10 hodín autom s 2 a pol mesačným synom - neuškodí mu to na chrbát?

anorev123
17. dec 2019

Ahojte, žienky chcem sa opýtať na vás názor. Potrebujem ísť na otočku do Bratislavy. A tak sa chcem opýtať či to není veľa pre malého vo vajíčku. On sa vozí rád len sa bojím o jeho chrbatik. Co vy na to?

nika82
17. dec 2019

tak vcelku je to dost ale ked urobite pocas cesty zopar prestavok , tam ho date lezkat na rovno dajme tomu na pol hodku nic sa nestane

lula313
17. dec 2019

@anorev123 je to veľa. Buď by trebalo robit si prestavky, prespať v Ba, alebo si kup z bazára taku autosedacku, čo je vanicka a dieťa v nej v aute lezi

janula3000
17. dec 2019

@anorev123 Sestra išla s dvojmesačným 800 km, s dlhšími prestávkami išli 14 hodín, maly bol z toho trochu rozladený ale na druhý deň už bolo dobre... je to dosť pre take bábätko ale keď sa inak nedá a je to jednorazová záležitosť nemyslím že by sa to malo drasticky podpísať na niečom. Maly má už rok a je ok.

diewcatqoo
17. dec 2019

Ahoj, my sme sli z ceska, z vysociny, do sniny, ked mal maly 3 mesiace. Mali sme 3 prestavky a maly to zvladol ok. Odvtedy precestoval autom uz tisicky kilometrov a snad je bez ujmy 🙂

julinka29
17. dec 2019
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

je to dost dlho....osobne by som to neriskovala...

galioska
17. dec 2019

@anorev123 budeš robiť prestávky, nás 2 syn šiel v aute z UK na sk (24 hodín)prvý krát a potom každý rok 2x do roka, úplná pohoda akurát šoféroval len muž.

rybka16
17. dec 2019

Treba robiť každé dve hodiny prestávky, bábätko vybrať z vajíčka, nech sa trošku ponaťahuje. Je to celkom prirodzený interval, najmä u takéhoto malého dieťaťa, lebo aj tak ho treba prebaľovať a kŕmiť. Tými prestávkami sa cesta, samozrejme, dosť predĺži, čiže treba s tým vopred rátať a vyraziť skôr, nech nie je stres.

sovica
17. dec 2019

My sme išli prvýkrát 950 km na SK a 950 km späť do DE v priebehu 7 dní, keď mal malý 3 mesiace, dcéra asi tiež v podobnom veku. Takúto cestu robíme cca 4x do roka. Konštatujem, že deti majú chrbticu v poriadku (od prvého razu ubehlo cca 14 rokov) a cestu vždy prežili v pohode.
Pozerám, že ste z Košíc, takže asi myslíte cestu 5 hodín tam a 5 späť. To je ťažká pohoda. Nič mu nebude. Ak ste šofér a cestujete len sama s dieťaťom, tak si dajte vajíčko k sebe na sedadlo spolujazca, tak si viete dieťa rýchlo odsledovať, či je všetko OK. Samozrejmosťou je vypnutý airbag. Ak bude treba, radšej si spravte prestávku, aby ste sa vyhli nehode. Dáte to Vy aj drobec👍🚗

kliatana
17. dec 2019

@anorev123 no je to dost vela hodin, to je pravda ale pokial fakt spravis zopar prestavok, tak by to mohol zvladnut. A musis do tej BA nevyhnutne??

babi81
17. dec 2019

@anorev123 my sme boli s takou malou 1100km a doteraz cestujeme pravidelne dlhsie cesty, nikdy nebol problem.vajicko sme nemali, mame polohovatwlbu cybex sirona, mali sme asi 3 polhodinove prestavky, na papanie inak vacsinu prespala.

lucyluv
17. dec 2019

Isla by som vlakom

yanni
17. dec 2019

Ak som spravne vydedukovala, ty myslis 5 hodin ta a 5 naspät za jeden den. No tak to nie je 10 hodih v jednom kuse. Asi v tej Blave mas nieco na vybavovanie, takze nejaka dlhsie prestavka tam bude a pocas cesty das tiez par prestavok. Ved dieta musis aj jest a prebalit ho musis a aj vodic si musi urobit nejaku cik-pauzu. Ja som isla so starsou dcerou sama z DE na SK 800 km, ked mala 2 mesiace. a uplna pohoda. O ca. mesiac som s nou isla spät do DE. Dcera ma teraz 4 roky a je to uplne normalne zdrave dieta. My cestujeme vela teraz uz aj s najmladsou, ktora bude mat onedlho rok. S nou sme cestovali autom prvy krat dlhsiu cestu ked mala 6 tyzdnov 300 km. Nie je to vela ale dali sme to v jednom kuse bez prestavky, kedze cleou cestou spala. A vobec nebadam na detoch, ze by im to nejak uskodilo. Ani na chalanoch, ti tiez toho precestovali dostv babätkovskom veku.

rumba01
17. dec 2019

@lucyluv vlakom bude cestovat este dlhsie a neviem si predstavit, ako bude male medzi ludmi kojit a ine veci robit. ved to dietatko predsa nemoze byt tak dlho pokakane a precikane napriklad.

lucyluv
17. dec 2019

@rumba01 ja som chodila vlakom s malinkou, lebo v aute mi nevedela vydrzat, ale chodila som 3h, normalne bola malá v kociku, normalne som kojila, prebalovala, zavisi aj od toho, aky vlak chodi, urcite to nie je v kazdom type pohodlne