Smejú sa deťom s okuliarmi v škole?

zazrak1991
9. jún 2022

Ahojte baby ,asi to budú hormóny 🤰😁 ale už 2 dní sa zozieram čo bude keď môj synček začne chodiť do školy, pretože musí nosiť okuliare. Teraz má 4 roky ,chodí do škôlky a zatiaľ chvalabohu sa mu nikto nesmeje ,aj ich pekne nosí nemá s tým problém, pýtala som sa aj učiteľky a povedala že deti to absolútne neriešia. No ,ale bojím sa čo bude v škole. Prosím vás máte školopovinné deti ,ktoré nosia okuliare ? Nesmeju sa im deti ,alebo nerobia im zle ? Za mojich čias sa pamätám že na prvom stupni sa deti zvykli smiať druhým s okuliarmi ,alebo im ich brali ...nosí ich už vyše roka , a do školy pôjde až za 2 roky ,viem že asi zbytočne robím dopredu paniku ...ale proste ma to chytilo že mám stres a bojím sa o neho aby mu naozaj niekto nerobil zle 😒 prípadne ak ste si niečím takým prešli ,ako to riešiť ?

1ryba
9. jún 2022

@zazrak1991 nie. Každému je to v dnešnej dobe jedno.

kacena4
9. jún 2022

dnes sa okuliare neriesia v skole, ak ich nebude davat dole nik nebude riesit

januska12323
9. jún 2022

Smiať sa mu môžu za hocičo, kto chce psa biť palicu si nájde. Riešiť budeš keď to nastane.

h2
9. jún 2022

Môj syn okuliare nemá, ale viacerí v triede áno. Nikto sa im nesmeje. Ani tvojmu sa nebudú smiať. Predpokladám, že mnohí jeho spolužiaci zo škôlky s ním pôjdu aj do školy. Bude to v pohode, vôbec sa neboj.

angelous1991
9. jún 2022

To sa už tak nerieši ako kedysi . Ani strojčeky.

laurika173
9. jún 2022

@zazrak1991 moj nosi od 1 triedy, teraz je piatak a nikto sa mu za celu dobu nevysmieval. Dnes su okuliare in 😁

aandrejussa
9. jún 2022

@zazrak1991 moja dcerka začala nosit okuliarky az v tretej triede na zakladnej. Tiez som sa bala, ako to budu deti brat (niektore deti vedia byt naozaj zakerne), ale ani jeden jediny den sa jej nikto nesmial. Praveze ju vsetci vychvaluju ze jej velmi pristanu. Vy mate plus, ze uz do skoly s okuliarkami nastupi ,cize to budu brat ako jeho súčasť.

zazrak1991
autor
9. jún 2022

@laurika173 bože toto som potrebovala 🙏🙏🙏 teraz má také aby sa hneď nezničili v škôlke ,ale do školy mu chcem kúpiť nejaké pekné štýlové aby to tak aj bral , že je to štýlové 🙂 tak som rada že sa doba v tomto zmenila

zazrak1991
autor
9. jún 2022

Ďakujem vám pekne ,upokojili ste ma . Som fakt rada že toto sa zmenilo ,aj keď určite sa nájdu také deti aj teraz ,ale som rada že už to vedia brat normálne 🙂

andrea_82
9. jún 2022

Nas nosi okuliare od 5. roku, nikdy sa nestazoval, ze by sa mu smiali. V triede nosi okuliare tusim aj viac ako polka deti, uz to nikto neriesi. V dnesnej dobe su okuliare uz modny doplnok.

aduskatt
9. jún 2022

Aj moj syn má do malička okuliare a nikdy sa mu nikto kvoli tomu nesmial🙂 Ja rovnako tak, dokonca vždy s výraznými rámami, takže okrem dioptrií som ich mala a mám zároveň aj ako imidžovky a nikdy nikto🙂)))

cimage
9. jún 2022

Ja mam okuliare od 7tr na zakladke a nikto to nikdy neriesil. V dnesnej dobe ma viac deti okuliare, takze ok. Ale po pravde, deti si najdu rozne aj nepochopitelne veci za ktore sa budu vysmievat 🤷🏻‍♀️.

matabb73
9. jún 2022

@zazrak1991 okuliare sú v dnešnej dobe in. Moja dcéra plakala, že ich nemá. Chcela aj strojček na zuby, lebo sa jej to páči. Priania sa jej splnili a teraz nosí strojček a má aj slabšie dioptrie do školy. Nie preto, že sa jej to páči, ale ich aj potrebuje.

benit
9. jún 2022

Mam v triede 4 deticky s okuliarmi, deti ich dostali az v skole. Pekne som ich pred vsetkymi pochvalila ako im svedcia- 1.stupen. Nikto sa im neposmieva, nikto okuliare neriesi.

sense
9. jún 2022

Moja nosí už 5 rokov a nikto sa jej doteraz nesmial ani v škôlke, ani v škole, ani vonku

zazrak1991
autor
9. jún 2022

Dakujeeeeem baby ,vďaka vám sa vyspím 😁 fakt ma to trápilo ,lebo viem aké vedia byť deti kruté a nechcem aby sa malý trápil ...ale dali ste mi nádej že je naozaj iná doba a nebude to nikto riešiť 🙂

viestta
9. jún 2022

@zazrak1991 do školy mu kúp také, čo budú vyhovujúce, štýlovo st nikto riešiť nebude. Dnes toľko detí nosí okuliare, že skôr je tých nenosia ich menej. Môj už do škôlky nastupoval s okuliarmi a riešilo sa len to, či ich nemá zapatlane. A rieši sa to doteraz.

yoxinka
9. jún 2022

@zazrak1991
Dcéra nosí okuliare rok, od septembra ide do školy, nikde sa jej nikto nesmial. Veľmi je v nich zlatá. Vyberali sme tak, aby sa jej fakt hodili k tváričke. Syn je štvrták, keď kukám fotku, 8 spolužiakov má okuliare … som sa ho spýtala, kto zo spolužiakov má okuliare, normáne musel rozmýsľať, an ani to nevníma … fakt by som sa za okuliare nestresovala.

andrea78
9. jún 2022

@zazrak1991 nie, nikdy. Syn ma okuliare od 4 rokov, prezivala som to iste co Ty. Nikto sa mu nikdy nesmial, nosi ich uz 10 rokov. Rovnako sa nikdy nikto nesmial inym detom,spoluziakom, pracujem s detmi a detom v okuliaroch sa nikdy nevysmievali. Bala som sa, ja Ta chapem, bratovi sa kvoli tomu kedysi vysmievali a sikanovali ho, trpel kvoli okuliarom. Dnes to deti uz beru inak, normalna vec. Neboj, bude to v poriadku. Synovec tiez cerstvo nosi, je vo veku Tvojho syna a je jediny v triede (skolka), predstav si, ze je tym za hviezdu, deti ich obdivovali a pacil sa im v nich, nosi ich hrdo. Musi nosit aj okulzor, ma viacero, je to uplne bez problemov, rad si ich dava a meni ( piratsky, dino motiv, auticko a neviem ake este ma).

leuska0910
9. jún 2022

Mne sa nesmiali, jeden spoluziak dal uskrn a viac to nikto neriesil🙂

belllinka
9. jún 2022

@zazrak1991 kedysi sa deti vysmievali, lebo okuliare sa dali kupit iba skarede a kazde dieta v nich vyzeralo hrozne

liz_lemon
9. jún 2022

dcera ma okuliare, a teda nikdy sa jej nikto nesmial, deti to beru uplne normalne, mozno aj preto, ze teraz ma vela deti okuliare, aj dcera ma 2 kamosky s okuliarmi, takze ona sa tesila, ze si bude moct vybrat pekny ram, nosi ich rada, nastastie je uz ina doba, okuliare sa stali beznou sucastou zivota

euka210
9. jún 2022

@zazrak1991 co riesis a stresujes, kde zijes. Moji 2 nosili od skolky, ucitelky detom vysvetlili a bolo. V skole ich nosi tolko...alebo zacali po case...mobily robia svoje...ze to nikto neriesi...u stvrtaka nosia tusim 5 z 19 ziakov...aj to syn uz rok nenosi ako sa mu to upravilo. V skole riesia deti ine veci ako okuliare.

ivana11155
10. jún 2022

@zazrak1991 nikto sa nesmeje

veto2
10. jún 2022

Nemyslím že sa mu budú smiať.

helsinka
10. jún 2022

Dnes nosí okuliare už toľko detí, že je to úplne normálne. Smiali sa podľa mňa voľakedy, keď boli ešte tie predpotopné s hrubými rámami a sklami. Dcére sa nikto nikdy nesmial. Môžeš byť pokojná.

veronikazuko
10. jún 2022

A akože kebyže ti tu ženy napíšu,že áno,smejú sa,tak mu ich nebudeš dávať? Nerieš dopredu takéto veci,lebo zosalies😉

zazrak1991
autor
10. jún 2022

@andrea78 ďakujem pekne za pochopenie ❤️ už som kludnejsia 🙂 teraz má v škôlke také aby sa nezlomili ,sú veľmi odolné ,ale do školy mu chcem kúpiť s pekným ramikom aby bol frajer 🙂 bála som sa preto lebo aj keď ja som chodila na základnú tak deti s okuliarmi boli veľa krát šikanovane ,nechcela by som aby to môj syn zažil 😒 ale som rada že už je to skôr štýl a nie na smiech 🙂

siska53
10. jún 2022

@zazrak1991 velmi vela deti v dnesnej dobe nosi okuliare, aj obe moje deti. Ani jedno sa mi nestazovalo, ze sa mu vysmievaju kvoli okuliarom.

katkaseiner
15. jún 2022

Nečítam odpovede. U nás nikto nerieši okuliare.Syn ich začal nosiť tiež pred cca 3 mesiacmi...strašne nechcel, tiež sa bál výsmechu a teraz ich nosí rád. Dokonca veľa deťom sa tak zhoršil zrak že postupne chodía na vyšetrenia a vždy niekoho nového vidím s okuliarmi. Nerieš, všetko bude ako má byť