Dobry den ,prosim vas chcem sa opytat ci aj vy mate deticky co chodia stale na spickach .Nas maly ma 3 roky a spickuje ,este vobec neprestal.Bojim sa aby mu to neostalo alebo nemal nieco z nozickami skratene slachy z toho alebo tak .Upozornujem ho nato aby pristupal na cele nozicky no nepomaha. Vyrastli z toho vase deturence ak ano v akom veku asi.Dakujem za kazdu odpoved .
@ivanaa346 moja tiež občas ide po špičkách,keď tancuje alebo len tak vymýšľa,ale nie že by stále spickovala,ak stále takto chodí tak by som určite navštívila dobrého fyzioterapeuta, ak je tak nejaký problém tak upozornovanim sa to nezmení
Toto je otazka skor na pediatricku.
Aj ja som to robila do troch rokov a chodím úplne normálne. Aj môj syn spickoval dlho a tak isto chodí normálne,má 11 rokov
Aj ja som to robila do troch rokov a chodím úplne normálne. Aj môj syn spickoval dlho a tak isto chodí normálne,má 11 rokov
@ivanaa346 moj syn ma 2,5 roka a tiez chodi obcas po spickach a hned nas poslal na ortopediu. Aby nahodou nemal skracovanie sliach. Tak sa radsej spytaj pediatra ci nebude lepsie zajst k ortopedovi.
Vsak chodte k ortopédovi
podľa mňa treba vyšetriť z čoho to má...aj autisti špičkujú....
určite riešte u ortopéda. Poznám chlapca, ktorý špičkuje v 12. Rodičia to zanedbali, chlapec pri dlhšej chôdzi je hrozne unavený, beh mu robí problémy,...
@ivanaa346 niektoré deti to robia, ja by som to neriešila ako paniku skôr by som vymyslela nejakú hru kde akože sa musí došlapovať poriadne inak prehrá :D a tak no :D alebo sa opýtaj pediatričky veď za to nič nedáš
@ivanaa346 ahoj ako ste dopadli a co vam pomohlo
@veronikazigova
Ahoj ,boli sme pri ortopedovi ,ale on mu len pozrel ci nema skratene šľachy a povedal mi, ze ak v stoji stojí na celých nohách nie na špičkách...čiže keď v stoji nespickuje tak je to len zlý zvyk. Šľachy ma v poriadku a teda ho len upozorňujem XY krat denne aby dostupoval na celu nožičku.A uz je to omnoho lepšie. Pýtala som sa ho aj na tie špeciálne papučky s vyvýšenou patou a povedal ze pokiaľ dieta špičku iba zo zvyku ,ze absolútne mi to nepomôže. Len napominat stale .
Neviem ci sa z toho da vyrast...co povedala pediatricka? Neposlala vas na ortopedicke vysetrenie a nasledne predpisane cvicenie? S tym treba nieco robit co najskor.