Súdny znalec na posúdenie striedavej starostlivosti. Ako prebieha šetrenie?

redudas
31. okt 2019

Máte skúsenosť? Koľko vyšetrenie trvá? Ako to prebieha?

kendova_anna
31. okt 2019

@redudas nepride k vam nahodou kolizny opatrovnik? Pride, pozrie, zhodnoti situaciu, porozprava sa s oboma rodicmi, dietatom a vytvori spravu, ktoru bude brat do uvahy sud.

buffinko
31. okt 2019

@redudas príde vám pozvánka s termínom, my sme mali tak, že jeden deň som šla ja s dcérou, iný deň ex so synom a ešte raz sme šli všetci spolu. Ten prvý deň sme tam boli asi 6-7hodín. Je to však individuálne. Môžeš po obdržaní pozvánky priamo zavolať znalcovi resp. jeho asistentom a oni všetko v pohode vysvetlia

redudas
autor
31. okt 2019

@buffinko to čo ste tam robili sedem hodín? Máme vyhrotenej vzťahy z mužom. Odsťahovala som sa 150 km od muža, bol agresívny, nadával...celé zle. Súd má zato,že to je moja vina a nebrala som ohľad na syna a znemožnila som mužovi kontakt. Bojím sa ako to dopadne.

buffinko
31. okt 2019

@redudas robili sme rôzne testy. IQ, osobnostné. Asi 4hodiny som len vypisovala písomné testy, Zvyšok rozhovory... Bolo to únavné. Rozprávali sme aj o príčinách rozvodu at´d. Neboj sa poukázať na to, že muž bol agresívny, vyhrážal sa....Ako to vnímal syn a podobne. Všetko bude uvedené v správe pre sudcu.

zdenusa4
31. okt 2019

@redudas tak mala by to prešetriť nejaká kolízna ako bolo vyššie písané plus by malo byť aj psych vyšetrenie dieťaťa a ak ťa týral akým koľvek spôsobom tak nemôžu byť na jeho strane

redudas
autor
31. okt 2019

@buffinko a dieťa čo zatiaľ robilo?

redudas
autor
31. okt 2019

@zdenusa4 popiera všetko. Mňa zbil 3x, syna nie. Hovado bol na mňa, syn to vnímal všetko. Nepokoje a to všetko. Preto som sa odsťahovala. A súd,že to nebolo v záujme maloleteho.

zdenusa4
31. okt 2019

@redudas tak ako na jednu stranu,styk so synom si zakázať nemala to majú pravdu, takéto odtrhnutie od rodiča väčšinou nechápu, ale ak to dokážeš tak sa nemáš čoho bať, myslím, že syna ti nezoberu a navrhla by som skôr ja neviem dva víkendy v mesiaci 🙂

redudas
autor
31. okt 2019

@zdenusa4 styk som nezakazovala

joysi
31. okt 2019

@buffinko ahojko a po akom čase rozhodol súd či striedava áno alebo nie?

buffinko
31. okt 2019

@redudas dieťa bolo v inej miestnosti A tiež mu robili rôzne testy. Skúmali vzťah K obom rodičom napr.

buffinko
31. okt 2019

@joysi u nás nešlo o striedavú, ex chcel deti do svojej starostlivosti. Vo februári sme absolvovali návštevy U znalca. Ten má 60 dní na spísanie správy. takže koncom apríla sme dostali posudky Ďalšie súdne pojednávanie sme mali v júli.

buffinko
31. okt 2019

@zdenusa4 pokiaľ je už V hre súdny znalec, nejaké návrhy nie sú už podstatné. Súd sa prikloní k záveru posudku.

buffinko
31. okt 2019

@zdenusa4 ešte doplním, súdny znalec pre tieto záležitosti je psychológ, čiže ide O psychologický posudok a dávajú si záležať. Náš posudok mal rozsah menšieho románu.

mogaa
31. okt 2019

@redudas vieš ty si mu síce styk nezakazovala, ale zober si že by bola situácia naopak.....on zobral syna a odsťahoval sa 150km.....to ako si si predstavovala že by fingoval styk? v sobotu ráno 3hodiny cesta a dáš mu ho na poobedie a potom naspäť? prepáč ale mne to pripadá ak sa niekrto odsťahuje 150km , tak že robí všetko preto aby sa prerušili všetky styky a to aj so synom....ak by si bola úprimná tak to aspom priznáš....

joysi
31. okt 2019

@mogaa ja som sa odsťahovala 500km ale pred tým sme ja aj deti boli každý druhý víkend pod stresom, krikom, plačom a pravidelným privolaním polície zo strany môjho ex....exa zaujímali deti každý druhý vikend, ale v priebehu toho času, keď ich nemal mať ani raz chlapcom nezavolal, nenapísal ako sa majú a či sú zdravý...a teraz keď som s chlapcami 500km preč? Napíše každý druhý víkend "môžem prísť podeti"? A ja odpíšem "sme tam a tam" a to je všetko ☹

joysi
31. okt 2019

@buffinko aha chápem...dakujem 🙂

buffinko
31. okt 2019

@joysi a u nás to dopadlo tak, že ex si berie deti raz za 2-3 mesiace. Inak 3-4 x do mesiaca na hodinku, max dve. Býva 5 km od nás. Toľko k jeho snahe starať sa o deti. Ale jeho rodičia bývajú od nás 500km, tam v rodnej vieske si prerába dom.

joysi
31. okt 2019

@buffinko a potom načo ich chcel do opatery? Ja toto nechápem ☹ na mňa podával ex toľko sťažnosti, že mu bránim v styku s deťmi, že už to ani nepočítam a pritom je to úplne jednoduché...stacilo aby prejavil úprimný záujem o svoje vlastné deti...

redudas
autor
31. okt 2019

@mogaa ja nemám problém mu ho dať, aj v lete na mesiac napr., Chce osobnú alebo striedavu. Syn má päť rokov. Kam som mala ísť? 150 km mám rodicov.

zdenusa4
13. nov 2019

@buffinko jasné ja viem, určite sa budú prikláňať radšej k tomu...
@redudas no a ako to teda dopadlo?

redudas
autor
13. nov 2019

@zdenusa4 nijako, znalec bude v januári. Bojím

buffinko
13. nov 2019

@redudas vieš už meno znalca?

redudas
autor
10. feb 2020

@buffinko pani z ba, ešte nás nepoznala...už má ale spis

buffinko
10. feb 2020

@redudas už to máte za sebou alebo ešte čakáte na termín?

redudas
autor
11. feb 2020

@buffinko nepozvala nás ešte, cakame