Ahojte chcem.sa spytat ake prava maju stary rodičia na malu ked sme neni s jej otcom zobraty???mozu sa sudne domahat aby malu vidali???
Môžu a za určitých podmienok môžu byt dokonca aj úspešní, to ci ste alebo nie ste manželia nemá na pripadne súdne konanie a následne rozhodnutie žiadny vplyv
Dôležité je, ci je partner uvedený ako otec v rodnom liste
ano mozu
Nechcem.aby sa.snou stretávali nakolko sa oni radi poxetsyu na dno poharika tak urcite pre nu obohatenim nie su
Sudne vymahat mozu, deje sa to zriedka, este zriedkavejsie uspeju. Ak pozeraju na dno poharika, asi uprednostnia tento vydavok pred sudnymi trovmi a poplatkami za pravnika. Plus, alkoholici uspesni nebyvaju vobec.
@henaa810 Asi by si to tvrdenie musela na sude nejak aj dokazat. Podla toho co na forume pises, priatel/muz uz nechce s tebou zit, nie je to tuzba pomstit sa mu z tvojej strany? Nehovorim, ze je, to ty najlepsie vies. Ked su stari rodicia normalni, a nie alkoholici ako tvrdis (to si pred tym nevidela, ze z akej rodiny je muz?), tak je blbost uberat dieta o starych rodicov.
Keby nepili tak tu nepisem ze piju..a hlane otec malej sa boji od nich odist...je pod papucou...hocico mu mozu povedat a aj tak im nato nic nepovie
@zita19
@pribinak
@ukulela
@lesanka845
@tova
@henaa810
@mimla
@guinevre
samozrejme, ze si stari rodicia mozu narokovat stretavanie sa s vnucatom aj sudnou cestou, ak jeho matka stretavaniu brani.
Sud bude zaujimat, ci je v prospech maloleteho dietata stretavanie sa so starymi rodicmi. (malokedy nie je).
Iny je pripad, ak sa so starymi rodicmi nebavi ani ich vlastne dieta, jeho partnerka, a oni sa domahaju vnucata. Tam sud bude skumat aj dovody, pre ktore sa rodic dietata nerozprava so starymi rodicmi -- lebo uprimne, tam na to musi byt vazny dovod a tie vztahy nastrbene.
Iny je pripad, ak je matka rozidena (rozvedena) s otcom dietata a domahaju sa stari rodicia z otcovej strany. Su matky, ktore uz len z principu dieta starym rodicom nedaju... Ak dieta ale ma kazdy druhy vikend otec, tak matka by mala argumentovat, nech rodinne navstevy z tejto strany si zabezpecuje otec v tie vikendy, kedy ma dieta.. Pretoze ona rovnako zabezpecuje rodinne navstevy jej rodiny cez vikendy, kedy dieta ma ona. Argument, ze dieta ma stale, tu neobstoji -- mozno u fakt malych deti -- pretoze dieta ma cez tyzden svoje povinnosti -- skolkarske este ako tak, ale pravidelnosti sa dieta naucit musi (teda ze chodi ci chce ci nechce do skolky) ale skolak uz proste fakt nema ako chodit po rodine cez tyzden.
Potom je pripad, kedy sa stari rodicia domahaju sudom dietata najcastejsie -- ked partner (ich dieta) zomrie, a druhy, ktory je rodicom, prestane vnuca tejto rodine davat... Toto sa deje najma ak su rodicia rozideni, rozvedeni... A otec zomrie, tak matka uz dieta nedava na vikendy... A niektore proste vnuca nedaju.
Odpvoed na tuto otazku sa neda napisat. Na to tu nie su uvedene vsetky fakty. V kazdom pripade vsak stary rodic pravo na vnuca MA - resp. aj opacne, aj to vnuca MA PRAVO mat stareho rodica. A je to v zaujme dietata, spoznat rodinu.
Uz to, akou formou sa bude ta rodina spoznavat -- to uz je o inom... Osobne, doporucujem sa vzdy DOHODNUT. Lebo u rozsudkov nikdy neviete, ako sa vyspi sudca a ako v konecnom dosledku rozhodne.
Styk moze byt upraveny na raz mesacne na cely vikend, raz za dva tyzdne na dve poobedia, na jednu sobotu mesacne... A argument, ze dieta je male a jeho rodinu NEPOZNA nie je argument -- ak je to tak, ze dieta starych rodicov nepozna, tak sud moze stretnutia nariadit v pritomnosti matky, aby dieta tych starych rodicov spoznalo.
A tieto rozsudky nie su az take ojedinele, ako si myslite... Ja viem o troch pripadoch z okolia, kedy stari rodicia uz boli zufali ze nemaju pristup k vnucatu, tak to dali az na sud, a VSETCI uspeli.... Lebo zase uprimne - ak to uz daju na sud, tak to myslia fakt vazne a su si vedomi svojich prav.
Aj preto hovorim -- DOHODNUT SA. Je to istejsie.
@henaa810 pises ze piju... OK, tak piju... tak chod s malou k nim na navstevu, na hodku, dve... A chodte prec. Raz mesacne ta ta hodina ci dve nezabije, ale ak to daju na sud ze chcu vidiet vnucku -- ty mozes argumentovat, ze ju predsa vidia -- mas brutalny bod do plusu.
Uz aj to, ze na sude povies -- nechapem, preco dali navrh na sud ze sa chcu vidiet s Q, kedze k nim pravidelne podla moznosti chodime a stravime u nich tolko casu, kolko sa len da...
🙂
Mozu, nepochodia. Ale mas skutocne vazny dovod im obmedzovat styk? Stary rodicia su obohatenim zivota dietata.