Dobrý večer.
Otec mojej dcéry je pozitívny. V domácej karanténe s príznakmi, ako teplota, svalovku, kašeľ.
Dcéra k nemu chodí bez obmedzenia. Už mi vypisuje, že v stredu bude 10.den čo bude doma a dcéra k nemu môže ísť. No ja mám strach.
Ja keď prídem z obchodu, umyjem ruky dezinfekčným gélom, utriem nákup.
On je taký lahkomyselny v tomto, jemu sa nikdy nič nemôže stať ..a stalo sa.
Pustili by ste svoje deti hneď v prvý deň po karanténe , alebo by ste žiadali nejaké opatrenia? Ako viem, či vypral všetko prádlo , ktoré mal na posteliach?
Aj dnes chcel aby si dcéra prišla pre zošity že on bude vedľa v izbe. Alebo že hodí z okna.
Ja sa bojím a neviem čo mám robiť. 😏
Dávame si pozor od marca aj kvôli detičkám a teraz taká situácia
Určite nie. Moja teta je pozitívna a aj chorá tretí týždeň, čiže je naďalej v karanténe. Dieťa by som pustila až keby mal negatívny test.
Ja by som pri covide pustila az ked sa bude citit uplne fit, ziaden kasel a priratala este +5dni 😂
Vraj po 10 dňoch keď nebude mať príznaky má ísť do práce. No mňa skôr zaujíma, či by ste žiadali vydenzifikovat byt 😁 či to stačí vyvetrať?
@ladyvi no šak to
v nemecku robili opakovane prieskumy ohladom covidu a jeho schopnosti sirit sa cez povrchy. a zistili, ze virus sa sice na povrchov nachadza, ale uz poskodeny/rozlozeny, neschopny dalsieho mnozenia sa.
dodrzala by som karantenu 10 dni od poslednych priznakov a viac neriesila 🙂
10 dni ale plati len ak je bez priznakov - co on zjavne nie je. Takze ano, dala by som 10 dni odkedy mi napise, ze mu nic nie je.
@soldi od posledných? Čiže keď dnes ešte kašle, tak od dnes 10 dní...keď bude ešte týždeň tak plus ten týždeň...áno?
aha, tak prepac, na stranek pisu, ze karantena nesmie byt ukoncena skor ako 10 dni od prvych priznakov.
neskor by uz infekcny byt teda nemal.
aj pri nadche je bezne kaslat este 1-2 tyzdne po vylieceni,ale osobne, by som v tomto pripade asi radsej pockala na uplne doliecenie
Nepustila. Aspoň 14 dní. A nech poriadne umyje a kľučky, postele prezliecť .
@ayanamirei nie, aj pre priznakovych, ale je tam podmienka, ze 3 dni uz nemaju mat priznaky.
@majamat uffff, tak potom pardon... kazdopadne si myslim,ze to je stale risky vzhladom k dietatu
Tak sa s nami skus dohodnut, nech vydrzi par dni dlhsie. Ale urcite by som neziadala dezinfekciu bytu 🤷♀️ netreba panikarit a ani na tvojom mieste by som nedezinfikovala nakupy, tie chemikalie, ktorymi si doma zamorujes svoje zivotne prostredie su omnoho nebezpecnejsie ako samotny koronavirus
10 dní v karanténe platí pre bezpríznakových. Ak je ale chorý, musí dodržiavať karanténu do odoznenia všetkých príznakov plus 3 dni k tomu. Dovtedy by som k nemu dcéru nepustila.
ja som pozitivna a chorá už tretí týždeň.. po prvom pozitívnom PCR teste mu určite volali z hygieny a mali by mu dať termín na druhý PCR test po 10 dňoch.. bola som tak ja a zajtra ide aj môj muž.. na ďalší test už ísť nemusím, skončí sa mi karanténa a podľa toho ako sa budem cítiť sa rozhodnem, či už nastúpim do práce..
takže tvoj ex, keďže je pozit, by mal ísť na ďalší test.. ak už bude negat a zdravý, možno by mohla ísť dcéra k nemu..
Nie 10dní od posledných príznakov.....ak je človek bezpríznakový , trvá karanténa 10dní, ak má príznaky z hygieny ho budú kontaktovať a pôjde na opakovaný PCR test....pokiaľ bol v karanténe na základe antigénového testu, karanténa končí 3dni od skončenia príznakov
@mogaa bol na pcr teste a dnes volal obvodnému, on mu kázal ísť v sobotu na antigenovy test.
@ice8 nemám problém s ex, ani dcéra. Rada tam chodí. Ale predsa ja mám aj doma malé dieťa, muža čo chodí do práce a sám nás živí . Nechcem ohroziť nikoho len preto, že on plače, že mu bránim v styku. Má neobmedzený styk, môže s ňou byť kedy chce. No tiež musí pozerať na zdravie aj jej, aj nás a aj svoje.
ex už nepôjde na žiadny test? Ak áno, tak by som žiadala od neho uvedený test...Popr. dieťa by som ku nemu pustila až keď začne chodiť do práce...