6,5 mesačná dcéra sa budí na vetry a plače

miirkka1
23. máj 2017

Ahojte. Prosim vas, ma niekto skusenost s tym, ze ich uz polrocne dieta place na prdenie? Ked spi cez den alebo v noci, zacne mrncat plakat krutit sa a potom prdka a place. Je to aj 10 x za noc. Kojim ju a papa na obed a vecer kasu. Cim to moze byt? Trva to uz dlho. Musi to nieco sposobovat, ale netusim co, kedze ani ja ani ona neje nic, z cohi nafukuje. Je to kazdy den.

snehuuulienka
23. máj 2017

@miirkka1 kedy máš najbližšie poradňu???spomen to lekárke,dá Ti nejaké kvapky,ktoré vstrebávajú plyny v crievkach,niečo ako espumisan a budete mať po probleme😉

miirkka1
autor
23. máj 2017

@snehuuulienka az o 2 tyzdne. Tak ja jej skusim zavolat dnes. Myslis, ze to ten plyn len tak je v brusku? Nemoze to z niecoho byt? Viem, ze to mavaju deti do styroch mesiacov tie koliky. Ale aj v takomto veku to neprechadza?

cajchana
23. máj 2017

Isla by som k lekarke. Isto by ti dala nejake kvapky alebo kremiky aby sa malej ulavilo. Tu ti s tym nik moc nepomoze a podla mna je najlepsie vyhladat odbornu pomoc a nenechat moc tie deti trapit. Pekne sa vezmi a cho. Ona vam uz len nieco da, co zaberie

snehuuulienka
23. máj 2017

@miirkka1 skús jej zavolať,ja myslím,že môže to byť aj u pol ročného dietatka

janickacrazy
23. máj 2017

@miirkka1 Spomínaš ,že papá na obed a na večeru kašu, nemože to byť tou kašou? Alebo aj predtým mala také problémy? Lebo pred spaním by si jej kašu nemala dávať, niektoré deti potom možu mať problémy s trávením. Prečo je nedávaš na obed zeleninu?

miirkka1
autor
23. máj 2017

@janickacrazy tieto prdy mala uz pred prikrmovanim, len to nebolo az tak moc. Zacala som prikrmovat pred mesiacom. Kasu jej davam tak o 17h a okolo 20h kojim. Na obed papa zeleninu s kur. masom a zemiakom alebo len zeleninu. Vcera som jej napr. nedala kasu a aj tak prdi a place. Aj teraz som ju uz 2x uspavala. Ona sa pred tym tak nebudila, ako teraz, pred tyzdnom sme boli na ockovani a vravela som jej, ze mala zle spi, len sa napina, to mi tvrdila, ze mame zly rezim, tak jej ho mam pisat. Ja som jej uz davala aj Sam Simplex, Bi Gaia a nic... Ked bola mensia bola na sone kvoli refluxu a tam tiez mala vzduch v crievkach.

magmolatus
23. máj 2017

@miirkka1

Mi sme mávali podobný problém. Lekári na to samozrejme kašlali, s odpoveďou "veď kojíte". Tiež sme do malej liali kvapky od vymyslu sveta.

Čiastočná pomoc bola asi úprava stravy manželky, jesť to čo by prešlo do mlieka a mohlo by nafukovanie sposobiť. Žiadne koreniny, maximalne sol. Vylúčili sme strukoviny a podobne.
A keď sa v 13 mesiacoch mala odstavila, nam nakoniec povedali že malá má pupočníkový pruh.

Takze sme vylucili jablka, rožky.... a neviem čo ešte jej robilo problemy, treba si to odsledovať.
Ked to na nu prislo, sa krutila, až ju vystieralo a revala aj 3/4 hodiny. Okamzitá pomoc bola asi len ked sme jej napustili vaničku a dali sme ju tam na chvilu.

miirkka1
autor
23. máj 2017

@magmolatus toto hadam nebude nas problem... Hrozne... Ale vam asi babo pomedzi to neprdkalo? Lebo este ako prdne, tak zaplace este viac. Musi ju to boliet. Tiez nejem strukoviny. Este som rozmyslala, ci je nie je alergia na kravske mlieko. Ale to sme vylucili, kedze ako dvojmesacna spavala cele noci bez prdenia...

janickacrazy
23. máj 2017

@miirkka1 Skús vylúčiť z tvojho jedálnička mlieko a mliečne výrobky na mesiac, možno to pomože. Moj syn tiež mal takéto problémy a je alergický na mlieko, tiež mi lekári neverili a furt sa len vyhovárali, že to sú koliky alebo sa pri jedení nahltá vzduchu. No jasné. A alergia može vzniknúť v akomkoľvek veku, čiže ak ju ako 2 mesačná nemala, tak ju može kludne mať teraz.

magmolatus
23. máj 2017

@miirkka1 Skor mi to pripada ze to asi bude tvoj problem, ono ked si trochu poprdkala, alebo sa vykakala ju to preslo. Respektive to sedenie vo vode jej pomohlo.

Ked mala asi 1,5 roka sme sa dostali na chirurgiu a gastro a povedali že tam ma dieru asi 3x2 cm (pruh).

Asi po 2 kontrolach na chirurgii bol vysledok taky ze sa jej to stiahlo na 1/3.
Na gastre nas vysetrovali iba otazkami, asi 5x dokola v jedno sedenie ako keby cakali kym sa pomylime a na comsi nas nachytaju.

Sami sme prisli na to co s nou spravit a co jej nedavat.

Ale pokial manzelka kojila ani sa s nami lekra nebavil ze ma vystupeny pupcek (nie schovany vo vnutri ako mi dospelý) až 2 mesiace po skonceni kojenia uznal ze to je pruh.

Mi sme nasej pokusne davali sem tam kravske mlieko ked mala skoro rok. Do mesiaca sa stalo len to ze jedneho pekneho dna uz viac nechcela cickovat a uz len kravske, ine nie. Samozrejme ze sme doma nemali ani lieky na vysusanie, takze si to manzelka zlizla, kedze jej bolo odsavanie neprijemne a lieky na vysusanie sme nemali a mala sa odstavila v sobotu rano. Plus nas zdrbali lekari ze tie uz mala mat predsa doma uz davno predtym.

Teraz som trochu zmateny, kedze pises ze kojis a spomynas kravske mliekov 2 mesiacoch a alergiu na kravske mlieko.

janickacrazy
23. máj 2017

@magmolatus Pokiaľ matka pije kravské mlieko a dieťa kojí, tak dieťa može reagovať, ako keby ho vypilo ono, ved to prechádza do jej mlieka. 😉

magmolatus
23. máj 2017

@janickacrazy O kravskom som nevedel že prechádza.
@miirkka1 ale ako píše aj @janickacrazy.

Ak plače dlho skús jej naplniť vandlík s teplou vodou, takou v akej ju zvycajne kupes aby bola po prsia vo vode a malú do nej dať. Uvidíš či to pomôže.
Ako vravim u nás to do 2 minút na 90% vzdy zabralo.

Svoju stravu uprav ako sa bude dať. Teda nie mlieko ani vyrobky z nich. Skús zeleninu, nie strukoviny.
Mi sme boli v takom režime že sme donemoty jedli kuracie, alebo bravčové maso a cestoviny respektive zemiaky, polievky len take vývary, žiadne korenie, žiadna rasca, maximálne soľ.
Miesto čajov vodu.
Nebude vam to chutit casom, ale da sa to vydrzat.

Ak sa to aspon trochu zlepší tak možes skusit cosi pridať a hladat co to asi je.
Ako vstavat 10x za noc je uz trochu dost.

miirkka1
autor
23. máj 2017

@janickacrazy a ako sa ti potvrdila alergia? Robili mu nejake testy? V rodine mate alergika na mlieko? Ako sa mu ti prejavovalo?

janickacrazy
23. máj 2017

@miirkka1 Robili mu testy. Mám 3 deti a všetky sú alergické na mlieko, inak v rodine nebol nikto alergický, čiže pri tom prvom sme na to ani nepomysleli, žeby mohlo ísť o alergiu. No prejavovalo sa to bolesťou bruška, nafukovaním, tiež nemohol poriadne spať a mal aj vetry. Niektoré deti majú aj ekzém, ale nemusí to mať každé. Moj najstarší mal aj ekzém na líčkach, ale len vo veku okolo 3-4 mesiacov, potom mu zmizol.

miirkka1
autor
23. máj 2017

@janickacrazy fuuh,tak to asi mi pride,ze to bude ono. Najhorsie je ale to,ze ja nejem maso a keby som nemala ani mliecne vyrobky, tak kojit nemozem. No v pondelok mame termin, tak som zvedava. Potom si teda nekojila?

miirkka1
autor
23. máj 2017

@janickacrazy a to aké množstvo stači aby, spapali,že ich bolelo bruško? stačilo aj 1x denne chlieb natretý s maslom? Alebo ked je to v pečive?

janickacrazy
23. máj 2017

@miirkka1 Ja som kojila, len som vylúčila zo stravy mlieko a mliečne výrobky. Pečivo som jedla normálne, to mu nevadilo, tam toho mlieka totiž asi veľa nie je. Ale maso som jedla normálne.

miirkka1
autor
23. máj 2017

@janickacrazy po akom case sa ti prejavili priznaky,ze tie bolesti bruska prestali?

janickacrazy
24. máj 2017

@miirkka1 Povedali mi, že treba vylúčiť zo stravy minimálne na mesiac, aby sa to prejavilo, ale už po týždni to bolo oveľa lepšie.

ivangeline
15. sep 2020

Ahioj, ako to dopadlo? Bola to alergia či intolerancia alebo tonsame zmizlo? Vďaka za odpoveď.

miirkka1
autor
15. sep 2020

@ivangeline Ahojky. Same to vymizlo...s mojho usudku to bolo bud ze som ju kojila s polospanku a nedala som ju odrgnut tak bola plna vzduchu tak to muselo ist odniekial von...alebo mi vraveli ze proste babo sa zobudi na nieco a tym padom sa nastartuje organizmus a prdka...

ivangeline
15. sep 2020

@miirkka1 ...a spalo vám dieťa cez deň? Lebo ona nie a nie. Už to prechádzalo a zas. Tak ja neviem, či slivka či makový koláč či niečo iné...boli sme na návšteve/výlete a od vtedy zas vôbec nespi cez deň a veľa prdí. 🤧 A aj v noci za začala budiť.

miirkka1
autor
20. sep 2020

@ivangeline jasne ze nespala do 2,5oka sa budila kym som ju kojila... aj cez den aj v nocj😊a teraz robi to iste druha dcerka, ma 6mesiacov,to nie je jedlom ani alergiou, proste oni sa prebudia, ci dovodom su zuby alebo ze sa zobudili a nie je pri nich mama, alebo nemaju v ustach prsnik. A vtedy zacne prdkat. Aj my ked vacsinou vstaneme, tak mame tu potrebu.. robi to aj kamaratkina dcerka,co ju koji. Ak nema bolesti, ze to vidite a prestane to, ked ju znova nakojite, tak to nie je bolest bruska. Ja to uz teraz neriesim, vtedy to bola prva dcerka, tak som nic nevedela a vidim, ze je to uplne to iste, este asi aj horsie ako pri prvej... tato druha sa mi tiez budi budi placom... ani neviem, ci niekedy sa zobudila vyspata,preto radsej ju nosim v nosici a tam sa vyspi aspon.

miirkka1
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zrzizrz
22. dec 2020

@miirkka1 a kedy sa to upravilo prosim? Dcera ma podobny problem, patrame po pricine... ma 7 mesiacov, z toho asi 2 tyzdne spala v noci normalne (1-3x kojenie), inak stale s kvilenim zobudenie a prd, aj 7x za noc 🙄🤦🏼‍♀️

miirkka1
autor
9. jan 2021

@zrzizrz no tak teraz asi viem pricinu...pri tejto druhej dcerke zistili v 7m eliminacnou dietou a nasledne krvnymi testami alergiu na mliecnu bielkovinu,ako som prestala s jedenim vsetkeho, kde sa nachadza kusok mlieka,prestalo to.Akurat vcera som sa o tom rozpravala s nasou lekarkou,robim v De.Pri prvej dcerke to bola len neznasanlivost mliecnych veci,co som jedla,z ktorej zevrav deti do 2rokoch vyrastu.Jej brali vtedy tiez krv,ale alergia sa nepotvrdila.Zevraj to mava vela deti.
Ale pri tejto druhej je to zial alergia,zevraj z toho nevyrastu.Strasne ma to mrzi,neviem,preco sa jej to vyvinulo, nie je to jednoduché sa tak stravovat.Kedze ju kojim ,tak davam na vsetko pozor,kde sa nachadza hocico z mlieka.Skus 2tyzdne nejest ozaj nic,citaj etikety,chlieb atd...kavu s tym vlockovym mliekom,mne to chuti celkom.
Neviem si predstavit v buducnosti,ked jedna bude papat keksy,nanuk a druha nie....
A este k prospievaniu...prva s tou len neznasanlivostou mi prosperovala dobre,tato druha malo priberala,narodila sa 50perc.a klesla na 20perc.od 8 ako sme nato prisli, zacala krasne priberat

miirkka1
autor
9. jan 2021

@zrzizrz dufam ze ti to pomoze....ja som si myslela,ze kojene deti sa budia casto a ze je to len tym kojenim...ale ked babo sa budi na prdenie ,tak tam nieco nesedi...bolesti bruska maju vzdy pricinu ...tato druha mala na zaciatku aj atopicky ekzem...ak ti prosperuje pekne,bude mat len tu neznasanlivost,ale tiez ked prestanes s mliecnymi vyrobkami,tak jej tym pomozes. .

zrzizrz
9. jan 2021

@miirkka1 dakujem za odpoved, si mila. Akurat ja som uz skoro 5 mesiacov nic mliecne nejedla, prave kvoli podozreniu na ABKM :( najnovsie som vysadila uz aj vajcia, orechy a ryby. U nas to je zrejme dozrievanie traviaceho traktu, inak netusim, co by to mohlo byt...
Drzim palce s tou bezmliecnou dietou, nie je to tak hrozne po case ;)

adnil
4. jún 2021

@zrzizrz ahoj, prosim Ta, preslo to u Vas? Mam ten isty problem a tiez nejem nic mliecne nakolko sama mam intoleranciu BKM. Dakujem

zrzizrz
4. jún 2021

@adnil ahoj, bolenie preslo, ale pri testovani stolice su stale pritomne stopy krvi. Tazkosti inak nema, opakovany test na ABKM bol negativny. Bezmliecnu dietu uz nedodrziavam a dcera uz tiez jedava aj jogurty, maslo a niektore syry. Stale to riesime u detskeho gastroenterologa. Co vravi vas doktor? Tvoje bejby ma bolesti?