Motivácia do učenia - jazykový kurz do Londýna

13. feb 2024

Prosím nazor;deti majú možnosť ist zo základnej školy na jazykovy kurz do Londýna.. dcéra sa vôbec nechce učiť,ma 3 5ky z rôznych predmetov a syn sa učí dobre.. rozmýšľame s manželom že syna prihlásime a dcéru motivujeme keď si ich opraví, tiež.. myslíte že to bude spravodlivé, či ona bude ukrátená, keď si ich neopraví?

pribinak
13. feb 2024

Má dcéra vôbec záujem ísť do Londýna ?

vanilkovazmrzka
13. feb 2024

Kym si opravi take zle znamky, tak kurz v londyne uz aj tak bude davno pase.

autor
13. feb 2024

Má záujem..ide sa na zájazd v júni do vtedy mala by čas..

autor
13. feb 2024

Chcem len názor čo by ste urobili na našom mieste..je lenivá,nechce sa jej učiť,chcem ju nejak motivovať,len či by to bolo spravodlivé..

pribinak
13. feb 2024

Koľko rokov má dcéra?

januska12323
13. feb 2024

Vyskúšať môžeš prečo nie. Ale potom aj dodrž sľub, keď neopraví nikam nepôjde.

autor
13. feb 2024

@pribinak 11.. zúfala som z nej aka je lenivá, učiť sa nechce🙁

fido69
13. feb 2024

Áno, bude to spravodlivé. Bez práce nie sú koláče. Čím skôr to deti pochopia tým rýchlejšie budú pripravené na život.

fido69
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sovica
14. feb 2024

@autorka Ten jazykový kurz by som zvážila, ak dcéru angličtina baví a má záujem sa ju učiť. Ak chce ísť do Londýna len na výlet, ale angličtinu fláka, neučí sa ju, nebaví ju a má z nej zlé známky, tak ani takýto "motivačný" jazykový kurz jej nepomôže.
Ako dlho ten kurz trvá a je to v rámci školského roka alebo prázdnin?

muchacici
14. feb 2024

Nespravodlivé by to bolo najmä voči synovi, ak by známky neopravila a šla by na výlet tak či tak. Takže syn za odmenu určite, a ona keď chce, nech sa páči, opraviť, ak nie, nikde sa nejde a dodržať slovo. Bude mať obrovské ponaučenie do života a bude to jej rozhodnutie, koľko snahy vložiť a čo je ochotná pre ten výlet urobiť.

ivangeline
14. feb 2024

Pochybujem,ze to bude dostatocna motivacia ale preco nie.

nataly420
14. feb 2024

Učenie anglictiny v škole na Slovensku a v Londýne je úplne iný svet. Poslala by som ju nech vidí že bez anglictiny sa vo svete ďalej nepohne. To že jej nejde škola alebo ju nebavi neznamená ,že sa nenaučí jazyk inym spôsobom. Najlepšie čo môže spraviť sa to učiť od domácich.

letfenixa
14. feb 2024

Presne toto som zažila. Brat mal podmienku zlepšenia známok. Nezlepsil sa, necestoval. Ja áno.

queen_mary
14. feb 2024

Hm, asi by som pustila obidvoch. Motivaciou pre nu moze byt skor prave ta navsteva Londyna, ze sa zacne ucit potom. Ked to uvidi, mozno pochopi..

Samozrejme za tyzden sa tam nic navyse nenaucia, ide skor o to, ze uvidi mozno ten iny kozmopolitny zivot...

Aspon u mna to tak fungovalo, ale so spanielcinou..

queen_mary
14. feb 2024

@sovica tipujem ze tyzden na konci roka. Skor pojde o dovolenku ako o jazykovy kurz..(v zmysle ze sa tam nic moc nenaucia, ale skor uvidia...)

marcellka32
14. feb 2024

To prečo má podmienku že pôjde len keď si opraví znamky? Samozrejme obidvoch dať na kurz
Ty si zrejme nežila v zahraničí, za 2 týždne sa síce nenaučí reč, ale pochopí, že ak sa chce v živote niekam dostať, AJ bude samozrejmosť+ďalší jazyk
Moji sa učia tri jazyky..dcéra ide na pobyt do Španielska

queen_mary
14. feb 2024

@marcellka32 tiez to tak vidim

marcellka32
14. feb 2024

@queen_mary samozrejme ze tento "výlet" nie je o učení..
Sú to 2 týždne len....ale pochopila by, že sa neobráti vo svete bez AJ...ak nepochopí, nechala by som ju...a za ďalšie: na akú SS chce ísť s tými známkami??

taisu
14. feb 2024

Ale toto je výlet, nie je univerzitná skúška. Neviem si predstaviť, že by som prihlasila syna, ale dcéru nie. Potom sa čudujú, že sa surodenci nemajú radi.

akvi
14. feb 2024

Tak toto je uplne scestne si mysliet, ze tymto dceru motivujes k uceniu. Akurat ju dostanes do totalneho stresu a ak to nezvladne, tak si len utvrdi to, co jej uz aj teraz vsetci vyhadzuju na oci, ze je proste nedostatocna, hlupa, leniva a pod. dristy. To, ze sa dieta nechce ucit, ma svoj dovod. A vacsinou to bohuzial je nieco, co nema nic spolocne s lenivostou. Dieta upada do rezignacie, apatie k niecomu, v com pravidelne zlyhava alebo je nad jeho sily. Ty si to vyhodnotila ako lenivost, ale vobec to tak byt nemusi. A je tu casty aj dovod, ktory dospeli nechcu brat do uvahy, ze dieta to proste nebavi. A bohuzial, v nasich skolach je priam vacsina veci, co deti nebavi. Ak ju nepustis na vylet, dosiahnes akurat este vacsiu nechut alebo totalnu rezignaciu. A ak sa uz uchylujes k podmienovaniu veci X vecou Y, tak aspon stanov meratelne a zvladnutelne ciele. Pretoze ciel "zlepsit si znamky" je totalny blud. Normalny ciel by bol napriklad - kazdy den precitas 5 stran z knizky. Alebo kazdy den prepocitas 10 prikladov z matiky. Cize meratelne, jasne a zvladnutelne. To, ci si tym pocitanim naviac zlepsi znamku, to je irelevantne, pretoze vsetkym nam je jasne, ze znamka nie vzdy odzrkadluje vedomosti a uz vobec nie usilie.. A samozrejme, pri 11 rocnom dietati bude potrebne tvoje dosledne sledovanie a pomoc - pretoze co ak tie priklady nevie preto, lebo tomu nerozumie a pod..
Ale fakt by som nepodmienovala vylet niecim takymto. Ten vylet moze byt sam o sebe motivaciou pre nu a zaroven utvrdenim, ze aj ked ma zle znamky, ma rovnaku hodnotu ako clovek a moze ist na vylet a zazit nieco pekne..

marcellka32
14. feb 2024

Podľa mňa týmto len znižujes sebavedomie vlastného dieťaťa...

kiki68
14. feb 2024

Ja by som jej povedala, ze ak budes vidiet aspon snahu znamky zlepsit ( ak keby hned nezlepsi), pripadne zlepsi nejaku cast toho, tak pojde. Ale musi zacat na sebe pracovat. Ma Par mesiacov cas , to moze nejaku aspon cast toho zlepsit

autor
14. feb 2024

@sovica kurz je 4 dni..ju nebaví v škole nič..🙁
Berie školu ako keby na stretávku so spolužiakmi chodila..neviem čím to môže byť,som zúfalá.. nežiadam od nej aby 1ka bola,ale aspoň na3ky nech sa naučí..5 su už extrém..

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. feb 2024

Prvý júnový týždeň

akvi
14. feb 2024

autorka - takychto deti je vela, co ich v tej skole nic nebavi, vacsina deti sa zlomi a podvoli, pretrpia to v skole, nejako prelezu, resp. maju strach mat zle znamky, tak sa ucia zo strachu. Tvoje dieta je v tom silne autonomne a ja mu fandim, nech to znie akokolvek blbo. Pretoze sa odmieta podvolit a ja taketo deti mam velmi rada.. Na tvojom mieste hladam ine cesty vzdelavania pre nu. Skola nie je pre nu proste. Ona tam nenajde nikdy svoju vasen a nadsenie pre nieco a ja by som hladala komunitnu skolu alebo aspon alternativnu, ak taku mate v okoli.. Je mi jej uprimne luto, je to pre nu za trest chodit tam a cim dalej, tym to bude horsie, pretoze ocakavania sa budu len zvysovat a jej odpor tiez. Evidentne nenatrafila ani na ziadneho nadseneho ucitela, ktory by ju dokazal pre nieco nadchnut a v com by ona nasla aspon nejake uspokojenie a vasen.. Ak jej chces pomoct, hladaj cesty.. A na ten vylet ju prosim ta pusti. Aspon nejake potesenie nech zazije v skole..

queen_mary
14. feb 2024

@akvi znie to dost blbo. Autonomna ok, ale zasa deti by mali mat hranice. A ona ich ma uplne na haku.

Ale suhlasim s tym, ze do londyna ano. Mozno ju to aspon troska nakopne

akvi
14. feb 2024

@queen_mary autonomne dieta vie sakra dobre, kde ma hranicu, pretoze ju citi velmi dobre a nenecha so sebou len tak manipulovat. Taketo deti mavaju v skolach problem ci uz s ucenim alebo so spravanim, pretoze nechcu prijat to, ze ich niekto zavrel na 10 rokov niekam, kde nechcu byt. Preto jej odporucam inu vzdelavaciu cestu, pretoze jej dieta tam stastne pravdepodobne nikdy nebude a preto "motivovat k uceniu" mi znie ako zly vtip. Deti k uceniu motivovat netreba, deti sa ucit chcu, otazka je , kde, s kym, co a ako.. ak na toto nemaju ziaden vplyv, necudujem sa, ze vyvijaju odpor.

queen_mary
14. feb 2024

@akvi hlupost robit take rychle zavery. Ak riesit toto, tak cez psychologa. A sustavne ucit dieta povinnosti a hraniciam, ideal respektujucim pristupom.