Popálenina prsta

danielkarebjakova
16. jan 2023

Dobrý deň mama si popálila prst s horúcim olejom neviete čo by nato mohlo pomôcť alebo nech ide radšej na chirurgiu? Dakujem za pomoc.

stellarstar
16. jan 2023

@danielkarebjakova tak s týmto smer dr. Co by si robila keby si nemala internet a MK?

petronellla87
16. jan 2023

@danielkarebjakova k lekarovi na osetrenie aby sa jej tam nezaniesla nejaka infekcia

siska25
16. jan 2023

@danielkarebjakova kedy sa jej to stalo? Lebo podla foto mi to pride uz nie uplne cerstve. Moj syn mal popaleninu 2. stupna. Na chirurgii vydezinfikovali, nahrubo natreli dermazin kremom a obviazali. 3 dni sme nemali s tym nic robit a potom 1x denne natierat a prevazovat. To len ak by mama vyslovene nechcela s tym ist k lekarovi, tak ja by som zvolila tento postup.

danielkarebjakova
autor
16. jan 2023

@petronellla87 Sak to si myslím aj ja má to už dlhsie myslela si že sa jej spraví chrasta a zíde ni vždy ju to boli a z toho niečo vyteká tak zajtra pôjde na chirurgiu nič iné jej už asi nepomôže

danielkarebjakova
autor
16. jan 2023

@siska25 áno má to už dlhsie spravilo sa jej to stredu no bola vvrakusku prisla domov piatok a sa jej zlupala koža a urobilo sa jej to čo z toho vždy vyteká čo je na fotke a nemoze ani zohnúť prst lebo ju to boli a pali ju to .. tak zajtra ju vyšlem na chirurgiu nech sa nato pozrie odborník pre istotu

siska25
16. jan 2023

@danielkarebjakova tak to asi uz ano. Nasmu malemu sa take nespravilo. Krasne to mal uz po tyzdni zasusene. Ani jazvu nema. Este sme to potom v repiku macali a tak susili.

petronellla87
16. jan 2023

@danielkarebjakova ano ono to bude mokvat, na chirurgii jej prepichnu pluzgiere, namastia a obviazu a cochvila to bude ok😉

xsuzannex
16. jan 2023

Dermazin krem, na to mastny tyl, gazu a obviazat.. ked to bude zahojenejsie, davat betadine roztok, na to betadine mast, opat mastny tyl, gazu a viazat..

dominikagier
16. jan 2023

Ahoj ja som si popalila takto olejom cca pred mesiacom. Na foto vývoj mojej rany 3 je aktualne teraz zahojene. Používala som náplasť na popáleniny, dostupné v lekarni, naozaj veľmi dobrá vec. Striedavo aloe vera, kalciova masť a masť na dekubity a popáleniny Ialugen. Pomohlo koža zliezla, urobila sa nová, jazva síce ostane ale po cca 2 týždňoch môžem konečne robiť s rukou čokoľvek aj s vodou.

dominikagier
16. jan 2023

@danielkarebjakova treba hlavne tie naplasti su úžasné, to zaberie a bude s rukou môcť cez deň robiť čokoľvek, mokvat to bude aj tiect ta tekutina, kým sa to nezaceli, na noc potierat nie vsak na hrubo. Na pohotovosti, ci pri dr. Vam toto iste naordinuju