Nosenie rúška v škole - prváci

3. sep 2020

Vcera nam p. ucitelka povedala, že hoci to nie je povinne, trva na tom, aby deti mali rúško aj počas hodiny. Ja teda nie som nejaka uzkostliva matka a som aj za nosenie masiek - ale príde mi to ... no čo ja viem, už trochu prehnané. Prváčence? Vcera sa tam tie deti potili, doslova kropaje pod tym ruskom, v triede teplo. Po 2 hodinách som ja ako dospela mala co robit, detto ostatni rodičia. Jedna mamina tam bola tehotna, musela sa ist von nadýchať čerstvého vzduchu lebo sa jej motala hlava. Potom ked sme okolo obeda vyšli pred skolu tak po školskom dvore behali staršie deti a tie okrikovali učiteľky, že si maju dat ruska. Aj vonku? 😢😢😢😢

ibrunova
3. sep 2020

Joj toto je nekonečná téma..

lenuliatko84
3. sep 2020

Tak radsej rusko ako doma potom koronu.ved to bude len 2 tyzdne

mondolina
3. sep 2020

Čo ste robili celé doobedie v škole? Nevymýšľaj si takto náhodou?

evkakozickova
3. sep 2020

No ak to nenariadil štát tak deti rúška nosiť nebudú. Veď ja mám čo robiť keď ho musím mať hodinu,nie to ešte malé detí prváci si neviem predávať deti na druhom stupni mať toto na tvári celý deň....

autor
3. sep 2020

@mondolina tak o deviatej bolo otvorenie školského roka na ihrisku a potom dve hodiny v triede. Potom sme boli vybaviť obedy v jedálni. Pred dvanástou sme vyšli zo školy. Prečo by som si, preboha, mala vymýšľať?

autor
3. sep 2020

@evkakozickova pani ucitelka na tom trvá aj pri prvákoch, bohužiaľ... teraz čo, mam sa tam s nou vadiť??

makova333
3. sep 2020

Takze ruska od prvakov skola vyzaduje, ale v pohode po skole pobehuju tlupy rodicov zo vsetkych tried. Ja som teda za ruska, ale toto mi logika fakt neberie.... U nas sa do skoly dostali len deti, rodicia vsetky instrukcie vratane obedovych dostali pisomne aj s kontaktom na pani veducu jedalne.

kristiii
3. sep 2020

Bože už z toho nerobte všetci takú drámu. Ako aj podľa mňa je celé to nariadenie odveci, ale zas keď už to majú mať na tých držkách decká na druhom stupni, tak mi hlava neberie, prečo nie aj tie na prvom. Veď sa v tej škole stretávajú. A tie dva týždne ich určite nezabijú. Čo sa týka odpadávania, ešte som nikde necitala-nepocula, že by hromadne odpadávali doktori, laboranti či Číňania, čo ich nosia vkuse. Ta tehotná maminka by sa zrejme potrebovala ísť nadýchať aj bez rúška. Je to nepohodlné, uznávam, ale čo máte furt z toho sťažovania.

evkakozickova
3. sep 2020

Povec jej rovno či je to štátom nariadené,ak nie tak prosto nosiť nebude a bodka. A tá učiteľka ho bude mať celý deň ? Na to by som sa pozrela.

amelia000
3. sep 2020

Boze...no ked nechces, aby tvoje dieta nosilo rusko lebo to nieje povinne, tak jej povies ze ho nosit nebude. Ak sa s nou nechces vadit tak svojmu dietatu to rusko daj. Ake ine rady cakas?

evkakozickova
3. sep 2020

@makova333 presne už vidím ten vyšší stupeň jak ich budú mať možno keď tam bude len učiteľ.

mondolina
3. sep 2020

Lebo tiež som mala prváka a dve hodiny rodičia v triede neboli ani náhodou.

kristiii
3. sep 2020

@makova333 u nás tiež mohol ísť s každým prváčikom jeden rodič, ale len do triedy, žiadne behanie po jedálni, obedy bolo treba riešiť v auguste.

lucka_ke
3. sep 2020

učiteľka si nemôže vymýšľať vlastné nariadenia, na rovinu jej to povedz tak ako si napísala nám

autor
3. sep 2020

@makova333 rodičov púšťali len s prvákmi

amelia000
3. sep 2020

Alebo jej este povedz, ze ked ma obavy nech si da to rusko ona.

ajka0207
3. sep 2020

@kristiii ja mám sestru v lekárni a veru sa chodia nadýchat dozadu aby neodpadli a keď tam nie sú zákazníci tak Rusko pod bradou. To isté doktori. Bola som v nemocnici a väčšina si dáva Rusko len keď sú v priamom kontakte.

autor
3. sep 2020

@mondolina a je možné, že je to v kazdej škole inak? Asi áno, že? 😀

autor
3. sep 2020

@amelia000 ucitelka mala štít, rusko a aj rukavice.

tncka
3. sep 2020

Ja nechapem co z tych rusok robia vsetci taku dramu. Nakup si chirurgicke nie latkove a hotovo. Tiez som z toho neni nadsena,mala sa mi stazovala ze je v tom teplo no ano je ale ked treba tak treba a debata skoncila. Rodicom to uz len z principu vadi. No tak ju hod na PNku 2tyzdne nech nechodi do skoly a je to. Podla mna furt lepsie toto ako korona a nebodaj nejaka nemocnica alebo aj horsie. Ja by som dopriala vecnym hejterom rusok a korony,hlavne takym co tvrdia ze ziadna korona neni nech si to vyskusaju. Citala som uz dost opisov tej choroby a dakujem,neprosim. Ja som po operacii to rusko musela mat na papuli aj doma 2mesiace a aj v noci a zijem. Nikto z nich neumrie,co z korony je mozne🙈

amelia000
3. sep 2020

Fakt? :D no ci to nemala len pred vami a pri detoch v triede nic. No ale stale plati, nechces aby tvoje dieta malo rusko, nebude ho mat. Ak sa nechces vadit s ucitelkou tak potom mu to rusko daj. Alebo si kup oxymeter a zisti ci dlhodobejsie nosenie ruska ma vplyv na hladinu kyslika v krvi tvojho dietata.

mondolina
3. sep 2020

Lebo najprv na dvore, potom dve hodiny v triede...no neviem čo vám toľko vyprávali.
To je jedno....

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
3. sep 2020

A aké máte Ruska? Ja som deťom ušila z tenkej bavlny, jednovrstvove. A teda sú v pohode udychatelne

lindusss2016
3. sep 2020

Ja len k tym doktorom, zial, museli sme teraz viac behat po chirurgii, doktor s nami komunikoval normalne BEZ ruska, alebo ho mal pod nosom, ze len trosku pery mu zakryvalo. Nasa pediatricka nam rovno povedala, ze si to mame dat dolu, ked sme tam vosli. Ked uz vidite, ze doktori ho nosia len na oko, asi to znamena, ze fakt sa korony neboja a nemyslia si, ze to rusko ich ochrani. BTW nasa dr v lete normalne chodila po dovolenkach v zahranici, ziadne "Zostavame doma".
Za dalsie tie "chirurgicke", vyrabane z umelin, ktore cinania siju v katastrofalnych hygienickych podmienkach, su fakt otras. Virologivia, epidemiologovia a doktori tvrdia, ze ruaka su viac na skodu ako na uzitok, ale radsej verite krizovemu stabu, ze vas zachrania...
Len tak mimochodom v nasom meste poznam zopar pozitivnych ludi a hadajte co? Nikto nic, ziadne priznaky, najhorsia korona, o akej som pocula, bola 2 dni bolest hrdielka a kaslik.... no tak to sa oplati kvoli tomu rok chodit s nahubkom a dychat svoje vylucky...

lindusss2016
3. sep 2020

@hipuska ale vlhko, plesne, bakterie sa drzia aj na nich...

cookie29
3. sep 2020

nezijem na SK a tu je rusko pre tak male deti vyslovene zakazane kvoli riziku udusenia...

abbey1
3. sep 2020

Prvý stupeň v triede rúška mať nemusí. Vytlač učiteľke nariadenie hygienika z 28.8. Nájdeš ho na stránkach UVZ, RUVZ. To je pre školy záväzné. Viac s učiteľkou nerieš.

schoki
3. sep 2020

Ahoj,chapem ta.Tiez nevidim v tom zmysel.Nezijem na SK a ked som tam bola cez leto,bola som uplne zhrozena.Vsetci riesia len ruska ( co maju len minimalnu ochranu ) ale na ine dolezite veci zabudaju.Odstup-ten sa nikde nedodrziaval a o umyvani ruk ani nehovorim.
Nastastie u nas deti nemusia nosit ruska,skola je uz 4 tyzdne otvorena a nemaju ani jeden pripad. Prvy skolsky den mohol ist len jeden rodic a ruska sme museli mat len ked sme nemali 1 a pol metra odstup ( len dospeli )Potom sme si mohli dat dolu.
Dufam,ze sa im v triede aspon dobre vetra a maju okno otvorene.
A co nato iny rodicia?Ked dobre chapem,tak deti ked sedia nemusia mat,to len ucitelka si zela?Ale nakazat im ti nemoze?