Vymáhanie výživného zo zahraničia cez Cipc

luccka18
28. nov 2017

Ahojte. Je tu nejaká maminka, ktorá cez CIPC vymohla dlžné výživné zo zahraničia? Ak áno, ako dlho trvalo, kým vám poslali výživné z CIPC? Lebo môj ex mi vynadal už pred tromi týždňami, keď videl vyplatnu pásku, takže peniaze mu strhli už ku koncu októbra. No ja som bez výživného dodnes a to už je koniec novembra a CIPC nič neposlalo. Viem, že to trvá dlhšie, ale neverím, že nedokážu platbu spracovať a odoslať za mesiac! Ide o platbu z Čiech a už pred 8 dňami mi z centra odpisali, že platbu dostali na ich slovenský účet. Nenapisali, že 20.11., konkrétne termín neuviedli, ale v tento deň mi proste napísali, že platbu prijali. Koľko ešte musím čakať? Kým som sa vôbec dopracovala k vymozeniu súdne, trvalo to 14 mesiacov a aj to som sa musela stále ja sama informovať, ako prebieha vymáhanie. Žiadna iniciatíva zo strany centra, aby ma informovali.

miruska320
3. jún 2021

Ahoj ,zaujíma ma tvoja staršia téma.Trvalo dlho pokým ti vyplatili tie peniaze a ako to pokračovalo?Aktuálne riešim to isté.Pred mesiacom mi ex písal,že muž stiahli výživné aj to nie v takej výške ako je určené súdom ale len slabú 1/3 ,on žije v Nemecku .V podstate mu už mali stiahnuť ďalší mesiac ale z CIPC má vôbec nikto o ničom neinformuje,i keď som písala už 2 e-maily,aby ma informovali kedy môžem očakávať tieto peniaze na svojom účte.Dakujem