Doplatky v škole

bavaria007
2. nov 2022

príde vám toto normálne? Bol oznámený na edupage v septembri plavecký výcvik že 60€ plus rozpis dátumov. Ok zaplatilo sa 60€.
Dochodili výcvik a napísala učiteľka na edupage, že sa má doplatiť ešte 10€. Tak sa doplatilo. A teraz po dvoch týždňoch od ukončenia plaveckeho prišla ďalšia správa na doplatenie dopravy 14€ na doplatenie.
Čiže z pôvodných 60€ je zrazu 84€. Toto vedieť, tak na žiadny plavecký by som ho nedala.
Citujem správu z edupage: 70€ výcvik+ doprava 29€
Z toho hradí RZ 15€ autobus.
Na začiatku nám dali mylnú informáciu, že RZ hradí celý autobus. Prosím o doplatok 14€ za autobus doplatiť do 18.11.

veronikaszabova
2. nov 2022

@bavaria007 zaplatila by som a hotovo. Urcite sa tvojmu dietatu pacilo. Nie?

nelca84
2. nov 2022

@bavaria007 Tiez by som zaplatila, jednoducho to bolo nedorozumenie. Vazne by si ho tam nedala, keby si od zaciatku vedela, ze to bude stat 84e?

bavaria007
autor
2. nov 2022

@nelca84 tak dala a samozrejme, že doplatím ale je to také zavádzajúce od začiatku. Podmienky boli dohodnuté iné. Je nás viac rodičov čo teraz pindajú

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrejkaadrian
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrejkaadrian
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
2. nov 2022

@bavaria007 zaplatila by som, ale nemam rada neuplne informacie

doriiis
2. nov 2022

@bavaria007 ...od septembra sa liter nafty vyšplhal po min.10/ l..tak rataj...

olvedicsilla
2. nov 2022

@bavaria007 ja ta chapem… u nas tiez.. zaplatit za knihy 40€ potom ahh este 20€ .. potom zaplatit rodicovske do skoly aj v septembri aj teraz.. toto uz je nenormalne.

bavaria007
autor
2. nov 2022

@doriiis jasné, aj nám, aj náklady na domácnosť ale tiež nekradneme

doriiis
2. nov 2022

@bavaria007 ...myslím si,že 84€ za predpokladám týždenný plavecký výcvik je v dnešnej dobe ešte úplne v poriadku

simona20201309
2. nov 2022

@doriiis to vážne??? Tie deti sú tam celý týždeň? Ci koľko trvá ten výcvik? Ak je to 1h denne tak podla mna je to šialene drahé.

doriiis
2. nov 2022

@simona20201309 ...u nás je to tak,že chodia každý deň,5 dní v tyzdni.Minimalne 4 vyučovacie hodiny aj s cestou

martul
2. nov 2022

@bavaria007 čo sa povie a na čom sa dohodnete to má platiť a basta. Ale treba ísť,,pindať" do školy som zvedavá čo povedia. Ale tak výsledok vieme.

bavaria007
autor
2. nov 2022

@doriiis u nás chodili 2x v týždni stredu a piatok a potom už len do družiny

doriiis
2. nov 2022

@bavaria007 ...koľko týždňov?

simona20201309
2. nov 2022

@doriiis naozaj mi to príde predražené.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bavaria007
autor
2. nov 2022
doriiis
2. nov 2022

@bavaria007 ..4x2=8...84:8=10,5..10,5€ na jeden deň..s dopravou.Este stále ti to príde veľa?

andrejkaadrian
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bavaria007
autor
2. nov 2022

@doriiis noo, je rozdiel keď sa na začiatku dohodne taká a taká suma, ten kto má zaplatí a ten kto si nemôže dovoliť,tak dieťa nejde. Problém nastáva, keď sociálne slabší v triede čo sú, zaplatili 60€ a aj ešte prvý krát doplatok, ale teraz že oni to platiť nebudú. Tak sú už medzi nami rôzne dohady, že ten doplatil a ten už nie, lebo skrátka na to nemá.

doriiis
2. nov 2022

@bavaria007 ...lenže sa tu rozprávame o časovom úseku cca 2 mesiace,kde sa ceny odvíjali,ako sa odvíjali.Zato škola nemôže.A do 18.11 snáď každému nabehne výplata,rodičak.A keď už fakt nič iné tak idem za triedou a poviem,že mám problém to zaplatiť tento mesiac...či sa nedá nejak dohodnut

ropucha6
2. nov 2022

Tiez by som zaplatila. Predpokladam, ze ti, co maju fakt problem s platbou, si to budu riesit osobitne.

deniseee
2. nov 2022

Je to maximalne neseriozne jednanie. A skola o zvysenych vydavkoch musela byt informovana vopred. Nemyslim si, ze o tych nakladoch nevedeli a ani ze si za dopravu viac uctovali z kurzu priamo. Tu prvu zvysenu cenu pochopim, pretoze to vam povedali vopred. Teda ti, ktori to financne nedavali, sa mohli pokojne aj odhlasit - a mozno to niektori aj spravili. Osobne si myslim, ze skola o konecnych nakladoch vedela pred konanim kurzu, pretoze dopravu dohodla vopred v nejakej vyske. Len vam to nepovedali vopred, aby sa im neodhlasili dalsi, aby nemuseli nakoniec kvoli viac odhlasenym zrusit cely kurz a proste vam to z tohto dovodu oznamili az po skonceni kurzu. Za mna - extremne neseriozne a viac by som s nimi uz nikam dieta nepustila. Normalne je vediet cenu vopred, aby sa vedeli vsetci zariadit a prihlasili tam deti iba ti rodicia, ktori na to maju.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bavaria007
autor
2. nov 2022

@doriiis každého jedného sa ceny dotkli.

doriiis
2. nov 2022

@deniseee ...mám pocit,že plavecký kurz je daný smernicami...škola ho nemôže svojvoľne rušiť a je povinný pre všetky deti.Okrem tých,ktoré zo zdravotných dôvodov oslobodí lekar

bavaria007
autor
2. nov 2022

@doriiis nebol povinný,jasne sme v edupage mali napísané, že tí ktorí sa nezúčastnia sa budú učiť v nejakej triede

deniseee
2. nov 2022

@doriiis urcite nie je povinny. My sme platili dost drahy kurz plavecky pred par rokmi a bol dobrovolny, chodili tam iba deti, ktorym to rodicia zaplatili a len ti, co chodili do SKD. Ti, ktori na to nemali, ti nesli a ti, co do SKD nechodili, sa zucastnit ani nemohli, kedze to nebola aktivita pocas vyucovacich hodin, ale az po. Taktiez bolo urcene, kolko deti sa musi nazbierat, aby sa kurz vobec konal.