Ahojte koľko Vam platia chlapi vyzivne na deti?Potrebujem si podať navrch a chcem vedieť približne koľko prispievajú
presne ako pise hore, treba si spocitat výdavky, nevieme ci muz ma dalsie deti alebo manzelku, lebo tym sa výživné znižuje. Aký ma manzel prijem a kolko je ochotný platit, Je tam vela faktorov.
Však ale na koľko deti? ich vek? náklady na bývanie? stravu? obuv? oblečenie? školské potreby, zdrav.potreby, tvoj príjem, výdavky, mužov príjem, výdavky, iné vyzivovacie povinnosti, ….?
Iné výživné dostane dieťa ktoré má napr celiakiou, či silnú peľovú alergiu a iné úplne zdravé dieťa. Iné dostane dieťa, ktoré fo školy musí cestovať a iné ktoré má školu v mieste bydliska, iné výživné ako má otec ďalšie 2 deti a iné ak je jedináčik
Zbytočne ti tu niekto napíše že na 15 ročnú jej otec dietat platí 550 EUR, keď nevieš nič bližšie, alebo že na ročne dieťa nejaká matka dostáva 32 EUR.
Ty si spočítaj všetky náklady na dieťa/deti, urob si tabuľku a podľa toho sa odraz
No je to na dve deti skolopovinne na 2.stupni ch em žiadať tak 350 mesačne neviem ci sa dáva aj takato čiastka príjem jeho je okolo 1300 mesačne nema žiadne iné deti ani manželku
350 EUR spolu na obe deti?
mozu aj nemusia to odklepnut
On býva kde? Vieš aké má náklady na bývanie? Alebo má nejaké zdravotné problemy? Zrážky zo mzdy?
Deti majú nejaké špecifiká? Krúžky? Ploche nohy? Okuliare? Alergie? Potravinové alergie?
Majú napr niečo z čoho máš zvýšené náklady? Napr nejaké krúžky? Súťaže?
to je prve vyzivne, ci zvysenie vyzivneho??? Príjem 1300 je v čistom?
Tak teda ešte raz. Spočítaj si, aké máš reálne výdavky na každé dieťa. Všetko, stravy, školské potreby, krúžky, oblečenie, prípadne iné veci, ktoré im platíš. Tie, ktoré nie sú na mesačnej báze, tie spriemeruj na mesiac. A od toho sa odraz. Nedávaj sumu z brucha, že myslíš, že 350. Na súde musíš preukázať, prečo žiadaš toľko, koľko žiadaš. Potrebuješ si to obhájiť. Takže všetko si daj na papier a daj číslo, ktoré vypočítaš, nie čo si myslíš.
Môj 17% z jeho platu, čo pokryje cca 30% výdavkov na dieťa.
Neviem akú sumu môžem dať na stravu mesacne na dve deti?koľko si dávate?lebo na stravu miniete dosť sme tri a tých 250 isto
Akože nevieš? Veď vieš, koľko minieš na stravu? Ak nie, tak si to spočítaj. Veď to je ďalšia vec, ktorú ti iní nemôžu poradiť, pretože ľudia majú rôzne náklady. Niekto na osobu preje na mesiac 200 eur, niekto 300, niekto viac. Takže čo ťa potom, koľko iní minú na stravu. Spočítaj si svoju stravu. Už neviem, ako napísať, že si všetko všetko máš dať na papier a vypočítať. Ako si obhájiš na súde tú sumu? Povieš, že na koníku ženy toľko minú na stravu, tak aj ja? Proste všetky náklady si napíš na papier.
a tvoj ex bude prispievať na moje dieťa keď chceš vedieť, koľko platí na moje? 😀
nebuď hnilá a negramotná a pekne si sadni a spočítaj si, aké máš výdavky na svoje deti a podľa toho žiadaj od svojho ex výživné na vaše spoločné deti.
Vsade inak, ale je jedno kolko, vzdy je to malo. 🙂
No platby mesacne pravidelne so stravou všetkým je okolo 700-800 €
@sissy27 nie som hnila len sa pýtam a zisťujem keďže je to pre mňa nová záležitosť ktorú som nikdy neriešila a neviem ako to chodí
@ema234 áno pr e vyzivne príjem ma 1300 v čistom a povinné výdaje na deti základ je okolo 700-800€
@pribinak áno majú aj krúžky pravidelne aj sútaže ktoré neviem presné koľko stoja ale dosť to vždy podľa toho kde sú a tak a všetko si tam platíme
a ty by si si kolko predstavovala na 1 dieťa?
ty nevieš koľko mesačne prejete... ty nevieš koľko platíš za krúžky... ty nevieš koľko máš chcieť výživné...
Od rána ti tu viacero ľudí napísalo, že si máš spočítať výdavky na dieťa / deti a od toho sa odraziť. Už si to urobila?
Je úplne irelevantné, koľko kto platí / dostáva výživné na deti, pretože každý má iné podmienky ako na strane detí, tak aj na strane povinného. Sú baby, ktoré nedostávajú nič, lebo ich exovia sú akí sú a radšej pôjdu sedieť ako by mali platiť. Sú baby, ktoré dostávajú tisícové alimenty. Niektoré dostávajú minimálne výživné, čo je okolo 30€... tie sumy sú úplne rôzne, neexistuje na to žiadna tabuľka. Proste si to musíš zrátať.
no ak prídeš na súd a budeš sa mať vyjadriť k výdavkom na deti a povieš, že ani nevieš koľko platís za krúžky a súťaže, tak ti len tak pre nič za nič 350€ neodklepnú.. nedávno som si žiadala zvýšenie, mojej už 15-ročnej dcére posielal 40-50€ mesačne. Musela som zdôvodniť prečo žiadam zvýšenie a ako som došla k sume, ktorú požadujem. Pýtali sa ma na moje príjmy a výdavky, rovnako tak sa vyjadroval ex. My sme boli u mediátora a dohodli sa na nejake sume. Ak by sme sa nedohodli, šli by sme pred sudcu a tam je už potrebné všetko dokladovať. Aj tie krúžky 🙃 máš predsa nejaké bločky, keď ste trebárs platili štartovné, cestu, či ubytko - alebo nie?
Akože nevieš, koľko stoja krúžky, súťaže? Kto to platí? Sused? Ak to platíš ty, tak to vedieť musíš. A strava asi 700-800? Asi? Napíšem to tretí krát. Všetko, úplne všetko si napíš na papier, všetky výdavky si spíš. A nie formou asi, ale reálne. Veď máš výpisy z účtu, pozri si poriadne tie, ak nevieš, koľko platíš deťom aktivity. Sudcu nebude zaujímať žiadne asi. Sudca bude chcieť vedieť konkrétne dôvody, prečo žiadaš zvýšenie a prečo žiadaš takú sumu akú žiadaš. Že nemáš skúsenosti s týmto je v poriadku, ale už dosť ti bolo napísané viacerými, že všetko si máš dať na papier a dať konkrétne sumy, čo všetko platíš. Vrátane oblečenia napríklad, to rozrátaj priemer na mesiac. Neviem si predstaviť, že neviem, koľko platím dieťaťu za krúžok a oblečenie. Ak ty nevieš, tak najvyšší čas dať do čierne na biele.
Tak to všetko treba zahrnúť do nákladov
@marse no moja predstava je tých 350 € len neviem ci je to reálne pri jeho plate
@sissy27 áno napísala som si to ved som teraz písala ze moje výdaje sú tých 750 so všetkým
Môj muž keď mal naposledy súd kvôli tomu, že jeho ex žiadala zvýšenie výživného, tak na súde bola sudkyňa, ktorá chcela od nej presné výdavky, na základe ktorých žiada zvýšenie. Malý chodí na hokej, presne sa pýtala, koľko sa platí mesačne, koľko a ako často sa kupuje výstroj a platia sa výjazdy a pod. To isté strava, oblečenie, výlety. Presne chcela sudkyňa vedieť každú položku. Keby môj muž nebol sám ochotný dať viac, tak sudkyňa by jej to nezvýšila. Takže z mužovej skúsenosti píšem, že treba si rozpísať všetky položky konkrétne, lebo nevieš, na akého sudcu natrafíš.
350 na jedno dieta pri jeho plate nemyslím, že je reálne.
Ako ti radia, urob si dva stĺpce, do jedného daj koľko dostaneš, výplata, prídavky, a všetko co ti príde na účet.
Potom rozpísať koľko čoho minaš na deti, oblečenie, strava, kruzky, poistka. Keď ti to vyjde na 500€, tak reálne by ti mal dať polovicu z nákladov na deti. Keď mu to ovšem vyjde. Pretože môže mať príjem 1300€, ale z toho môže platiť hypotéku, auto, šeky, poistky, môže mať zdravotný problém, kde sú drahé lieky atď a už sa mu nezvýši ani 300€.
A záleží aj či deťom kúpi niečo mimo výživného, či si ich
A k čomu ti pomôže, koľko platí môj chlap výživné na svojho syna z prvého manželstva? Absolútne k ničomu. Vypočítaj si náklady na tvoje dieťa, pozri sa zároveň na príjem otca dieťaťa a podľa toho žiadaj. Nie podľa toho, koľko platia iní.