6 ročné dieťa žiarli

30. mar 2021

Ako reagovat? Mam neskutocne ziarlive dieta. Ked este nebola korona tak sme sa stretavali s priatelmi a mali male deti tak som nemohla male ani na ruky vziat. Hned mala ze nie a nie. Ako je korona sme mysleli ze to prestane no ona sa preorientovala na mna a muza. Tzn ze nemoze sa ma dotknut ani nic mala hned hysak ze som len jej. Mala ma 6 rokov.
Je to unavne vravime jej ze ju lubime aj ze my s muzom sa mame radi preto si davame pusu ale nepomaha to. Priznam uz som neraz vybuchla na nu

bloger
30. mar 2021

Deti sú také chce to trpezlivosť skús sa jej opýtať na dôvod prečo takto reaguje a že ju ľúbiš možno jej chýba tvoja pozornosť

elizabet173
30. mar 2021

môže mať hysák aký chce, ale nech ide robiť cirkus vedľa, lebo vy na to nie ste zvedaví. Keď skončí, môže prísť za vami. Máte radi aj ju, tak ako mama, tak aj otec, ale máte radi aj navzájom. Škoda, že ste jej to tolerovali doteraz, že ste to nestopli hneď, ako to začalo. Návšteva psychológa by bola vhodná čo najskôr. Toto nie je reakcia dvojročného dieťaťa, ale šesťročnej slečny, správa sa neadekvátne.

zuzitko74
30. mar 2021

Už len tá veta, že ty si iba jej...ty predsa nie si jej hračka, ona ťa nevlastní. Daj jej najavo, že si slobodná ľudská bytosť, ktorá má právo robiť aj to, čo sa jej nepáči.

autor
30. mar 2021

@zuzitko74 ved to najviac hneva. Nebola stale taka len od urcitej doby.

NIEKEDY mam chuť jej dať po zadku. Som strasná matka

autor
30. mar 2021

@bloger pozornosti má dosť

pribinak
30. mar 2021

Nie si strasna. Si bojazliva. Aj detským emóciám treba dať hranice
Ak ste jej už opakovane všetko vysvetlili a uistili ste ju že ju lubite, tak by som ju jednoducho poslala preč ak by začala robiť scény a cirkus
Ona musí akceptovať že muž je tvoj partner. To už nie je maličké dieťa. Ale velka slečna, ktorá prevzala podľa všetkého šéfovanie v rodine

zuzitko74
30. mar 2021

Nie si strašná matka. Si človek, ktorý sa potrebuje oslobodiť spod vplyvu manipulátora. Bude to bolieť teba aj ju. To, že ti to vadí, je správne. Aj to, že sa chceš brániť.

emv
30. mar 2021

Nie si strašná. Podľa mňa sa matky delia na tie čo už dali deťom po zadku a na tie, čo ešte len dajú😂😂😂 pozri, súhlasím s názorom @elizabet173 treba jej vysvetliť kde sú hranice. Keď sa ukľudní, môže sa vrátiť.

elizabet173
30. mar 2021

@emv súhlasím, okrem toho delenia matiek, nikdy som dieťaťu nedala na zadok, som proti tomu (mám už dospelé, tak ani nedám 🙂), ale za stanovenie hraníc som určite.

bloger
30. mar 2021

nie si strašná si dobrá mama ale bitkou nič nevyriešiš akurát si bude myslieť že ju nemáš rada skús najskôr toho psychologa možno zistí niečo viac prečo tak reaguje prípadne poradí čo robiť ver mi takto si ťa bude spájať s pocitom že ju nemáš rada deti to tak jednoducho berú

autor
30. mar 2021

No ... pred chvilou zasa 🤬🤬🤬 radsej som odisla lebo ... ach Bože

elizabet173
30. mar 2021

čo zase? Chytala hysáky? Mala si jej povedať, že tak, ako ľúbiš ju, tak budeš vždy ľúbiť aj jej ocina a môže sa aj trieskať o zem. Nie ty si mala odísť, ju si mala poslať do svojej izby, ak sa jej nepáči.

hope87
30. mar 2021

A co akoze v tej chvili robi? Krici? Reve? Taha muza prec? Ja si to fakt neviem predstavit. Ma uz 6rokov, to naozaj nie je v poriadku, aby takto reagovala 🙄. Ako si sa s nou porozpravala? Resp. uz si sa s nou o tom poriadne porozpravala? Teda nie len ty ale aj muz...Ja mam 6r syna a ani si neviem predstavit, ze by takto vyvadzal...my ked sa s chlapom stiskame, tak on pride automaticky k nam a stiskame sa spolu 🙂 a vzdy poviem, ze ich oboch lubim najviac na svete. Nieco za tym bude, preco to zrazu zacala robit a predtym to nerobila...
A urcite suhlasim s tym, ze ona nema byt ta, ktora urcuje pravidla, takze ked sa toto stane, tak ju treba poslat do izby a povedat jej, ze ked sa ukludni, pridete za nou a porozpravate sa o tom...

elizabet173
30. mar 2021

@hope87 nerobí to zrazu, vždy to robila, len kedysi sa to viac prejavovalo, keď chcela popestovať iné dieťa, čo by som ešte chápala. Aspoň tak som to pochopila ja z prvého príspevku. Ale teraz, keď sa s inými rodinami s deťmi nenavštevujú, tak to otočila voči otcovi. Hneď, ako sa to stalo prvý krát, mali to rázne stopnúť. V šiestich rokoch je to už rozmaznanosť

hope87
30. mar 2021

@elizabet173 nenapisala som to asi jasne 🙂. Ja som myslela ze zrazu, ze sa preorientovala na muza...ze na neho ziarli. Ved ju snad spolu vychovavaju 6rokov, je to jej otec (co predpokladam, neviem, ci to tak aj je). Jedna vec je ziarlit na ine deti, aj ked aj to mi pride prehnane uz od nejakych 4-5 rokov. Pokial sa dietatu venujes a davas mu lasku, nevidim dovod, preco by malo takto reagovat...ak samozrejme ta laska zo strany matky nie je "az prilis"...vsetko vzdy dovolene, rozmaznavanie, atd atd...vtedy dieta moze byt az prilis majetnicke a ma pocit, ze mama jej patri a iba ona si zasluzi jej pozornost a prejav lasky...

elizabet173
30. mar 2021

@hope87 aha, ale myslím, že sa to stalo len preto, lebo iné dieťa nebolo v dosahu a ona si potrebovala poistiť svoju pozíciu, že je mama jej majetkom. Neviem, či sa to deje, len keď sa otec dotkne maminy, alebo aj opačne, ale to je v podstate jedno, zatrhla by som jej to. Po celý deň by som ju uisťovala, že ju ľúbim, ale netolerovala by som jej žiadne hysáky len preto, že sa ma dotkne muž. S poslednými vetami súhlasím

autor
31. mar 2021

Ja si myslim ze to preto lebo trz co sa nestretavame s inymi tak sme doma len my.
@hope87 zacne kricat a trepe sa medzi nas. Skusali sme ze aj ju vystiskame ale vtedy muza odťahuje

elizabet173
31. mar 2021

takých rodín sú teraz predsa stovky. Mám známu, ktorá má dcéru a tá bola s mužom a dcérou v karanténe mesiac, lebo najprv bol pozitívny muž, potom žena a dieťa. Takéto cirkusy nerobí. Skús ju poslať preč, keď začne kričať a povedať jej, že môže byť s vami v izbe vtedy, keď prestane jačať. Ľúbiš ju ale ľúbiš aj jej otca a vždy budeš aj on teba. Nedovoľ jej to, nemá dva roky, aby toto stvárala.