Komunukácia s exekútorom - vymáhanie výživného

lilly0812
22. jún 2013

Už dávnejšie som podávala návrh na vymáhanie výživného. Malý má 18 mesiacov a doteraz jeho otec nezaplatil ani cent, napriek tomu, že pracuje v zahraničí. Keďže pracuje, myslím, že exekútor mal už začať pohľadávku vymáhať, no nezačal (ešte mi ani jedna platba mi neprišla, ani od otca malého ani od exekútora).
Ešte začiatkom apríla som kontaktovala exekútora a informovala som ho, že povinný pracuje v zahraničí . Na to mi on odpovedal, že on ako exekútor mu na plat zo zahraničia siahnúť nemôže . Podľa mňa je to blbosť. Odvtedy so mno exekútor nekomunikuje. Pokúšala som sa s exekútorom skontaktovať, no bezúspešne. Musí so mnou exekútor komunikovať?

lutia
22. jún 2013

@lilly0812 to co ti povedal je pravda, ak ma zahranicneho zamestnavatela tak sa to neda, exekutor moze vykonavat vymahanie na uzemi SR...tak ak vies na aky ucet mu chodia peniaze poinformuj exekutora nech ho zablokuje...a ked chces s nim komunikovat odporucam pisomnou formou a co sa tyka vyzivneho poziadaj o vyplacanie nahradneho vyzivneho od statu...je to vela papierov a vybavovaciek ale ked chces nejake to euro tak si to vybav

lilly0812
autor
23. jún 2013

Ahoj, tak to je naozaj zvlastne, ze mu na plat siahnut nemoze, to co su za zakony na Slovensku? Zamestnavatela momentalm preveruje policia. Pravdepodobne tam pracuje cez slovensku agenturu, takze zamestnavatel by mal byt Slovak. Nahradne vyzivne mam sice vybavene, ale co mu sud urcil platit 26 eur, aj ked ich dostavam ako nahradne moc to nepomoze. Rodicovsky co dostavam, po zaplateni nutneho je asi tak na polovicu zakladnych veci pre maleho. Otec maleho neplati od decembra 2011, zameskane ma dost. Kedze pracuje nevidim dovod preco by nemal platit.

lilly0812
autor
23. jún 2013

@lutia Da sa dlzne vyzivne nejakym sposobom vymahat aj zo zahranicia?

lutia
23. jún 2013

@lilly0812 ak bude mat slovenskeho zamestnavatela tak bude moct exekutor vymhat peniaze z jeho mzdy od jeho zamestnavatela...
co sa tyka zahranicia, ono sa to da tak ze by si si mala podat navrh na vykonanie exekucie v danej krajine v ktorej pracuje...

lilly0812
autor
23. jún 2013

@lutia Hadam sa to podari presne zistit, a ak nie nasla som, ze vyzivne zo zahrania moze pomoct vymoct aj Centrum pre medzinarodnopravnu ochranu deti.

lutia
23. jún 2013

@lilly0812 to ti neviem povedat ze ci sa to da inak...ale ak to bude fungovat aspon to pomoze viacerym slobodnym mamickam pri vymahani vyzivneho...

lilly0812
autor
23. jún 2013

@lutia Ja som vedela o takej moznosti uz aj predtym, no nepredpokladala som, ze toto centrum niekedy vyuzijem. Otec maleho asi velmi dobre vie, co robi, preco odisiel pracovat do zahranicia. Vlastne toto centrum by malo pomoc vymahat vyzivne len s cudziny. Kedze doteraz vobec nic nezaplatil myslim, ze by nemal byt az taky problem co sa tyka vymahania zo zahranicia, hlavne je aby ho nasli. Aj ked si osobne myslim, ze akonahle policia zisti, kde presne je a kde pracuje tak moze odist inde, resp. sa v zahranici prestahuje.

lutia
24. jún 2013

@lilly0812 este ma napadlo a co ten vodicak?? za to ze dlzi vyzivne je moznost odobrat mu vodicsky preukaz

fergino
21. júl 2013

ja som mal ten isty problem,len som uz ostal doma,zaplatil som vyzivne aj som ho preplatil na 2mesiace,sud ma oslobodil od trestu,ale po oslobodeni trestu mi exekutor dal prikaz o zadrzani vodicaku a to sa stalo minuli rok a este mi nevratili vodicsky,lebo exekutor ziada velke exekucne trovy,co je neprijatelne,chcem sa spytat aky ma narok na exekucne trovy a v akej sume?

lutia
21. júl 2013

vyska zalezi od vymahaneho dlhu....to sa da vypocitat.....patri mu odmena 20% a este dan z toho a potom co sa neda vypocitat su naklady spojene s exekucnym konanim....co sa tyka vodicaku (neviem to uz na 100%) ale vodicak sa mal brat ked vznikol dlh na vyzivnom a ked sa vyplatil vodicak sa mal vratit...ale nakolko som teraz na MD neviem ci nedoslo k zmene)

katarinam89
3. aug 2013

Neviete mi niekto poradit ko vypisat navrh na vykonanie exekucie ?

lutia
3. aug 2013

@katarinam89 ja by som ti to aj dokazala napisat ale k tomu clovek potrebuje vsetky dokumenty....

katarinam89
3. aug 2013

@lutia ja mam papier ako to ma vyzerat exekutor mi ho dal ale nech som cumela do rozsudku tak urcite veci neviem ci by som spravne napisala takze zajtra to idem napisat na compe a keby nieco spytam sa ale myslim,ze vyuzijem kazdu radu dakujem

drobecek222
8. aug 2013

@lilly0812 pokial exekútora do troch mesiacov nevymoze nič tak Vám po dodani papierov na sociálnu poisťovňu bude platiť za otca stať SR aspoň mne to bolo tak pred týždňom povedané ale musela som podať exekútora a trestné oznámenie na polícii A tie papiere odviesť navsocialku

katarinam89
10. aug 2013

@lutia pekny den nevedela by ste poradit? Vypisujem navrh na zacatie exekucie a neviem ci to mam dobre. Je tam na vypisanie ze: ,,Tento exekucny titul nadobudol pravoplatnost dna ( tam mam napisat datum z rozsudku kt. Je uvedeny ku dnu 10.5.2013?) a vykonatelnost dna ( tam sa uvadze datum kedy to podavam na exekucii?) A este dlzne vyzivne za obdobie od( podla rozsudku ma platit od narodenia co je 7.72011 do ( tam by som napsala do 10.5.2013 dokedy mi bol vydany pravoplatny rozsudok a bezne vyzivne (podla rozsudku ma platit vzdy 15. V mesiaci,cize tam by som uviedla od 15.5.2013 az do dna kedy podavam exekuciu? Alebo az od 1.6.2013? Trovy exekucneho konania mam co napisat,nakolko neviem kolko ma bude stat overenie a tak,mozem to potom dopisat perom? Dakujem dufam,ze sa v mojej otazke nestratite🙂 este raz pekne dakujem

tomikejt
10. aug 2013

@katarinam89 toto budem aj ja riesit buduci mesiac, neviem ti poradit s tymi datumami, ale tie exekucne trovy si asi urcuje exekutor, to asi nevypisujes ty..aspon si myslim, ale pozorne sledujem tuto diskusiu lebo buduci mesiac to caka aj mna

katarinam89
10. aug 2013

@tomikejt no ved napisem to a pojdem sa spytat su tam celkom zlate baby tak poradia🙂 a smiem vediet preco az buduci mesiac?

tomikejt
10. aug 2013

lebo az v septembri to budu tie tri mesiace kedy neplati. teda mozno sa uvedomi a zaplati, ale o tom pochybujem 🙂

tomikejt
10. aug 2013

@katarinam89 lebo az v septembri to budu tie tri mesiace kedy neplati. teda mozno sa uvedomi a zaplati, ale o tom pochybujem 🙂

katarinam89
10. aug 2013

@tomikejt jaj jasne ze ma to nenapadlo,a tak uvidis drzim palce
😉

lutia
10. aug 2013

@katarinam89 co sa tyka pravoplatnosti a vykonavtelnosti - to dava sud take razitko kde je toto napisane a tam su datumy (nie su to datumy vydania rozsudku) razitko by malo byt vyrazene (alebo povacsine je) hore v pravo alebo vlavo kde mas napisane rozsudok, v pripade, ze to nemas musis zajst na sud kde bol rozsudok vydany a poziadat na podatelny o vyznacenie pravoplatnosti a vykonatelnosti (moze to byt jeden alebo aj dva datumy ale musi tam byt napisane rozsudok nadobudol pravoplatnost dňa .......a vykonatelnost dna .......alebo ak by bol jeden datum tak nadobudol pravoplatnost a vykonatelnost dna.....) a tieto datumy tam napises a az potom si chod prefotit a overit tento rozsudok

dlzne vyzivne - je to dlh za obdobie ktore neplatil....t.j ak nezaplatil nic tak od datumu 7.7.11, v pripade ak vykonal nejaku uhradu t.j. ak platil tak od datumu kedy nezaplatil....do posledneho dňa v danom mesiaci kedy navrh exekutorovi podas t.j. ak to bude tento mesiac tak do 31.06.2013
(v pripade, ze boli vykonane nejake urhady by bolo vhodne to nacrtnut do tabulky aby exekutor vedel kedy a aku ciastku uhradil a ako si dospela k ciastke dlhu na vyzivnom a popripade ze uhrady boli vykonavane blockami mozes fotokopie dolozit ako prilohu k navrhu)

bezne vyzivne - je od datumu 01.07.2013

trovy exekucneho konania - su poplatky spojene s vybavenim navrhu na podanie exekucie - tam si mozes zapocitat - overenie rozsudku, prefocovanie rozsudku popripade blokov, atd. co sa tyka toho dopisovania - radsej by som si to pripravila vsetko a napisala to pekne na pc alebo stroji

neni zac, toto som sa vela navysvetlovala 🙂)
v pripade ak by bolo nieco nezrozumitelne mozem sa aj inak dohodnut

a ako vidim ze si z tn mozem vediet akemu exekutorovi to davas?

katarinam89
10. aug 2013

@lutia jeeej dakujem aspon som mudrejsia a razitko nemam ziadne na rozsudku cize musim behnut na podatelnu, tu v tN som vedelalen o jednom exekucnom urade a tak som tam aj zasla je tam pan Judr. Dordovic je to ok? Alebo vies o niekom lepsiom,alebo proste poradit. A byvali nikdy nic nezaplatil cize tie datumi mozes esteraz maly nar 7.72011 rozsudok prisiel 10.05.2013 dlzne od do a normalne od do. Podavat budem najneskor 15.8.2013. Dakujem a normalne som neni takato trubka,ale tieto veci mam v tom gulas 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

lutia
10. aug 2013

@katarinam89 ahoj, poznam velmi dobre, cize:
- dlzne vyzivne za obdobie od 7.7.11 do 31.8.13 vo výške .....
- bezne vyzivne od 01.09.2013 mesacne vo výške ....

navrh by som radsej podala po 15 - aby nahodou nevykonal nejaku uhradu a bude vyskakovat ze si klamala (aj ked by mu to bolo zbytocne ale dlhsie by sa to natahovalo)

este odporucim aj ked viem ze ti to isto povedali aby si oznamila informacie o otcovi dietata - napr. banku v kt ma peniaze, popripade ak pracuje kde pracuje, popripade aj kontakt na neho

katarinam89
10. aug 2013

@lutia super dakujem si zlata,ale to by som nebola ja keby som zase nemala otazku🙂 dlzne vyzivne mam vypocitane v rozsudku len do maja 10.05.2013 a exekuciu riesim a teraz co s tym hmm? Je v rozsudku aj napisany kvazi vzorec ako to vypocitali mam si tam tie tri mesiace pripocitat ci ako?

lutia
11. aug 2013

@katarinam89 ano musis si to dopocitat k danemu mesiacu v ktorom navrh budes podavat t.j. k augustu....vzorec na to neni jednoducho ked ma platit mesacne tak za kazdi dlzny mesiac dana ciastka....

katarinam89
11. aug 2013

@lutia ved aj som si myslela,ze dam 80x25 mesiacov a je to,lenze mam to vypocitane takto( 25 dnix2,63 eura+22 mesiacovx80 mesiacov) kaslem nato napisem tam 25 mesiacov a pojdem sa informovat na exekucny,ale aj tak ti neskutocne dakujem za.kazdu jednu odpoved pomohla si mi velke dakujem

lutia
11. aug 2013

@katarinam89 vypocitaj si to aj za mesiac august ako cely...pretoze ma platit peniaze mesacne a to neva ze to ma k 15...jednoducho on moze tie peniaze poslat aj 1 alebo ineho datumu no vsak najneskor do 15.....takze si tam zapocitaj cely mesiac augustovy....a preto som ti napisala ze to je k poslednemu dnu v mesiaci....a v pripade ze by zaplatil tak jednoducho to pisomne oznamis exekutorskemu uradu v co najkratsom case...
neni zac...ved tohto vysvetlovania som si uzila svoje (aj ked niektore mamicky ked nechapali tak sa ohradzovali ze si vymyslame)

katarinam89
11. aug 2013

Dakujem este raz ozaj pomohlo🙂

zana7
10. jún 2014

@lutia Ahoj! Čítala som Tvoje príspevky a rada by som sa Ťa spýtala, či je možné žiadať úroky z omeškania, ak otcovi vznikol preplatok na výživnom na plnoleté dieťa, ktorý bol určený súdom. Je tam inak aj premlčacia doba? Ďakujem pekne za odpoveď!

yvkay
25. sep 2016

@katarinam89 ahoj.mozes mi prosim napisat,ak si este pamatas odkial si mala to tlacivo a ak mozes aj info ako si to vsetko vybavovala.velmi by si mi pomohla.vopred dakujem za pomoc.