Družina za normálnu cenu

noemikatka
10. máj 2023

Ahojte mam otazocku dcérka chodila do školy v Petržalke kde som platila ŠKD 20e neskôr d
Som ju nechávala už len do 14h tak som platila 10€ po zvyšovani sa malo platiť 40e ale do 14h som platila 13e
Ide Oto ze som ju presunula na inú školu vrakuna
Na začiatku som potrebovala aby ostavala až do 16h tak som platila 40e ale chcela som to tak ako predtým do 14h riaditeľka mi oznámila cez mail ze unich to nie možné za 13e mam platiť 40e aj keď bude len do 13-14h vynimka len ak som v hmotnej núdzi alebo ak zarábam menej ako minimálna mzda 🙉
Som slobodná matka síce zarábam okolo 800€ ale nato ze platim všetko sama no proste strašne
Kamarátka ma tiež dcéru do 14h a platí 13€ a chodí do školy v meste neviete či sa to dá niekde riešiť alebo je to márne ďakujem

aaadkaaa
10. máj 2023

Pracovala som v niekolkych skolach, v mnohych skolach mam zname, alebo deti kamosiek a o takej moznosti som este nepocula, vsade sa plati jednotna cena. Ta predchadzajuca skola bola asi skor vynimka ako standard...

luccija
10. máj 2023

@noemikatka tiež je v našej škole jednotný poplatok a deti idú domov buď po obede, alebo najskôr o 15.

maciatkolulu
10. máj 2023

@noemikatka to je super, naša škola je do 16.00 max a stoji 200 eur, tak sa teš. 😉Môžeš dat minimálne na 3 dní a je fuk, či je tam decko 10 min, alebo do 16.00.

noemikatka
autor
10. máj 2023

Tak nechápem potom ved poznám viac škôl kde tieto výnimky robia prečo by sme mali platit 40e za ŠKD keď moje dieťa tak je hodinu alebo max 1.5 😔

noemikatka
autor
10. máj 2023

@maciatkolulu to co je za školu mesačne platíš za ŠKD 200€?

felycity
10. máj 2023

@noemikatka myslím, že toto má máloktorá škola, že je výnimka a ked je dieťa kratšie platí sa nižšia suma, je to ale rozhodnutoe zriadovateľa škoily resp mestskej časti nie riaditeľky školy. Z tých peňazí je financovaná vychováteľka a chod SKD ( opravte ma ak sa mýlim, nám to takto bolo vysvetlené) takže skús zriaďovateľa školy osloviť...

noemikatka
autor
10. máj 2023

@felycity ale keď ja neviem ako kde nájsť mail alebo kontak aby som to riešila ľudia nepozerajú nato ze slobodne matky sú radi ze zo svojim dieťaťom len tak tak prežijú je mi ľúto matiek ktoré sú samé a majú viac detí 😔😔😔 ten kto nebol v samej situácii nepochopí dcéra má 8r nemá mi ju kto nosit alebo vybrať zo školy

heleninamama
10. máj 2023

Na štátnej škole určuje výšku poplatku mesto. U nás je úplne jedno, či je tam dieťa ráno aj popoludní, alebo len popoludní, či len ráno, alebo len v niektoré dni v týždni. Dokonca od 1.4. zrušili aj zľavu pre druhého súrodenca, ktorá platila celé roky, takže teraz sa platí plná suma za každé dieťa, aj keby tam bolo minimum času.
Stále je tu však menej ako súkromné opatrovanie, to by som zaplatila stanovenú sumu za 1 deň.🤣

mondolina
10. máj 2023

@noemikatka
ona je v Rakúsku, tak nechápem ten súvis 🙈

eeffka
10. máj 2023

Ci dieta bolo v druzine 10min lebo do 17.00 platil sa cely poplatok, v tom case 15e (2r dozadu) Kosice

silvike
10. máj 2023

@noemikatka Fuuha, tak to pocujem prvykrat, ze existuju taketo vynimky. U nas (Humenne) bud do druziny je prihlaseny a plati plnu sumu (10e) alebo nie je prihlaseny a teda vobec do druziny nejde ( to znamena ze ide sam na obed a potom domov) a neplati nic. Moje obe deti boli do druziny prihlasene cely prvy stupen ale pritom realne tam dcera bola fakt ze minimalne a syn trosku viac. Ale nikdy sme neplatili ze menej, lebo tam nie je realne do 16h. Take u nas neexistuje.

anesim
10. máj 2023

U nas som musela platit celu sumu, j ked tam bola len chvilu, akurat co sa naobedovala a bola tam potom max hodinu, niekedy ani to nie, kym mne skoncilo vyucovanie ( ucim na tej istej skole), ziadne take , ze platit menej

misiatko81
10. máj 2023

ja mam deti v starom meste a este som nikdy nepocula o znizenej sume skd

lucik194
10. máj 2023

ina mestska cast v BA, statna skola, jeden poplatok, je jedno ci tam dieta je hodinu alebo 4

mogaa
10. máj 2023

@noemikatka platíš za miesto v družine a tam musí byť vychovávateľka a je uplne jedno či tam je dieťa 10minut alebo do 17-tej.....platíš za miesto v tej družine , nie od počtu hodín ktoré tam dieťa strávi.....miesto dieťaťom obsadené a vychovávateľka tam musí byť či je tam to dieťa hodinu alebo 3hodiny.....

anjelicek26
10. máj 2023

Ako baby pisu, to je tvoja vec, ci vyberies dieta skor-neskor, ta druzinarka tam sedi az do tej stvrtej-piatej, kym odijde posledne dieta a platis jej plat tym poplatkom a reziu... poplatok je vsade rovnaky pre vsetk deti... ze ste mali nejaku znizenu sadzbu je fakt ne-standardne.

euka210
10. máj 2023

@noemikatka u nas sa to na cas nedeli, vsetci 7e...a je jedno kolko je v skd.

raffaella
10. máj 2023

ty nechapes, ze preco by si mala platit menej za SKD ked tam dieta nie je do 16h a ja zase nechapem tvoj myslienkovy pochod. Predsa dieta vyuziva SKD a to uz je tvoje rozhodnutie nedat ju tam na dlhsiu dobu. Skola predsa musi zaplatit vychovavatelku a SKD nie je povinna.
To ja sa mozem stazovat, preco platim za obed rovnaku sumu ako spoluziaci mojej dcery, ktora zje asi polovicu beznej detskej porcie. Rovnako absurdne ako platenie za SKD menej, hoci ju vyuzivate.
Skoly v Starom meste takisto stoja vacsinou 40e/mesacne. Moja dcera 2 dni v tyzdni kvoli kruzkom do SKD ani nechodi a mna by ani nenapadlo ze toto niekto riesi.

zmrzlinka2021
11. máj 2023

@noemikatka prepáč, ale keďže dnešné moderné robiť si deti mimo manželstva, prirodzene to prináša aj takéto rizika, že na všetko ostaneš sama. Dieťa by malo prísť do funkčnej rodiny, nie spraviť si ho s frajerom.

krkavcia_mater
11. máj 2023

@aaadkaaa v Petržalke sa plati bezne aj skrateny pobyt, ucila som v ŠKD.
Mozete ziadat vynimku, obratit sa na zriadovatela, co je mestska cast Vrakuna vo vasom pripade.

aaadkaaa
11. máj 2023

@krkavcia_mater ved pisem, ze asi vynimka...inde na Slovensku to standard nie je, teda na strednom urcite nie....

mimikarol
11. máj 2023

40€ za družinu je dosť. My platíme 7€ ale je jedno či je do 14tej alebo do konca družiny do 16.30. Alebo či celý mesiac v družine nebola. Proste je to pevný poplatok, ale tak platiť 7€ a 40€ je rozdiel

maciatkolulu
11. máj 2023

@mondolina ďakujem, nevedela som, že mám hovorcu👍.

@noemikatka áno v rakúsku na bežnej štátnej škole. Áno v tom rakúsku, kde sú aj holuby krajsie a kde nestačia tie zavidene prídavky ani na družinu, čo na sk zjavne stačia, plus ešte aj obedy sú teraz za koľko? A dievčatá som mala na sk na základnej škole @mondolina zabudla si spomenúť, a ani raz nikoho nezaujímalo, či budú v družine hodinu, či do konca, rovnako kamarátky, čo majú aktuálne deti v družinach majú všetky rovnaký cenník, či slobodne matky, či rozvedené, aj ja som bola rozvedená s dvomi deťmi a nič. Plus trestné oznámenia pre neplatenie výživného na otca a nič. Náhradné sa dalo len veľmi ťažko vybaviť. Takže som sa o svoje deti musela starať. Ono ci 14 eur, či 40, to už taký desivý rozdiel nie je. Otec platí na dieťa?

noemikatka
autor
12. máj 2023

@krkavcia_mater viete mi poradiť ako sa anim spojiť neveim ako hľadať naňho kontakt

ivanazba3
12. máj 2023

U nás na Sibírskej BA3 stojí družina 38e a tiež sa nedá skrátený čas platiť. Dokonca ak dieťa nechodí do družiny musí ísť samo aj na obed do jedálne.
Keď bol syn v 1.roč bolo to úžasné triedna učiteľka povedala, že vodiť ich na obed už nie je jej pracovná náplň. I keď viem, že iné učiteľky deti vodili aj vyššie ročníky. A to pred covidom bolo ešte horšie v tom, že prváci ani sami nesmeli na ten obed chodiť. Tak bud zaplatiť vtedy 25e za sprievod na obed... alebo byť bez obedov. Keď sa suma zvýšila na 38e našťastie to riaditeľka na nátlak rodičov zmenila, ale zase ktorý prvák to sám zvládne to je otázne. Pekný deň.

matkahelka
12. máj 2023

@noemikatka ja na tvojom mieste som rada, ze dieta do skolskeho klubu vzali, u nas kopu deti nevzali, lebo bol vacsi zaujem ako moznosti skoly. dcera chodila do klubu 4 roky, vzdy sa platilo rovnako a kazdy platil rovnako. ci tam bolo dieta do jednej alebo do piatej. nepocula som o takej skole u nas v okoli, aby cena zavisela od poctu hodin dietata v klube.

zuzinabila
10. sep 2023

@ivanazba3 tych 38 platite za škd za mesiac?

ivanazba3
18. sep 2023

@zuzinabila áno za mesiac...

zuzinabila
19. sep 2023

@ivanazba3 tak to je ozaj riadna palka. my sme na neštátnej škole, teda nižšie štátne dotácie a 4 Eurá/mesiac za družinu a to majú perfektnú kvalitu.