6-ročný syn sa správa viac dievčensky

jankaconkova
16. aug 2022

Dobrý deň žienky vedeli by ste mi poradiť prosím vás mám problém môj 6 ročný syn sa správa viac tak dievčenský s mužom sme si to všimli od malička neviem či mám skúsiť psychologickú poradňu máte nejaká skúsenosť taku istú ako ja ? Ďakujem za rady

deedol
16. aug 2022

skus viac rozpisat, ako to myslis, ze sa sprava "dievcensky". ako sa to prejavuje?

dzulli1980
16. aug 2022

Čo to znamená, že sa správa "dievčensky"? Moja dcéra do 4 rokov len autá, kladivá, klince ... s bábikami sa začala hrať hádam pol roka dozadu.
@jankaconkova

terry2003
16. aug 2022

Aké sú prejavy?
Chce nosiť šaty? Hrá sa s bábikami? Chce nosiť sponky?
@jankaconkova

rachel36a
16. aug 2022

A ako by ti mal psycholog s tym pomoct?

janulik2008
16. aug 2022

No, decká nemám ale neter do 4 rokov len autá, traktory, kombajny, vláčiky 😀😀😀 šaty obliekla ako trojročná dovtedy len legíny a tričko 😀 bábika? Neexist. Na Vianoce dostala kombajn z ktorého mala najväčšiu radosť. Skladali sme dráhy pre vláčiky, "nosili drevo" traktormi, mala takéto tričko 🤭🤭🤭 hrali sme sa s autami, zbožňovala Batmana, Ninjago atď. Stáli sme pri poli a sledovali traktory, a teraz na to rada spomínam ako sledovala ani nedýchala 🤭🤭 videla na yt video detského traktora mi hovori "Traktor, KÚPIME" 🤣 a na tretie narodeniny mala tortu s traktorom 🤭😀
Trz je to 7 ročná slečna, ktorá miluje jednorožce, princezné, Barbie atď. najradšej nosí šaty. Na druhú stranu má rada Lego Mário a láska k autám jej ostala 😀 a dokonca má "kutilský kufrík s vŕtačkou" ako má dedo. 😉😀
Chcem tým povedať že nikdy neriešila že auto je pre chlapcov pre ňu to bolo auto 😉

abbey1
16. aug 2022

Prosím, nechajte deti byť deťmi. A neriešte blbosti.

andrejka1974
16. aug 2022

@jankaconkova však je ešte malý ja mám 14 ročnú dcéru a až od 13 sa začala správať ako dievča sem tam sa jemne namaľovala a občas si dala aj šaty dovtedy len nohavice ,košeľa žiadne copy ani čelenky a hračky od detstva len auta,hráva hry formulu,futbal,hokej a má rada športy karate,bojové umenie,parkúr cez prekážky ,florbal takže je asi chalan bábiku v živote nemala

adeladulova
16. aug 2022

A on sam ti povedal noeco o tom, ze sa citi byt dievca?

anjelicek26
16. aug 2022

Dovol dietatu byt dietatom a robit to, co sa mu paci... co ti psychologicka pomoze? Budes ho prevychovavat? Nedovolis mu hry a hracky, ktore on chce? Budes ho nutit sportovat, robit "chlapske" aktivity a vylety, len preto, aby sa "zmenil"? Moj mladsi syn je na autistickom spektre, je specialny v milione veci..... Co sa tyka "dievcenskeho" - casto mi nosi sukne, spava v nocnej koseli, tancuje a spieva, ma vlastnu babiku, casto sa pyta - ako by mu tie ci one saty pristali, co ma sestra v skrini, ma kopu - aj - , ruzovych plysakov, je neskutocne empaticky a vnimavy a jemny ku kazdemu zivemu stvoreniu... - mimo toho ma styri frajerky, sportuje 8h do tyzdna a je premakany svalmi od hora dole, ze by clovek na tak male dieta ani neveril, ze je to mozne... kazde dieta JE ine a bude z neho raz INY clovek. Keby sme vsestci boli rovnaky, bolo by to strasne...

janulik2008
17. aug 2022

@anjelicek26 pobavilo ma to "má 4 frajerky" 😀😀😀 všetko stíha 😉😀

miadi
17. aug 2022

Ak mas pocit ze potrebujes psychologicku poradnu tak kludne chod.

andreatytler
17. aug 2022

@jankaconkova Psychologicku poradnu skus, ale pre seba, lebo psycholog ti z dietatom, ktore zacina mat sklony k nejakemu transgender urcite nepomoze.

mathias232
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hennyinnsbruck
17. aug 2022

Moja dcera (4) ma rada Hulka,Spidermena,nema rada copy ani sponky ,rada leze ,bicykluje jak diva to iste kolobezka uplne sportovy typ.
Musim ist s nou tiez psychosovi?🙈🙈🙈

Prosim ta nechapem co tu riesis ako pisali nechaj byt dieta dietatom
Mna ani len vo sne nenapadlo ze s mojou by nemalo byt nieco ok🤦🏼‍♀️

negymama
17. aug 2022

vnucovanim ci zakazom nejakych hraciek, oblecenia, farieb ci cinnosti dietatu nezmenime jeho orientaciu.
celkove nechapem obcas to strikne zaradovanie niektorych veci do kategorie...Iba pre chlapcov, iba pre dievcata. Preco?
Tak ako su sportovo zalozeni muzi, su aj zeny, su zeny vasnime soferky, su chlapi co ich soferovanie, stroje, zbrane, futbal atd. vobec nezaujima.

co mozes urobit pre svojho syna, lubit ho a podporovat v tom co chce robit. Co z neho bude v dospelosti v ramci sex. preferencii az tak neovplyvnis.

negymama
17. aug 2022

ja mam starsieho syna, co bol od mala taka povaha, ktora sa vseobecne prisudzuje skor dievcatam, pritom kludne taki mozu byt aj chalani... od mala bol take mile trulko, empaticky, spolocensky, ukecaniy nosil mi kvietky, kamienky, starsie dcery ho mali ako babiku, nechal sa cesat, prezliekat, plna hlava sponiek a copikov. chlapci v skolke kreslili tanky, on kvetinky.
uz ma 13,5 rokov a co ja viem aku ma orientaciu? netusim. ma rad spolocnost chlapcov, sportuje, chodi na judo, oblieka si chalanske veci, ale obcas pride nahodeny v "dievcenskom", ci pre mna prinesie nahrdelnik s koraliek co sam navliekol. Minule mu sesternica nafarbila vlasy na ruzovo. Mal to ako srandu.

moje dcery mi hovoria, mami farba nema pohlavie.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deedol
17. aug 2022

moj ma 4r a chudak nechape, preco jeho oblubene farby ruzova a fialova su "dievcenske". minule chcel v obchode cele plavky s jednorozcom, ruzove saty, tricko s duhou... ja to beriem uplne v pohode, suhlasim s babami, farba naozaj nema pohlavie. a keby aj bol "dievcensky", na mojom vztahu s nim by to nic nezmenilo, to uz mame aj s muzom davno vyriesene (mame gejov v blizkej rodine). ak to nemate vyriesene vy, autorka, tak odporucam navstevu psychologa vam, aby ste sa syna naucili prijimat takeho, aky je.

negymama
17. aug 2022

@deedol a inak ruzove kosele ci tricka medzi dospelymi chlapmi teraz celkom letia. dokonca aj muz co je total konzerva v obleceni ma jednu svetloruzovu koselu k obleku.

mata25
17. aug 2022

moj syn sa odmalicka hraval s babikami, nosil aj tricka s Elzou a Annou, aj pyzamo. nikto sme to neriesili. teraz je v puberte, je silny introvert a ma iba zopar kamaratiek. rozpravame sa o vselicom, beriem ho takeho aky je, nesnazim sa ho menit. vie, ze moze prist za mnou s cimkolvek a najde pochopenie. tiez mi mama hovorila, ze treba s nim ist k psychologicke, ale po mojom rozhovore s psychologicku sme dospeli k tomu, ze nejdeme hladat problem tam kde nie je. mozno by som ti odporucila, aby si sa ty porozpravala s psychologickou aj o synovi a opytala sa jej ci si mysli, ze treba nejaku interveniciu. 🙂

deedol
17. aug 2022

@negymama presne to aj malemu ukazujem, lebo starsi clenovia rodiny obcas utrusia nieco v zmysle, ze to je dievcenska farba a pod., tak mu chcem ukazat, ze vobec to tak nemusi byt a aj dospelaci nosia vselico. smutne je, ze aj decka v skolke uz su naucene z domu na tieto nezmyselne rozdelenia - minule mal v skolke svetloruzove tricko s bielym srdieckom a vraj sa ho nejake baby z inej triedy na ihrisku pytali, ze ci je dievca. tak sa mi doma stazoval, ze ci nevidia, ze je chlapec :D

negymama
17. aug 2022

@deedol bohuzial, deti su ucene z domu a potom sa prisposobia aj tie ostatne co su vedene k tolerancii, len aby sa vyhli posmechu. Dospeli chlapi uz toto neriesia a tak si uz opat oblecu co chcu. aj ruzovu havajsku koselu s kvetmi ku fialovym kratasom 😀 a mozu byt kludne hetero jak bic...alebo aj nie, ale to je tak jedno.

janulik2008
17. aug 2022

A ešte som zabudla dodať, že na narodeniny chcela NERF zbraň 😀😀😀. Hovorím tomu žena do voza aj do koča 😀😀😀

negymama
17. aug 2022

@janulik2008 k tomu je spoločnosť tolerantnejsia...ak dievca ma zaujem o tzv. chlapcenske veci...auta, futbal, rizikovejsie sporty, zbrane a pod.

ovela menej tolerancie je, ked chlapec ci muz prejavi "slabost", ci najmensi odklon od muznosti, alebo od veci ktore to deklaruju...

samozrejme zavisi od ludi... moja svokra je schopna jačat na muza ci našich synov, ked ich nedajboze vidi robiť nieco v kuchyni, ci nie su "pupuši". vadi jej ked len syn vezme rozdat na stol kompotove misky. niektori ludia su celkom trafeni.

janulik2008
17. aug 2022

@negymama áno, to som si všimla. Že ak muž napr varí už je pre niektorých pupuš alebo "teplý" 🤦 alebo ak chce chlapček bábiku a kociarik tak automaticky mu je povedané že je to dievčenské 🤦

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
18. aug 2022

@negymama Az pri detoch som si uvedomila ako velmi je spolocnost nalinkovana.
Ja neviem ako vysvetlit 2.5 rocnemu synovi ze nemoze mat suknu. Pyta si ju ked vidi mna alebo kamaratky v jasliach a ked mu poviem ze sukne su len pre dievcata znie to akoby dievcata boli nieco viac.
Ked sa nad tym zamyslis, je to len kus oblecenia... preco by malo byt len pre dievcata.

maciatkolulu
18. aug 2022

Miinule som bola v obchode. Skoro ráno, pozerám ako puk, chlap, riadny kus, mal na sebe akoby stredoveké šaty, kožený opasok, krátke, neviem, či niekde bolo nejaké predstavenie ci co, ale jednoznačne sa mi to páčilo, on sa tváril úplne normálne a vlastne naňho nikto nekukal, mal nemecku spz🤣. Môj malý ma dlhé vlasy, vyrastá s dievčatami, je čisto dievčenský tip, miluje plysakov, bozkáva ich, majú mená. Miluje zvieratá, neznáša zbrane. Je mi úplne jedno, čo si kto mysli. Tiež ma frajerky, svoje typické "chlapské" záľuby aj...

sense
18. aug 2022

A ako sa to prejavuje? S kým trávi viac času? Ako sa mu venuje otec?
Pozrú celé detstvo som sa hrala na vojakov, naháňal loptu, pribijala klince, viem vymeniť tesnenie aj opraviť bicykel ci namiešať maltu. Do 16 r som nevedela ani vodu na čaj uvariť.... A som žena, mam muža, aj dieťa.... Medzičasom viem aj variť ale tie chlapské veci som nezabudla.
Nechaj byt dieťa dieťaťom.