)...ale to bojuje :D
@rybka2021 Moja takto od piatich mesiacov do roka. Zhorsovalo sa to, bola som hore aj 20-krat za noc. Potom som si povedala dost a proste v noci prso nedostala. Tri noci bol masaker, uz som cakala, kto na nas zavola socialku. :D Potom ako keby utalo a prespali sme celu noc. Cez den mi spavala tiez 30 minut, od narodenia, mohla som sa postavit aj na hlavu. Skusila som napokon iba jeden obedny spanok a vecer spavat skorej uz okolo 18.00, s tym, ze rano sa budila tak isto, ako ked som ju ukladala o 20.00. To celkom pomohlo na urcitu dobu, ale od roka a pol to potom bolo dvojhodinove uspavanie a spanie 45 minut... v lepsom pripade. V dvoch rokoch som to s dennym spankom vzdala uplne. :D
v tomto obdobi je caste budenie normalne, z mojej skusenosti len pockat, ono to prejde...idu zuby, vyvoj mozgu, atd...ale nechci vediet kedy to preslo 😀 ☹
@rybka2021 tak vieme ze kazde dieťatko je iné.. Ale ja som vytvorila deťom režim od narodenia.. A teraz to neberte ako chválu ale ako radu 🙂.. Ráno sa zobudili o 7 začínala som kasickou, dieťatko vie už zuvat takže aj roztek s lucinkou som dávala a zapiť mliečko keď vy kojite normálne na kojiť koľko chce.. Potom bola desiata vtedy som vedela dat presnidavku alebo ovocie aj s piškótami vtedy som už mliečko nedávala ale záleží aj koľko spapa a na obed mal normálne ako píšete mäsko zeleninu a zapiť mliečko a išlo dieťatko spinkať a vedeli mi spať počas dňa aj 4 hodine bez toho aby sa budil a ked sa zobudil tak bol olovrant to som dala nejaký jogurtik to už je na vás vždy mi to vychádzalo na každé 3 hodiny že papali cca.. Záleží o koľkej dávate dieťatko spať.. Teda mne prvá večera co je klasická vychádzala okoolo 6 pol 7 a okolo 7 pol 8 som bábätku dala mliečko vo vašom prípade nakojila.. A tak mi detičky spinkali celú noc.. Možno blbo ale dudku používa a keby ste miesto prsníka ho vzali len sebe a len tak uspali? Teda nie ho učiť zaspať na prsníku ale tak pomojkat ho pri sebe.. Tak v noci asi párkrat sa stalo ze raz takto boli hore čosi mliečko pýtali.. Ale môže to byť z rôznych pričin.. Zúbky mu nejdu? Moze mu byť teplo alebo naopak zima.. Ale podla mňa stačí teda 1 max 2 teda za noc nakjit a inak ho len mojkajte aby si nezvykalo
@rybka2021 lebo mne tak často cez deň detí nespali keď si vedeli cez obed pospať 4 hodiny.. Alebo keď do obeda sme boli vonku tak tu hodinku v kocari ale inak už také 8 mesačne nie.. A teda môj syn bol vykvetik :D od roka nespal ani poobede štrajkovala často že vydržal od rána do večera a to niekedy bolo na nervy..spval len keď bol v kocari a to som sa nauspavala ale zasa mi spal v noci celú až ná dní kedy ho niečo trápilo.. Zúbky, alebo keď mal nočný des ale to už bol veľký všetko prešlo.. Aši treba len trpezlivosť 🙂 deti sa ne porovnávajú každé je iné pre svoju maminku to najlepšie.. Uvidite že dlho to takto nebude trvať ale môže byť aj horšie ci lepšie 🙂
@ivangeline nam sa to prave v 10 mesiacoch pokazilo. Horsie spi ako novorodenec, fakt...😅
@rybka2021 prečo ho chceš oducit kŕmiť v noci? Moja 2r dcéra ešte niekedy pýta mliečko...
Kedy vstáva ráno? Aký má denný režim? Spánok po 30minut tiez nie je normálny bud spi iba raz a dlhšie alebo ho tak späť nedávaj nech ma režim kedy ide spať... Okrem kojenia papa aj niečo iné? Ako často ho kojis ako často papa tuhú stravu? Nie je hladné? Mzoe ho bolieť aj bruško a samozrejme ma obdobie rastu zúbkov aj to môže byť dôvod