Moja existencia sa pohybuje medzi pracou a domovom... von nechodim, jedine ak s malym a neviem si predstavit znova niekoho stretnut, spoznavanie sa, stretavanie sa popri dietatku a prace, tie klasicke zaciatky..... da sa to vobec este ??? Ako akceptoval vas partner vase dieta? Zacinam mat pocit ze budeme navzdy sami..... a ja tak velmi tuzim po druhom baby kym sa to este fyzicky da ☹ ☹ Maminky ake mate skusenosti?
u nás to priniesla náhoda- dedo organizoval zábavu a požiadal ma, nech tam idem pomôcť predávať tombolové lístky, šli aj moje tety a strýkovia, tak som nebola sama...a- predala som lístky mladému mužovi, ktorý na nich vyhral viacero cien- vrátane mňa 🙂
@eeffka 🙂 tak to je samozrejmee 🙂
@dazdovka hej hej, tak to urcite ja socialny typ som..chodim von vela, vzdy ked nepracujem ale vsade s krpcom... samozrejme 🙂 a tym si myslim je to tazsie..ale nenecham ho mame len koli tomu aby som si ja uzila, to nie. chcela som len vediet ako to prezivaju ine zeny, slobodne matky.. Maleho mam s priatelom,s ktorym som mala vztah na dialku 3roky... bolo to dost osamele lebo som ho vidala malo a zrovna ked som to chcela ukoncit, sups a bola som tehu...cele tehu sama a maly ma 1.5roka.cize ked to zratam s tehotenstvom,sama som uz riadne dlho...a mam toho po krk 😀 I ked niekedy sa nestazujem, ale predsa len... chcem aby aj maly mal okrem mna este niekoho....
@monline to znie krasne 🙂 tak to je asi fakt osud... spravny cas na spravnom mieste 🙂
@zahrika ja som nasla lasku cez internet ked maam dcera 1 a 3 mesiace na rande sme chodievali vecer ked som ulozila malu doma s nou bola moja starka chodili sme len na skok od panelaku a ak sa mala nahodou zobudila starka zavolala a do 5minut som bola doma 😉 ked sme sa trochu otukali boli sme vonku cez den a zoznamil sa aj s malou od zaciatku mali obaja k sebe pozitivny vztah malej sice trosku trvalo kym si zvykla ze uz nama maminku len pre seba a ze sa o nu strara aj niekto iny s prvymi slovami prislo aj oslovenie tato a sme stastna rodinka pre priatela je moja dcerka ako vlasta miluje ju stara sa o nu aj ju prebaloval dokonca aj pokakanu uspaval ju lepsie ako ja teraz uz mame spolocne babo novy dom a chceli by sme svadbu ked budu peniazky no poviem vam a ten rok a stvrt co sme spolu sme toho stihli neurekom 😀
ahojte ja mam dve deti a som sama.maju 6 a 5r.sami sme ostali ked boli mensi,nasla som si niekoho deti to este nevedia ale pekelne sa toho bojim ☹ .a poviem Ti skus si najst teraz niekoho kym je syn mensi,myslim ze skoor ho prijmne ako ked bude väcsi.
ahojte, ja mam tiez malu ma 4 rocky a sme tiez same... da sa povedat, ze mame vsetko okrem niekoho do partie,tiez citim tuzbu po dietatku a partnerovi, len akosi neviem, kde ho najst, resp. ako...? Priatelov rozvodom akosi ubudlo a kamosky co ostali, maju svoje rodiny a svoje záujmy.. Nejde sa vzdy tahat von s priateľmi, lebo idu so svojou rodinou...
@miskax2 super, dost si ma povzbudila 🙂 tiez skusam internet... ale zatial neviem ci som na spravnych miestach...
@miska1917 ved prave toto je to.. Chcela by som niekoho stretnut CIM SKOR, kym to maly tak nevnima...vnima ale nebranil by sa...ked bude mat 4,5,6 rokov, uz to moze byt problem.... Ach ale osud sa asi zmenit neda, aj keby som sa snazila, ten pravy to ma asi nacasovane presne... Ak vobec nejaky bude... tazko sa tomu uz veri, nemam uz 18 😖
@miskax2 mala si skutocne stastie.. uzasne 🙂 Najviac ma trapi ze ma prepadla nenormalna tuzba po druhom babu... je to asi prirodzene... ale nechcem tym podmienovat najdenie si partnera, pretoze nie je to len o dalsom dietati, ide o to ze mi chyba seberovny partner, kamarat, laska...
@zahirka ani zdaleka namam 22 a pomaly sa vyrovnavam s tym, ze druhe baby nebude... lebo aj keby som niekoho stretla, tak ho musim spoznat.. nie som ten typ co otehotnie po pol roku znamosti... 😀 Rovnako ako ty travim cas doma a v praci na ine mi moc casu neostava... A este riesim s kym pojdem v lete na dovolenku...🙂 Nechces sa pridat? 😎
@laila22 nooo tak to som sa sekla 🙂 Inac to druhe nevzdavam ale v 40ke sa bojim uz, lebo predsa len.... ale necham na osud, branit sa mu nebudem..a takisto ako ty, najprv spoznat a potom dieta...nepotrebujem skoncit tak ako teraz.. materska 9mesiacov a hajde makat aby sme prezili...maleho ledva vidim. Nooo s tou dovcou, prave riesim to iste 🙂 Takze rada sa pridam :D kam pojdeme?
@ Tak to netusím, ale mozme nieco vymysliet pre nase deturence.. dovolenku mam posledny julovy a prvy augustovy tyzden...🙂 No v 40 rodit nechcem ani ja..Davam si hranicu 37, ale to mam najvyssí cas aby som niekoho nasla...😀 aby som si ho aspon 3 roky otukavala
@laila22 zalezi do akej vysky..ja by som sla rada niekde ako grecko alebo korfu.., lebo last minute vyde super cenovo, mozno 500e MAX a je to 1.5hod let MAX... najprv som tiez zvazovala chorv. ale nebudem sa trepat busom s malym 9-10hodin, to nepojde..moze byt samozrejme aj ina destinacia, ale cenovo asi vsade MIN 500 :(
@zahrika a v práci sa s nikým nestretávaš alebo sa stretávaš len s pár ludmi? lebo veľa ľudí sa zoznámi práve cez prácu.
inak okolo 30-tky je v dnešnej dobe veľmi veľa mužov nezadaných, takže šancu niekoho spoznať určite máš 😉
len treba nadväzovať kontakty, ak sa stretávaš s ľudmi aj v práci, tak aj tam maj otvorené oči prípadne niekam občas vyraz sama.
lebo ak si niekde s dieťatkom, tak ťa ťažko niekto bude chcieť baliť a to nenarážam len na typy mužov, pre ktoré je dieťa prekážkou, ale aj tí, čo by im to nevadilo si myslia, že ked máš také malé dieťa, tak že si zadaná a ťažko vás niekto osloví, aj ked si mu možno sympatická.
@laila22 to je už na nej, len nech je tam dosť ľudí. ale najideálnejšie by to bolo cez tú prácu, tak sa veľa ľudí zoznámi, ale neviem, či sa s veľa ľudmi v práci stretáva, možno že nie.
ja neviem,podľa mňa sa napríklad cez internet ťažko hľadá vzťah a zaberie to ešte viac času ako ked si raz za týždeň niekam vyjde. lepšie je to podľa mňa si nejako tak zariadiť, aby občas niekde mohla ísť ako napríklad byť síce stále doma s dieťatkom, ale stráviť kopu času hľadaním cez internet.
@zahrika, @laila22 baby, my sme na tom podobne...najhorsie su sviatky a vikendy, vtedy nik z bezneho okruhu znamych nema cas, uz ani nevolam, lebo nechcem otravovat. A o dovolenke ani nehovorim, slobodni idu sami, dieta tam je na zataz a ostatne kamaratky idu s rodinami. Byt sama s dietatom je byt niekde uprostred, nechcu vas ani jedni ani druhi.
a inak tiez rozmyslam nad dovolenkou, bola tu niekde tema o "spolucestovani mamiciek s detmi"...takych, co su same..slobodne, rozvedene resp. s manzelmi, ktori odmietaju spolocne travenie casu. Nebolo by na skodu to ozivit, nech sa aspon tymto sposobom najdu navzajom maminy a zoberu svoje deti niekde mimo stereotypu
@sojovatycinka presne si to vystihla.. Ja to prezívam rovnako.. Taktiez nevolam.. Lebo kazdy ma svoj program a ked sa niekde vyberiem sama s malou do davu ludí, tak to chce velke sebazaprenie, lebo kazdy je tam s niekym.. A odrazu stretnes aj skupinky ,,kamaratov,, ktory sa ani neozvali, resp. nezdvihli mt. 😒
@laila22 tak to bohuzial je. O to viac ma mrzi, pokial to je akoze dobra kamaratka, ktora byva na skok od nas, ma 2 male det a stretnem ju vzdy ako na just v parku..."ahoj, aj vy ste tu?" :( Alebo mi hovori, ako zajtra pojde na vylet do lesa s deckami, ale ani nahodu sa nespyta, nejdes s nami? Takze casto sme same ako kôl v plote, vacsinou ten pocit samoty zabije denna rutina, ale su chvile, kedy mi to je luto a naozaj to chce sebazapretie a pozitivne myslenie 🙂 Inak, prave som otvorila temu (nasla som len otazku, tam sa da prispiet iba 1x, s nazvom Nájde sa mamina spolucestovatelka?. Názov som nechala, ale je to diskusia, tak snad nam to viacerym pomoze..
@laila22 písala som o zoznámení CEZ prácu, to znamená, že nemusia byť priamo kolegovia. napríklad predavačky sa vo svojej práci stretnú s veľa zákazníkmi, tými čo im dovezú tovar atd... a pri takom množstve mužov je šanca, že sa stretne aj s niekým s kým si padnú do oka, vymenia si číslo, pôjdu spolu na kávu a bude ich vzťah pokračovať.
a sama von nemusí, môže s niekým známym, s kamarátkami, ale ak ide s dieťaťom, ťažko nájde vzťah pre to čo som písala, muži sa ju boja osloviť a takisto ani ona nemá čas na pozeranie po mužoch, nakoľko sa venuje malej a musí na ňu dávať pozor.
Lasku najdes, kdyz na ni prestanes cekat a hlavne, kdyz ji prestanes hledat...
Prava Laska prichazi z nenadani..tak, jako treba, kdyz se Ti nahodne rozsype nakup -rozsypou se brambory pri vystupu s kocarkem z autobusu..na zastavce bude stat nekdo, kdo Ti nejen pomuze brambory sesbirat, ale zaplni i mistecko, ktere Ti "ted" prijde prazdne..
Hodne stesti..
P.s. Toto je pribeh me sestrenice😉
@zahrika ahoj, ja ti asi neporadim, ale uz som sa velakrat zamyslala nad tym, ze keby som ostala sama s dietatom (a este tak malym, ako mas ty), ci by som vobec tuzila po nejakom chlapovi. odpoved som si vzdy dala okamzite: NIE. ja by som sa plne venovala dietatu, minimalne do cca 6-7.veku jeho zivota a mozno potom by som sa poobzerala po nejakom partnerovi. zo mna mozno hovori moja skusenost, ze som uz mala vztahov niekolko a inych vztahov az-az, a potom, po rokoch prislo dieta, konecne, vytuzene... takze ak by som sa mala rozist so sucasnym partnerom (co niekedy ozaj vyzera na rozchod haha), tak ja osobne by som vsetku energiu venovala dcere a ani by ma nenapadlo vesat si na krk este aj chlapa 😀 😀 😀 😀
som rada, ze je tu tato tema, lebo poslednu doba sa touto otazkou zaoberam casto
@mandragora22 presne to iste som si hovorila aj ja, ze zostanem s dcerkou sama, ze sa jej budem naplno venovat a ze budem len pre nu. a teraz to vnima presne tak ako popisuju mamicky vyssie. aj napriek tomu, ze ju mam, mi partner chyba. a hlavne je to umocnene tym, ze chcem mat druhe babo a na to toho partnera potrebujem. s tym ze druhe babo iba do fungujuceh vztahu.
@laila22
@sojovatycinka
@zahrika
mam presne tie iste pocity ako pisete. a moje slobodne kamosky, s ktorymi som sa volakedy casto stretavala, chodievali sme zurovat, tak odkedy mam malu akoby na mna zabudli. ani na navstevu nepridu a to byvaju na skok ☹ bud im je dieta prekazkou, alebo tazsie znasaju, ze oni ziadne nemaju (taktiez ani partnera) a roky ubiehaju ☹ kamosky, co maju rodiny, tak maju cas cez tyzden a to uz vecer okolo 17 hod, vyckavaju manzelov. a ja zostavam na ihrisku sama s malou ☹ stretavaju sa ako rodiny a mna nikam nezavolaju ☹ a to uz na dovolenku ani nehovorim
@laila22 mozem sa spytat, ze kde byvas?
@zahrika
nemožeš to takto brat - nenechám malého s mamu len aby som sa zabavila. Bude to zniet sebecky ale je to tak. nie si len mama a 1,5 je dost vela na to aby sa so starkou pekne zabavili. Ak pojdeš v noci, večer ked malý spí ani tak vela o tvoju spoločnost nepríde. Ale aj cez den, kludne - ved ak si vyrazit raz do mesiaca nikto nemože poovedat že si zlá matka. Okrem toho si stále aj žena slobodná žena, nie len matka. Ale v podstate tým chcem povedat čosi iné - poviem to uplne jasne bez okrás- čím skor si nájst chlapa s ktorým budeš tovrit pár, tým je vacsia pravde podobnost že budu mat s malým vyborný vztah. Nielenže on ako bábo si skor zvykne na nového muža v rodine ako ked by mal 6,8,10 rokov. Ale aj chlap si skor vytvorí vztah k roztomilému babatku ako k vzdorovitému predpubertiakovi, ktorý sa nechce delit o maminu. Je to zložit, chápem ta...hlavne treba chodit vela von, a trebárs aj s malým ked to inak nejde. Máš ho! A ak niekoho "chytíš za srdce" vezme ta hned aj s bábom. Lahšie sa píše ako koná- to je jasné. Ale určite niekde na vás nejaký čaká 🙂
@zahrika ahoj 🙂 tak ja skusim poradit... zacat chodit do spolocnosti s priatelmi, na koncerty, na zahradne party, na chatu, na silvestrovsku oslavu, chodit aj medzi ludi vela s dietatom (kulturne akcie na namesti), postretas tam vela ludi a mozno aj starych znamych, ktori maju znamych, medzi ktorymi mozes zhliadnut niekoho, koho si prehliadala a moze byt celkom fajn, podozvedas sa z prvej ruky, co ma kto nove, aky je, co sa deje... Treba byt videna a vesela, to pritahuje stastie.