Dobrý večer..
Stala sa nám taka divná vec.. Pred 2 rokmi bol manžel na spermiograme kde mu bolo že šanca na oplodnenie sú len 2 percenta. Ja mám problémy s ovuláciio a nepravidelnym ciklusom úplne od začiatku menzesu t.j.od 13 rokov tiež mi lekár povedal, že bez liečby neni šanca na tehotenstvo.
Takže sme sa zmierili stym že spoločne deti mať nebudeme, on má 2 deti z predchádzajúceho vzťahu a ja mám tiež dcérku ktorá bola plánovaná liekmi.
Ale napriek tomuto všetkému som otehotnela za 5 mesiacov nechraneho styku..
Ako je to možné??
Takých deti behá po svete nie málo...fakt netušiš?
Neviem čomu sa čuduješ. Ani jeden z vás nebol neplodny tak sa našli zdravá spermia a vajíčko v správnom čase. A vuala zázrak počatia je na svete.
@julia_a_romeo Ja mám dieťa nie decko!! A jasne som napísala, že moje dieťa bolo plánované, celé 9 mesiacov udržiavané liekmi a manželov mladší syn má 18 rokov takže v tom čase on bol ešte zjavne plodny ale 2 roky do zadu mal výsledky už pomerne zle
Obidvaja ste očividne plodni, tak nerozumiem tomu prekvapeniu 😃 Spermie sa vytvárajú nove, tak evidentne došlo k zlepšeniu a ty si proste ovulovala 🤷🏼♀️ a gratulujem 🙂
Ci myslíš, ze doslo k neposkvrnenemu pocatiu?
@julia_a_romeo ty Decko zjavne nemáš
2% su stale 2%.
Ak to vydrzi, mozete oslavovat. 🙂
2 percentá nie sú nula, tak sa podarilo. Rovnako ako ochrana nebráni na 100% počatiu, tak ani 2% šance neznamenajú, že sa nikdy nepodarí.
@julia_a_romeo ty si prijemna jak chlapata deka v lete😄
@julia_a_romeo ty máš dnes zrovna zlý deň, chod sa najesť 😃
no neviem ale moj manzel mal tiez diagnozu neplodnost a odporucali nam CAR - akurat, ze siel na spermiogram, lebo som 2x potratila a potrebovali sme to dolozit na repro.imunologiu 🤷♀️ ked som im volala, ze ci ma niekto tajne oplodnuje, lebo co pokus to uspesny (a aj to dieta co aktualne mame bolo na 1x), tak mi povedali, ze diagnoza sa stanovuje na zakladne thresholdov a kym tam nemame vsade 0, tak sanca je vzdy, tak evidentne ste to mali velmi podobne
@julia_a_romeo haha 🤣 ja mám tiež decko 😁 nechápem, čo je na tom slove take strašné, že to autorku pobúrilo 😁
Divne to vobec nie je, sance ste mali male, ale nejake boli. A vsetko zafungovalo ako malo a si v tom.
Alebo si sexovala s niekym inym, plodnejsim, aj to moze byt 🙂
On ma deti, aj Ty máš dieťa. Normálne sa stalo, že si otehotnela. Ani jeden z vás nie je neplodný. Normálna vec....
To su tie zazraky,ktore sa deju. Mali ste 2% sancu a vesmir sa spojil a z takmer nerealnej moznosti otehotniet sa stala realita.
@julia_a_romeo áno to vidno ako pozitívne ti k tomu prispievajú 🙈
Pred 2 rokmi mal 2%, ale to bolo dávno, to sa môže meniť. Možno mal viac % keď sa vám zadarilo. To je už jedno
Ja nechapem, comu nerozumies. Nemali ste spolu sex alebo preco ta tak tehotenstvo prekvapilo? Pokial mate obaja reprodukcne organy, tak sa otehotniet da vzdy. Zas niekto nedaval pozor v skole ani na biologii, ani na matike…
Nie s ciklusom ale s cyklom.
Nuz, mali ste sex? Tak potom to nie je divna vec.
Medicína je medicína a ľudské telo je ľudské telo. Môj syn mal imunitu úplne na nule podla výsledkov testov, lekárka si brala jeho testy na fakultu aby to ukázala študentom a pritom nikdy chori nebol. Detska nám povedala ze deti s takými výsledkami sú úplne vylúčené z kolektívu, on v škôlke nevynechal jediný deň . Takže asi tak je to s výsledkami a realitou.
Tiez neviem co je zle na slove decko a 2% sa mi tiez nerovnaju nule.
Sestre povedali, že nie je šanca aby s manželom mali spolu dieťa prirodzenou cestou a hľa, vo februári má termín pôrodu. 💁
2% sa nerovná 0 😉
veď čo z nej hneď robíte kravu? tak je len prekvapená že sa im to podarilo aj keď mali na to veľmi malú šancu...
Spermiogram sa zvykne aj menit. Znamy mal strasne zly, povedali im, ze sanca na tehotenstvo prakticky ziadna, ze keby aj zena otehotnela, hned by potratila, ze proste nie je sanca. Dali mu nejake vitaminy, ze sice asi nepomozu, ale teoreticky mozno hej, nech skusi. Ale poslali ich domov s tym, ze tehotenstvo jedine s darcom spermii, inak nie. O par mesiacov bol zase na vysetreni a zrazu vysledky dobre. Velmi vela robi zivotny styl, strava a podobne. Mohol sa aj u manzela zlepsit a mohla sa trafit jedna z tych dobrych spermii. Niekedy sa trafi po rokoch, niekedy hned.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?