Ahojte mamy, ktoré učíte svoje deti po nemecky alebo nemčinárky, poraďte mi, prosím, nejaký youtube kanál alebo hocičo, čo môžem deťom púšťať. Napr. niečo vtipné a zaujímavé ako napr. Steve and Maggie v angličtine a aby to bolo pre školákov prvostupniarov (nie také tie bábätkovské). Môže to byť kľudne aj nejaká rozprávka, ktorá zaujme.
Ďakujem 🙂
@tanyan ďakujem. Pozriem to ABC Bär a Tom Turbo. Myslela som niečo vyslovene na učenie, kde viackrát niečo zopakujú a ukážu. Myslím si, že niečo ako Ladybug a pod. by bolo dosť ťažké na začiatok.
Neviem, aké veľké máš dieťa, ale pre menšie deti je určite super seriál Meine Freundin Conni. Na Slovensku sú populárne jej knihy, tuším pod menom Terka. Ide o situácie z bežného života škôlkarov/ mladších školákov, takže fajn na budovanie slovnej zásoby z každodenného života.
Drvivá väčšina rozprávok trebárs na Netflixe je ak v nemčine. Deti tak skoro všetko pozerajú.
@alfonzia10 die Sendung mit Maus ( za mna top) a potom Liederkiste alebo Kinderlieder
@alfonzia10 dcérka pozeráva na Netflixe seriály, rozprávky, filmy v nemčine alebo angličtine, je to fajn.
@annm81 dakujem. Ano, knizku Terka poznam, tak skusime 🙂
@kiki68 dakujem, pozrieme 🙂
Neviem čo je Steve a Maggie, ale skoro všetky detské veci sú na youtube viacjazyčne. Moja má síce angličtinu a španielčinu, ale na dovolenke pozerala po nemecky Zak Storm - keďže miluje Ladybug, tak aj toto obľubuje - Zak Storm je z toho istého štúdia. Ono vlastne všetky rozprávky sa dajú nájsť aj v nemčine. Treba si len tematicky vybrať napríklad z ponuky Disney produkcie a ako slovenské alebo české, sú aj nemecké verzie.
Mne sa páči aj ABC Bär alebo Tom Turbo (ORF - rakúska produkcia).