V čom dávať dieťaťu do školy piť?

miriamka001
24. aug 2015
Používateľ miriamka001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miriamka001.

Dobrý deň, mám doma malého prváčika, ktorý sa chystá do školy, naša zásadová pani učiteľka písala každému maily a nechce aby deti nosili do školy pitie v klasickej plastovej flaške lebo je to nezdravé. Podľa mňa je dosť nebezpečné a aj nepraktické dať mu do školy sklenenú flašku.
Ako to riešite prosím vás?

maslenka47
24. aug 2015

Dala by som mu plastovu flasu a pani ucitelke odkazala, nech si da vysetrit hlavu.

janka279
24. aug 2015

@miriamka001 specifikovala, ake plastove flase? Klasicke, ako z mineralky? Alebo myslela vo vseobecnosti plastove? Dnes sa daju kupit aj flase z nezavadneho plastu.

polyana
24. aug 2015

My sme nosili malu termosku,takže npr. V zime bol cajik teplucky. A tohoto roku sme si koupili flasky od Tupperware. Tie su vraj bezpečné.

horana
24. aug 2015

Napriek tomu ze mam pre svojich skolakov mame sklenenu flasu s platovym obalom (Aquasana), je pomerne tazka a prvakovi by som vahala. Nenechala by som sa takto komandovat a pani ucitelke odpisala v zmysle nech specifikuje presne parametre a znacky flias, ktore su podla nej natolko bezpecne ze sa pri pade nezobiju a nie je pri nich nebezpecenstvo zranenia deti, ked jedno druhe napr. nechtiac drgne pri piti, ci vie zarucit ze sa sklo neskonci rozbite v ustach dietata. Prip. jej poslala linky na vlastnu (plastovu) flasu, mnohe zdrave flase su s certifikovanych zdravych plastov s dotazom ci take moze byt (mozno jej totiz ide len o to vylucit makke jednorazove plasty z malych mineralok, ktore niektori rodicia pouzivaju opakovane a ktore naozaj nie su vhodne na opatovne zahrievanie, v teple triedy, toboz teplym cajom)

lilimoni
24. aug 2015

Moja si nosi v malej plastovej dzus ale v zime nic, lebo si varia caj 🙂 maju v triede cajnik a ucitelka prinesie kanvicu, uvari vodu a spravi im caj 🙂

lilimoni
24. aug 2015

@miriamka001 pani ucitelka nie je tak trochu padnuta na hlavu? Co ju do toho z akej flase dieta pije? Pokial to nie je sklenena od piva, tak to nie je jej problem 😠

ivuska027
24. aug 2015

my mame flasu sistema bez BPA, nie je problem. Do obycajnej od minerelky nedavam a ani by som nedala 😕

greeny
24. aug 2015

ja mam pre dcerku tuto NALGENE Grip´n Gulp Kids 0.35 L a som spokojna

vroni
24. aug 2015

moje dieta nesmie mat sklenenu flasku (tam mi je ale jasne preco). Ked ma pani ucitelka hystericke zachvaty z BPA, mala by kontrolovat nie flasky (z ktorych nikdy nic neunikalo a neunika) ale zubne pasty, v ktorych tieto ciastocky su a my ich poctivo papame.

lucy125
24. aug 2015

Ja sice prvačika nemam ale mame doma dve zdrave flaše,500ml a sme max spokojný a maly z nich vkuse pije a neobsahuju BPA ani nič ine,naustok je open/close,takže nevyteka ked sa zavrie.

inka04
24. aug 2015

aj ja by som chcela takú pani učiteľku🙂 my musíme mať plastovú fľašu (chápem), tak hľadám nejakú "BPA free"... Viete poradiť? ...ale bez sosaka...

nervacik83
24. aug 2015

Ano u nas tiez po riadne dlhom hladani uz cez dva mesiace funguje zdrava flasa pre mladsiu dcerku, ta je so sosakom , a pre starsiu flasa equa , ta je bez sosaka a obe bez skodlivych latok... Ja som s nimi velmi spokojna... Nezanasaju sa, nenaberaju pachy a hlavne ziadne plesne sa v nich netvoria, kedze sa daju cele krasne poumyvat...

simsalabim
24. aug 2015

Klasicke mineralkove flase z plastu uvolnuju hlavne v teple a na slnku do napoja vselijake svinstvo, takze v tomto ma p.ucitelka pravdu... otazne je, ci moze takto tieto flase zakazat. Vhodne su plastove vlase bez BPA, ako uz pisali kocky predomnou. Nam sa osvedcila znacka Equa alebo aj Nalgene. Pozri na nete.... Flase kupujem 1x rocne, cistim rucne, v umyvacke, pomocou zmesi ryza/soda bikarbona a pred kazdy novym skolskym rokom stare vyhodim a kupujem nove. Mali sme aj cesku zdravu flasu, ale ten naustok sa hrozne zle cistil, takze kupujem flase bez komplikovanych naustkov.

simsalabim
24. aug 2015

@inka04 pozri Equa alebo Nalgene. Ak maju naustok, je siroky (vojde tam prst), je to skor akoby hrdlo flase, takze sa to dobre cisti. Nalgene ma rozne typy naustkov, takze tam volim nekomplikovany.
http://mojaequa.sk/bpa.html
http://www.sport-outdoor.sk/scripts/hledej.php?...

lucy125
24. aug 2015

@inka04 aj zdrave flaše su bez sosaka,treba popozerat,su free BPA su aj take čo maju otvor ako na klasickej umelej flaši, s vrchnakom na uzatvorenie-bez sosaka.

inka04
24. aug 2015

@simsalabim Dakujem za tip🙂 Equa vyzerá super🙂

lejlla
24. aug 2015

ja som maximalne spokojna s flasou Equa...po odsrobovani je hrdlo siroke a kraaasne sa cela da vycistit.

timea7
24. aug 2015

@miriamka001 do čoho dáš ty piť svojmu dieťaťu je výsostne tvoja vec.

sisaka
24. aug 2015

@miriamka001 ja davam synovi stainless steel flasku - nieco taketo http://www.ebay.com/itm/New-Stainless-Steel-kid... . Vyhodou je, ze voda tam ostava dlho studena, takze je to ovela praktickejsie ako plastova flasa, kde je voda po 2 hodinach tepla a nechutna.

janinah
24. aug 2015

tieto máme z tupperware a som spokojná

ivett1
25. aug 2015

@miriamka001 myslím, že učiteľka nechcela, aby prváci nosili do školy tie plastové fľaše z nápojov - napr. jupík, kubík atď. ... je to mäkký plast a keď fľašu stlačí, môže obliať seba, spolužiakov a čo ja viem čo ešte a navyše plast obsahuje viac rakovinotvorných látok, nápoj by tam nemal byť dlho ...
mala by si sa spýtať pani učiteľky, čo tým myslela, lebo sa mi zdá nelogické, aby dávali rodičia deťom do školy fľaše zo skla..ak jej ide o zdravie, tak treba kúpiť na pitie plastovú fľašu bez BPA, je to tvrdší plast, lepšie sa čistia, udržia nápoj v pomerne dobrom stave (teplý alebo studený) a sú rôzne druhy fliaš - so sosákom, bez, termo obalom atď ... veď kočky ti už dali dosť tipov...
PS: a možno len chce tá vaša učiteľka naučiť deti piť vodu z vodovodu a... z pohárov😉 ...

jarkakovacc
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kemonka
28. aug 2015

@lucy125 a čo su to za flaše? Nemaš link?

mirka414
28. aug 2015

Od jasliciek az teraz po 3 triedu jedine tieto fľaše najprv malinkú a teraz az 0,5 L nikdy sa mi nestalo,ze by dcerka mala nehodu,ze jej fľaša vytiekla alebo pukla a v lete dokonca voda vydrzi byt studená a v zime čajíku teplý .

lucy125
28. aug 2015

@kemonka my mame tieto.

diusik
28. aug 2015

@lucy125 my tiez a su super,akurat sem tam treba menit to sosatko,alebo ako by som to nazvala :o)

diusik
28. aug 2015

Inak neviem naco tie flase chcu,ked mi ju kazdý den nosia taku plnu domov ako im ju rano dam,nic z nej nechýba,deti sa sami nejdu napit a ucitelky im to nenukaju 😒

celasapremenim
28. aug 2015

mne chalan flasu v skole straca, takze dostava nove male lase a mala ma nalgene

lucy125
28. aug 2015

@diusik ano su super,my mame doma dve.Sosak tiež menim a konečne maju tieto sosaky aj u nas v Everlande a nemusim objednavat cez net.

claudisse
28. aug 2015

Súhlasím s tým, že plastové fľaše nič moc, ale kto je tá učiteľka, že si dovoľuje vás ako rodičov v tomto usmerňovať?