Ahojte poraďte alebo vyjsdrkte váš názor..syn 9rocny ma kamaráta o rok staršieho..problém je v Tom že ten kamarát nikde nejde bez mamy..syn s tým problém nemá... kamarát k nám nechce chodiť stále volá len syna do nich..synovi to občas vadí že ten kamarát k nám nepríde ..dosť ho aj v správani zle ovplyvňuje syn všetko opakuje po ňom...ako reagovať, vysvetliť synovi..
Ja som za to aby chodili k sebe ale na striedačku..
@zorkahorka jeho mama mu práveže dovoľuje ale on nechce alebo je desať minút a už volá nášho do nixh
a ako to chceš vyriešiť? dieťa nevieš prinútiť aby bolo niekde kde byť nechce a ešte ak ide o cudzie dieťa....takže syna kludne pusti k nim, mamičke občas pošli nejakú maličkosť že sa postará aj o tvojho syna, prípadne deťom upeč koláč a pošli po synovi....svojmu synovi môžeš vysvetlovať čo chceš, ale ak jeho kamarát u vás byť nechce, nezmôžeš nič🙂zrejme doma má viac zábavy, spýtaj sa syna čo u kamaráta robia....chlapec je zrejme zvyknutý na svoje hračky a cíti sa lepšie v domácom prostredí, proste u vás sa necíti komfortne...
Vies co, stale je to lepsia situacia, ako keby ta mamina chodievala k vam vysedavat na kave a ty by si si s nou nerozumela. Alebo ak je fajn, tak ju pozvi... asi ma chalan doma lepsie hracky, je na ne zvyknuty,tiez zdielam tento nazor. Alebo som mala spoluziacku, kde vyslovene jej rodicia jej zakazovali takto chodit na navstevu, ona nam to otvorene takto povedala, ze ak navsteva po skole, tak u nej ..ja neviem, ci ju chceli mat pod dozorom alebo nechceli tym rodicom sa citit zaviazani za strazenie
Ked uz tak k nim a nie do nich 🙈
A k veci.. nijako neprinutis kamarata aby k vam chodil ak nechce. A inak sa cudujem ze trvas na ich priatelstve ked ma na tvojho zly vplyv. Mozno by mi praveze vyhovovalo keby sa prestali stretavat a nasiel si syn inych priatelov 🤷♀️
Možno sa u vás nudi...doma moze mať viac hračiek....väčší dvor...
Ktovie...
Ja by som viac riešila zlý vplyv na správanie, nie rovnomernosť pobytov v jednotlivých domácnostiach.
Asi by som sa dohodla s mamou, nech ho pusti k vam, potom tvoj syn pojde k nim... pokecaj si s nou, ked uz sa maju chalani tak radi...