Ahojte, syn spadol v stoji dozadu na hlavku. Vypadol mu az dych a nezacal ani hned plakat nakolko mu vyrazilo dych. Stalo sa to aj vam? Do nemocnice samozrejme ideme len poprosim o skusenost. Dakujem
Odpadol alebo spadol? Pokial pada z vlastnej "vysky" a je pri vedomi, ma sumerne zrenicky, nezvracia, neni apaticky, reaguje "normalne" teda zacne plakat "aj ked po sokovej minute", tak ta nemocnica asi zbytocna... ak odpadol a stratil chvilu vedomie, tak ano to chodte urcite.
@anjelicek26 spadol do zadu ked som ho zodvihla hlavku mal zaklonenu a nevedel sa “nakopnut” plakat ..
@eva1235 mam 16 mesacnu, pada ako hruska, kedze je strasne ziva. muz s nou chodi na pohotovost po kazdom pade, ja nie. mojho muza uz na urgente poznaju vsetci doktori. bol s nou aj vcera, uz asi po 10-krat, uz jej nerobili ani rtg, lebo ozarovat dieta 2x mesacne nic noc. len neurologicke vysetrenie a povedali mu, ako to pisu baby, ze deti proste padaju. a ak to nie je pad z vysky viac ako 1.5 tak sa dietatu nic nestane.zaklad je, aby dieta neupadlo do bezvedomia, negrcalo. vtedy je to neskodny pad.
Deti majú podobné pády v popise práce. Kým vyrastie sa mu to stane ešte niekoľko desiatok krát. Mne osobne tiež príde tá nemocnica úplne zbytočná ak nezvracia alebo nemá iné problémy.
Vystrasilo ma ked som ho zodvihla nevedel zacat plakat a ako keby zaspaval/odpadaval… to ma velmi vystrasilo. Potom zacal plakat ale pripadalo mi to ako vecnost v
@eva1235 určite urobíte dobre keď pôjdete na pohotovosť. Pády na hlavu sú síce v detstve časté ale zadná strana hlavy je trochu delikátnejšia záležitosť, tam treba byť ostražitejší a všímať si ho. Dajte mu do rúk hračky nech si prekladá z ruky do ruky, stavia kocky atď., sleduj koordináciu, jemnú motoriku vrámci možností samozrejme u 16m. Prípadný vyššie spomenutý nepomer veľkosti zreničiek je už dosť neskorý a vážny ukazovateľ že sa niečo v mozgu deje. To že sa zľakol a "zašiel sa" je v takomto prípade bežné.
Nedavno sa to stalo mojmu, ale on zacal plakat takmer hned. Kedze vsak ten pad na hlavu sprevadzal cudny zvuk, isli sme na pohotovost. Vsetko bolo nakoniec ok a tak ako tu spominaju, sledovat ho, ci nie je spavy, nezvracia, posvietit do oci, ci zrenicky reaguju rovnako.
@eva1235 a na aky povrch padol?
@eva1235 to muselo byť desivé s tým vyrazeným dychom. Mňa to všetko ešte len čaká, ja mám ešte malú slečnu
ak padol na chrbát, tak si môže pádom aj vyraziť dych, preto chvíľu nereagoval...
@lindusss2016 na parkety padol
@eva1235 budu este pady dost ;) hlavne nech je vsetko ok nestresujte mala spadla xkrat vzdy som ju sledovala hodinu po.pade🙈🙈najlepšie vzdy spadla tesne pred večerným spankom