Maminy ahojte. Neviem, či potrebujem usmerniť alebo čo.. O mesiac sa mi narodí moje prvé bábätko, veľmi sa na neho teším ja, partner aj celé okolie.. problém nastava asi v mojej hlave a myšlienkových pochodoch, mám 20 rokov a bojím sa, že neviem tomu malému zázraku ponúknuť plnohodnotný základ do života, práve kvôli môjmu mladému veku. Samozrejme starostlivosť zvládnem,vždy som sa o deti rada starala. Vždy som chcela byť mladá mamina ale nie až takto, no stalo sa.. partner nás vo všetkom podporuje ako sa mu dá, išiel pracovať do zahraničia nech sa máme o niečo lepšie, rodičia mi ponúkli prísť k ním naspäť bývať, aby nám pomohli no príde mi, že som totálne neschopná niečo zvládnuť sama🤦🏽♀️ nemám žiadne “životné” skúsenosti.. pracovala som necelý rok, v škole som nebola nejaká výnimočná a bavilo ma štúdium len keď som bola priamo v škole mimo nej 0 bodov.. nevzali ma na VŠ 2x, nikdy som nebola v klube alebo na párty, aby som mohla v tomto dieťa v budúcnosti usmerniť.. čiže fakt neviem čo za príklad do života ponúknem svojmu dieťaťu keďže dieťa neni len mojkanie a prebaľovanie.. dá sa zvládnuť výchova aj bez nejakych zásadných skúsenosti?
@budulinka12 pokiaľ niesi z nejakej asocialnej rodiny tak skúsenosti máš od rodičov a to je celé to tajomstvo 🙂
neboj kazda prvorodicka, ci 20r ci 40r. to citi rovnako. mas rodinu ktorá ti vie pomoct, inteenet kde sa da dnes takmer vsetko vycitat. to das ako kazda jedna z nas. ja som tiez v zivote nebola na párty.... a deti myslim ze zvladaju moje vychovne metody. tiez VS si dorabam teraz lebo chcem. neboj zvladnes to
Mila mladá neskúsená mamička, už len tým, že sa nad takými vecami zamyslas dávaš najavo, že ti na dieťatku a na výchove záleží. Ja som prvé mala v 26r a tiež ma občas prepadli rovnaké pocity. Aj teraz mám take myšlienky, že ako zvládnem dospievanie chlapcov, keď sama som bola v mladosti obklopená väčšinou dievčatami. Želám ti pekný pôrod a všetko dobre na tvojej ceste materstva. Určite budeš skvelá mama ❤️
@budulinka12 neboj zvládlo to aj veeeela mladších ako si ty. Mne keď sa mala narodila tak som sa cítila ako keby viem okolo nej už všetko proste necitila som sa ze nič neviem ale ze všetko okolo malej viem proste jak mama tým momentom ako som ju porodila sa všetko zmenilo. Neboj sa nič to nieje a keby niečo nevieš a rodina ti neporadí tak sa kľudne na mňa obráť
@budulinka12 vek v tomto fakt nerozhoduje 🙂 či si prvorodička v 20tke či 30tke.. ale už len to že máš také pocity je si myslím dobré znamenie, už teraz cítiš za to malé zodpovednosť a nie je ti to ukradnuté čo mu dáš do života.. budeš dobrá matka, uvidíš 🙂 my ženy to máme tak nejak v sebe, spoliehaj na svoju intuíciu a dobre bude 🙂 držím palce
mam 31 a pocity rovnake 😀
aby si vedela že si v tom nie sama....
tak ja som si v nemocnici už po pôrode skúšala nad posteľou držanie syna - proste som sa bába aj bábo držať - tak som ho držala nad posteľou...
inak som myslela že mi spadne.
No ja som síce VŠ skončila, aj som pracovala pár rokov, ale teda na dieťa som nebola pripravená ani v 28 rokoch. Neboj sa. Všetko zvládneš s prehľadom. Máš ideálny vek na dieťa. Vládzeš, si mladá, vstavanie v noci bude bez problémov. Všetko bude ok.
@budulinka12 máš veľkú výhodu vo svojom veku 🙂 budeš oveľa lepšie znášať fyzickú záťaž materstva, nočné vstávanie. Obaja sme sa s mužom zhodli, že do 25ky nám stačilo spať 2 hodiny, ráno sme bežali do školy, potom na brigádu, celú noc vonku... a telo to v pohode zvládalo. Teraz po 30tke človeku chýba každých 5 minút spánku 🙂
Autorka kľud....ja som mala 20 rokov,keď sa narodil môj starší syn.Ak máš dobrú rodinu a zázemie,zvládneš všetko.Nikdy by som nemenila to,že som mala tak mladá dieťa.
Na výchovu dieťaťa VŠ nepotrebuješ 😁 Ja som porodila prvého presne na 22. narodeniny, bol neplánovaný a v pohode som to zvládla. Prečítala som si pár kníh o starostlivosti o dieťa (fyzickej aj emocionálnej,), aby som mala aspoň pocit, že viem, čo robím 🤣 Čo som nevedela som našla na nete, ani nám rodina nejak extra nepomáhala. Stačí pekne žiť a dieťa sa pridá, nie je to žiadna veda.
@ziarifka hahaaa ja mám 23 a cítim sa mega staro chrbát v prdeli krčna tiež 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 a mám rada svoj kľud a hlavne svoj spánok 😂 už nedávam žiadne párty lietanie po vonku ..pekne 9-10 hodín spánku musí byť 😃
Maminy krásne ďakujem za takúto podporu ❤️ veľmi si to vážim od vás
@budulinka12 zasadna skusenost je tvoja vlastna rodina..kam ta viedli oni, ak niekam..a co sa paci Tebe? Co mas rada?
@budulinka12 myslím ze mamina ti určite pomôže aj ja som mala malinku v mladom veku a niks yosm nebola na party a podobne lebo ma to nelakalo. Robím si školu popri malej varím upratujem starám sa o domácnosť o malú ako aj napríklad ženy v 30tich rokoch. Je úplne jedno vek. Ako náhle som porodila malú tak už jak keby som všetko vedela. Nechápala som tomu. Neboj zvládneš to a keby hoci co potrebuješ. Niečo poradiť alebo pomôcť s hoci čím tak sa kľudne ozvi🧡
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@budulinka12 je uplne jedno,aky Maß vek, kazda Mama zacina zo skusenostami na nule.. lebo knizky Su fajn, Ale Realita je vec uplne Ina.. lebo kazde dieta je uplne ine a na to sa pripravit neda.. Si zdrava,silna, Mas partnera Po svojom boku.. ja som bola takto 18 rokov dozadu😅 Deti mame medzitym styri,partnera som Upgrade na Manzela.. ano robila som chyby, Ale detom je to jedno... Staci ich milovat a snazit sa to robit co najlepsie...