Keby vám zostalo po zaplatení poplatkov na bývanie, 500e na stravu a všetko ostatné, s dieťaťom, žiadali by ste výživné?
Vyzivne patri dietatu bez ohladu na to, ci ho ty potrebujes alebo nie. Ked by si aj plavala v peniazoch, stale mozes dietatu setrit ci tie peniaze investovat... takze poziadat o vyzivne.
Samozrejme, že áno. 500€ na všetko ostatné mimo bývania zas nie je tak veľa. Áno mnohí žijú z menej peňazí, ale treba si čo najviac šetriť nikdy nevieme čo sa stane (nedajbože choroba, strata zamestnania), minimálne dieťaťu do budúcna to pomôže či už na školu alebo ako štart do nového života. Alebo si spravíte peknú dovolenku raz ročne. Peniaze sa vždy zídu, takže na výživnom by som určite trvala za každú cenu
výživné pre dieťa alebo na rozvedenú manželku? Lebo na dieťa by som žiadala, aj keby mi zostávalo 3000€.
@anjelicek26 ale aj v prípade striedavky? Ja chcem dieťa do svojej starostlivosti ale obávam sa, že to skončí striedavkou.
@andrea_82 iba dieťa, neboli sme manzelia. Otec zarába niekoľkonásobne.
Striedavka prejde realne malokedy, da sa dohodnut ale rozne modely (napr. predlzeny vikend s otcom), uvidis, skus byt ustretova... vacsinou chlapi plne usta a nakoniec pochopia, co ta striedavka obnasa a uz sa o to tak netrhaju... Kolko ma dieta? Kazdopadne normalne poziadaj o vyzivne, je to pre to dieta...
@anjelicek26 praveze teraz je dost popularna, aj sudy ju nemaju problem schvalit
@anjelicek26 tento otec vie čo to obnáša, dieťa da pred tv a vybavené.
Koľko má dieťa rokov?
Ak zarába o dosť viac aj pri striedavke, sa platí výživné
@maciatkolulu 7
Tam je veľa vecí, striedavo môže prejsť úplne v pohode. Plat otca je dôležitý, štandard ako doteraz dieťa žilo, atď.
výživné pýtať, patrí dieťaťu.
neriešiť iba veľmi výnimočne, keď ide o veľmi toxického človeka, ale to už po narodení pri zápise do RL, respektíve ho ani nezapísať.
žiadať o výživné môžeš aj pri striedavke....otázka je, či ho schvália a v akej výške...ale žiadať môžeš...
@mamula20 to som ešte nepočula
Je x modelov striedavky.Ja som mala v škôlke 4 r dievčatko, ktoré bolo v striedavke aj menilo ob týždeň škôlku a otec ešte platil aj výživné bol veľký nepomer medzi platmi.Striedavka už nie je ojedinelá. A peniaze dieťaťu patria pravdaže pýtaj ty vieš koľko otec zarobí, aké máte výdavky krúžky, škola, okuliare...výdavky na deti veď tých je veľa.
Pri striedavke tiež môžeš žiadať výživné, môj kamarát tak platí, tuším okolo 200€ a majú striedavku.Samozrejme, všetko záleží od prijimu
@mamula20 pises riadne hluposti. Vyzivne pri striedavke je vtedy, ked jeden z rodicov zaraba viacej, ako druhy rodic.
@mamula20 píšeš tu pekne sprostosti
áno... prečo nie.