Rozvod s vojakom - rady

lara1993
29. dec 2020

Zdravím. Rozhodla som sa s mm roviezť. Mám pár otázok na tie ženy, ktoré si prešli rozvodom s vojakom. S mm sme sa dohodli na všetkom, ale myslím si, že som sa nerozhodla správne. Mám napísané rozvod.papiere kde uvádzam dôvody ako odcudzenie, intímne aj celkovo a nepísala som žiadnu kritiku, pretože ho vraj môžu vyhodiť z práce. On je však vybabraný a myslím, že spraví zo mňa hlupaňu. Preto premýšľam, že vytlačím a pošlem spolu s dohodou predošlé papiere, ktoré opisujú skutočné dôvody rozvodu. Môžu ho vyhodiť z práce ak napíšem,že ma fyz a psych. týral, vydieral, nepomáhal a máme od začiatku rozdelené financie atď atď ??? Ďakujem.

janinah
29. dec 2020

Napísala by som pravdu.

lara1993
autor
29. dec 2020

@janinah Ja som mala napisane prve papiere s pravdou. Plus dohoda o maloletej, ze ju budem mat ja a stretavat sa mozu neobmedzene- s mm podpisom. Ale on mi zacal rozpravat ze pisu kazdy rok previerky ako vojaci a ked napisem na neho co zle robil, ze ho vyhodia. Ale on je tak vybabrany, ze iste pojde s appiermi k rodicom a znamym a zo mna spravi hlupanu ze sa rozvadzam len pretoz ze sme sa odcudzili a intim.spolu nezijeme takmer rok. Vymysli si vsetko mozne na mna. Preto uvazujem napisat pravdu o nom. Uz 3 mesiace to odkladam, lebo neviem co mam robit. Stale sa mi vyhraza.

janulka1802
29. dec 2020

Neviem o tom, aby vojaci boli nejako posudzovaní kvoli samotnému rozvodu. Iná vec je, ak by Ťa napadol, vyhrážal sa Ti a Ty by si podala trestné oznámenie, vtedy by už ho riešili aj v práci, ale veď Tebe to može byť nakoniec jedno.

rooberta
29. dec 2020

Urob tak aby tebe bolo dobre, neber ohlad na niekoho kto ta psychicky a fyzicky tyral a este aj teraz sa ti vyhraza.

klip0
29. dec 2020

Toto neposudzuju, ine keby das nanho trestné oznamenie a bol by odsúdený, vtedy by ho vyhodili, ale dovod rozvodu nikdy neskumaju. Napis tam pravdu lebo este z toho ty vyjdes zle

lara1993
autor
29. dec 2020

@klip0 Dakujem, presne preto som este nepodala papiere, lebo som si nebola ista a na nete nikde nemozem najst ako to je. Uz som pisala davnejsie 2 fora ohladom nasho manzelstva, ale nejako som to ustala. Ale uz som sa rozhodla, ze takto to dalej nepojde. Ak vsak poslem tie papiere kde napisem pravdu, tak zacne bojovat o striedavu starostlivost a neviem ako to vezme nasa dcera, kedze je vzdy so mnou a ak idem do prace a ma ostat s manzelom tak place, ze nechce byt s nim a to uz ma 6 rokov. Rpeto sme spisali dohodu,ze ju budem mat ja pod podmienkou, ze nebudem nanho kydat. Ale verim tomu,ze by zacal potom on a tiez by zacal aj bojovat o malu a vysla by som ako 0. Takisto mi povedal, ze ak sa zrieknem majetku tak nebude o dceru bojovat comu tiez nechapem, ze mu je rpednejsi majetok. Ale iste by na sude urobil vsetko preto aby som ja bola ta zla, prisla o majetok a dcera by zila ,,v kufri" co nechcem. Som zufala uz na dne. Taka sa to vyse roka😭

janulka1802
29. dec 2020

@lara1993 z vlastnej skúsenosti, teraz spoznáš jeho pravú tvár a priprav sa na krušné chvíle. Ak bude chcieť, tak Ti ešte bude poriadne strpčovať život.

lara1993
autor
29. dec 2020

@janulka1802 Ja viem, presne toto som si všimla ked prisla rec na rozvod. Same vyhrazky, osocovanie. Vyhraza sa mi ze vsetkym povie, ze je to moja chyba atd...Pred dcerou na mna kyda. Som dost silna, pretoze to trpim uz dlho a zatial som to ustala na 1. Ale obavam sa toho najhorsieho. Premyslala som nad pravnikom, ale na to financie navyse nemam, takze budem musiet bojovat sama za seba. Dufam, ze to zvladnem. Bojim sa aj ked sa tvarim, ze som silna.

babovka2321
29. dec 2020

@lara1993 podla mna urcite si najdi nejakeho pravnika, nicoho sa nezriekaj, nahanaj si dokazy a svedkov... Urcite nechod na sud sama a bez nejakych podkladov pripravenych... Sama sa tam mozes tak vystresovat, ze ani nic podstatne nepovies.

ysseba
29. dec 2020

Napísala by som pravdu. Neviem čo je na tom pravdy, že ho môžu vyhodiť. Ale ak je to pravda tak no a čo? Mal si rozmyslieť ako sa bude správať. Keď ťa týral psychicky, fyzicky, vydieral, nepomáhal ti.... To bral ohľad na teba? Nie, tak prečo by si mala brať teraz ohľad ty na neho?

janka_266
29. dec 2020

@lara1993 tento rok sa robili previerky vojakov na sudoch, či majú nejaké konania a aké.

lara1993
autor
29. dec 2020

@janka_266 co to znamena? Ja aj ked som si s nim vytrpela ja nechcem ublizit. Vela ludi mi povedalo, ze mi nerozumie. Nechcem aby prisiel o pracu. Chcem sa len rozviezt a mat pokoj, klud, ticho, ziadne hadky, vyhrazky. Len ja a spokojna dcera. Ale stale som na vazkach. Neviem co robit aby som aj ja ostala po rozvode ako clovek nie ako 0 co prisla o vsetko.

lara1993
autor
29. dec 2020

@ysseba Ja viem. Stale si to hovorim, ked si spomeniem ako ma bezdovodne udrel, ze vtedy on nebral ohlad na mna tak preco brat ohlad na neho. Ale ja mu nechcem zle. Som divna viem, ale chcem sa rozviezt. Dceru nech si vezme kedy chce nech chodi za nou kazdy den kludne...ale chcem len strhnut to puto medzi nami nic viac. Nech uz mi nehovori ze som jeho zena a budem robit co on chce, ze som jeho, lebo ma na to papiere. Choreee

hors
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lara1993
autor
29. dec 2020

@hors Chcem sa rozviest. Uz mam komplet vsetko nachystane. Staci mi obalka, kolok a mozem ist.Len som nevedela co bude pre mna lepsie. Dat papiere bez kydov a dockat sa osocovania, alebo napisat pravdu a mat svoju hrdost. Je manipulator aj som o tom citala a 19 z 20 bodov nanho sedi. On si to podla mna aj uvedomuje ale robi zo seba svätca, ze vsak on sa uz zmenil on ma ma rad a chce aby sme to skusili. Ale ja mam to vsetko v sebe a pred ocami...to ako som bola na vsetko sama a miesto podpori mi nadaval a pri velkej hadke aj udrel. No neverim mu uz ani slovo. A ked teraz vidi,ze som neoblomna...nie ako predtym naivna, tak uz ukazuje pravu tvar a tym viac sa mi znechutilo zit s nim.

lara1993
autor
29. dec 2020

@hors Nikdy som ho neudala ani si nezaznamenala domace nasilie. Takze moze to byt slovo proti slovu. Mozno spravi este obet zo seba a zhrabne vyhru do rukava na sude on.

rooberta
29. dec 2020

@lara1993 vobec nie si divna presne takto to ma vyzerat rozviest sa a rozist v pokoji nech bolo co bolo, kazdy si zit spokojny zivot, neviest vojnu cez deti atd.
Dokonca kvitujem aj tu dohodu ohladom znenia rozvodovych papierov ale len v pripade ked ju mienite obaja dodrzat a byt korektni. Lenze! ty kedze ho poznas najlepsie vies ake ma reakcie a taktiky zrejme tusis ze sa to moze nepekne obratit proti tebe a spravi z teba hlupanu ako uz tolko krat predtym (predpokladam). Neignorovala by som preto tu cervenu kontrolku ktora ti blika v hlave a radsej by som napisala pravdu.

mogaa
29. dec 2020

@lara1993 ono je uplne jedno čo napíšeš do rozvodových papierov alebo čo budeš tvrdiť na súde...ak nemáš jednoducho dôkazy a nepodala si ani trestné oznámenie - bude to len tvrdenie proti tvrdeniu....čo sa týka rozvodu -dôvod je už len to že spolu rok nespíte a vzájomné odcudzenie....môže ti byť uplne jedno čo bude on tvrdiť po rodine že prečo rozvod....myslíš že ak budeš tvrdiť že ťa týral a nebudeš mať dôkazy, že potom na teba po rodine kydať nebude?že z teba neurobí vypočítavú ženskú čo mu chce zobrať dieťa a vymýšla si na neho bludy? ste rozumní ľudia treba sa rozumne dohodnúť a nerobiť si zbytočné prieky....ak máš kam ísť zober malú a odsťahuj sa alebo to rieš cez mediátora....na súd už prídete s dohodou kde bude dohodnuté stretávanie sa s dcérkou, výška výživného a aj rozdelenie majetku.......obráť sa na mediátora tam ti poradia aby si neťahala za kratší koniec.....zase nemôžeš mu všetko nechať a on ti nechá dieťa.....

lara1993
autor
29. dec 2020

@rooberta veru ze mi blika kontrolka. Ja tusim, ze som sa snazila po dobrom to vyriesit a on suhlasil a takisto ja so vzdanim sa majetku atd. Ale predsa ten 6.zmysel mi hovori, ze nekonam spravne a preto som sa chcela poradit. Citim, ze nieco tam nehraje. Ze sa snazi ist po dobrom ale ma zadne vrata,ze nakoniec on bude chudacik a ja ta zla zena co robila rodinu (to pocuvam casto)..Vysmyka so mnou este toho som si vedoma.

babovka2321
29. dec 2020

@lara1993 tak sa zariad, aby sa nestalo, ze ta obere len o majetok, ale aj o dieta a este ty budes za najvacsiu hlupanu. Nenechaj sa nim oblbnut, prosim ta.

jaruska6
29. dec 2020

Skús aj právne,poradenskom psychologické centra ktoré pôsobia na úradoch práce,vedia pomôcť v otázkach rozvodu skús sa informovať

rooberta
29. dec 2020

@lara1993 este ma napadlo aj to (ale ja som sa nerozvadzala takze neviem celkom presne ako to vsetko prebieha) ze ked napises do papierov len to co ste sa dohodli (v podstste nic) a on na teba nieco zleho vymysli, zacne na sude na teba utocit ako sa budes branit? Zacnes z nicoho nic tvrdit ze on ta tyral a ponizoval a sudca sa ta opyta preco si to neuviedla do papierov? Kde je od toho nejaky zaznam?
Aby nespravil z teba uplneho idiota pred sudcom.

drzaopica
29. dec 2020

@lara1993 jednoznacne napisat pravdu, ked sa mu nestitilo robit Ti fyzicky, psychicky zle a nadalej Ta vydierat co aj robi, tak musi zobrat zodpovednost za to, co porobil
Absolutne mu never, ze ked nebudes robit problemy nebude ani on.A urcite urcite si zozen pravne zastupenie.Ak nie su nanho podane trestne oznamenia v praci nebude mat zle

zuzanka.zuzu
29. dec 2020

@lara1993 no a čo? teraz ti už môže byť ukradnutý, najmä ak to čo tvrdíš je pravda, tak by som neváhala a napísala by som tak....
ale ak to neurobíš a urobí z teba hlupaňu, tak to ti vadí čo si pomyslia ostatní??? na to by som dupľom serinkala 😝 rozhodnutie je na tebe, ale nemáš sa prečo hanbiť ani za jedno

bmuller
29. dec 2020

@lara1993 Snad uvazujem spravne, ak myslim, ze papiere a dovody k rozvodu sa prejednavaju na sude, a neviem teda, preco by sa mali dostat k jeho zamestnavatelovi a nejak ovplyvnit jeho pracu...
Napis teda pravdu, ale priprav si k tvojim dovodom aj nejake "dokazy", aby si vedela svoje tvrdenia odovodnit a podopriet (popis situacie takej a takej... vyhrazania, osocovania...)

lara1993
autor
29. dec 2020

@rooberta presne toto mi napadlo!!! Ja som sa nechala naviest na to, ze napisem len steucny popis ako odcudzenie, intimne spolu nezijeme, nezhody a hadky a on si najde nieco na sude cim ma potopi na same dno...a ja budem nahrata. Ze ja sa snazim po dobrom a on zatial kuje pikle na mna. Preto som chcela radu od vas nestrannych....a myslim, ze som rozhodnuta. Poslem predsalen pravdu a on uz nech si potom vravi co chce. Ak zacne bojovat o dceru tak mi asi nepomoze ani nasa spolupodpisana dohoda a toho sa tiez bojim, lebo kto nezazil nevie, ale dcera bezo mna dokaze byt max. den, rpetoze si zvykla na mna ze mamka je len doma alebo v praci, kym ona je v skole a nikam nechodim. Ziadme kamosky, kavicky ani kozmeticka a pod. Takze bojim sa aby som ju s placom nevyprevadzala kazdu 2.nedelu. Ach tolko trapenia. Snad to bude dobre.

drzaopica
29. dec 2020

@lara1993 pred 5 r si pisala to iste, ze papiere mas napisane uz len kolok a podat to.Pre dobro teba a dcerky dufam, ze to tentokrat dotiahnes do konca

lara1993
autor
29. dec 2020

@drzaopica Ano pisala som to a po vyhrazkach som to vzdala...potom som napisala papiere znova a zas sa nechala zastrasit a teraz som pevne rozhodnuta. Uz aj mm vidi, ze so mnou nepohne. Ved uz skoro rok s nim nespim atd...uz sam povedal, ze to nema vyznam...a predsa robi provlemy 🙄

mogaa
29. dec 2020

@lara1993 no stretávanie otca s dieťaťom je zväčša štandart každý druhý víkend(čiže od piatka od nedele) + rozdelené prázdniny a sviatky.....ak je dieťa fixované na teba tak striedavka je zatiaľ málo pravdepodobná, ale neskôr o ňu samozrejme žiadať môže....

sara07
29. dec 2020

skusila by som pred rozvodom mediatora a pravnik su aj zdarma treba sa informovat v meste určite sa najde robia sice len par hodin do tyždna