Koľko prispievajú muži mimo výživného?

29. mar 2024

Zeny,

Tie, ktore mate chlapov so zavazkami v podobe deti z predchadzajucich vztahov, kolko prispievaju okrem vyzivneho? Mna uz doslova poraza, lebo moj partner je schopny dat vacsinu vyplaty na synov, ktorych ma z manzelstva predo mnou. Hadame sa na tom tak, ze kwby sme boli psi, aj sa hryzieme. Strasne strasne strasne mi vadi, ze neviem kolko penazi im dava, ale viem, ze vela. A ked sa ozvem, tak na mna spusti to otrepane, ze su to jeho synovia a jeho peniaze a ci ich minie na stavkovanie alebo na synov, je to jeho vec. Vzdy som chcela 2 deti a vedel o tom a teraz ani pocut.mame 2 rocneho syna a druhe dieta nepripada do uvahy, lebo on si to financne nevie predstavit. Synom plati velmi slusne vyzivne, mimo toho oblecenie, topanky, skolske potreby. Cez jarne prazdniny lyzovacka v polsku, teraz od zajtra ide s nimi do polska na 3 dni do aquaparku. Kazde leto 10 dni chorvatsko s nimi. Mna z toho poraza stale.

lonely66
29. mar 2024

nemala si sa vydávať za muža so záväzkami. žiaľ, teraz si to vyžerieš. neviem, čím to je, ale množstvo chlapov je takých, že deti z prvých vzťahov berú akosi "viac" ako deti v ďalšom vzťahu. tiež mi to rozum neberie. dokonca viac, ako manželku. neporadím ti. jediné, čo uvažuješ dobre, je to, že nemať s ním ďalšie dieťa. s jedným sa ti bude od neho jednoduchšie odchádzať, než s dvomi.

autor
29. mar 2024

@lonely66 my nie sme vzati.jeho uz do svadby nedonuti ani deviatka pri hlave, rozvod mal tazky a narocny. Ja druhe dieta chcem! Nikdy som jedinacika nechcela. Chcela som naopak deti s minimalnym vekovym rozdielom. Vedel to a suhlasil s tym. Teraz otocil a o druhom nechce ani pocut.

petulda333
29. mar 2024

@lonely66 ona to druhe chce,on uz nie

Tak za mna,je to v pohode. To,co im plati. A zrejme si to moze dovolit. Ak by vam peniaze chybali a zivorite,tak fajn,chapala by som ta. Pokial sa mate dobre,tak nech plati. Asi im tym chce vynahradit to,ze odisiel

ropucha6
29. mar 2024

Ty chces druhe dieta, ale jeho synovia uz predsa boli na svete, tak ste si to mali vyriesit predtym…Ak nie ste manzelia, tak ta naozaj do toho nic.

vikiki29
29. mar 2024

Nuž, vybrala si si použitý tovar. Predpokladám, že si ťa ani nevzal za manželku. Buď sa s tým teda zmieriš, alebo sa skôr či neskôr rozídete.

petulda333
29. mar 2024

A zas,divis sa mu? Ja by som tiez nechcela,on uz ma 3 deti,ty sa s nim hadas,vycitas mu veci,tak ho aj chut asi presla

nataly420
29. mar 2024

Dobrý otec to je 🙂 tak to má byt a o tebe radšej pomlčím 🤣

ropucha6
29. mar 2024

Inak za mna nic z toho, co si vymenovala, nie je nadstandart. Ale ano, 4 deti slusne uzivit, to uz nieco naozaj stoji…

tundra
29. mar 2024

Vedela si,ze ma deti z predchadzajuceho vztahu?Ak ano,tak ste si to mali odkomunikovat pred tym,nez ste si spolu zacali.Teraz hadkami,môzes spôsobit len to,ze necha aj Teba...

rfrd12
29. mar 2024

Perfetny otec, tak sa po rozvode sprava maloktory. A Ty, no comment radšej.

trgypadl
29. mar 2024

Co znamena velmi slusne výživné ?

jaass
29. mar 2024

Keď ti tak strašne strašne strašne vadi, že dava VLASTNÝM DEŤOM peniaze, tak prečo si si s ním robila dieťa? Dobre robí 🙂 či akože si myslíš, že máš s ním dieťa a že zabudne na synov? Našťastie ma tvoj muž dosť rozumu a vie čo robí 💪 A ďalšie dieťa nechce asi aj preto lebo keď sa takto spravaš tak kto by aj chcel.

mane01
29. mar 2024

Moj ma tiez deti z predosleho vztahu, ale do toho, co im plati sa ja nestaram. Mame z tohto dovodu podelene financie, to je pravda, ale teda to je vazne jeho vec, jeho deti, jeho zodpovednost. Chapem aj teba, ale pravdou je, ze na toto si naozaj mala mysliet skor 🤷🏼‍♀️…

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2024

Chces dalsie dieta a neustale sa vadite? Najskor si date do poriadku vztah, potom mozes uvazovat o druhom dietati.

jaass
29. mar 2024

A ešte dodám. Buď rada, že si rada. Keby chcel tak vezme len deti a išiel by s nimi na dovču 🙂

anketkarka
29. mar 2024

On nechce ďalšie dieťa, keď zistil, že Ty si ďalšie dieťa čo musí život. Prepáč, ale takýto detský postoj, že hadať sa a závidieť deťoch. A Tvoje dieťa nie je jedináčik. Má súrodencov, len Tebe to akosi nedošlo. Naštastie Tvojmu chlapovi to páli.

mikadooo
29. mar 2024

Mrzí ma, že ti na rovinu nepriznal, že ďalšie dieťa s tebou už neplánuje, aj keď o tvojich snoch vedel. Žiaľ, ako sama vidíš, donútiť ho nedonútiš a myslím si, že aj keby svojim už existujúcim deťom nedal ani euro navyše, už jednoducho ďalšie dieťa nechce 🤷. Budeš sa s tým musieť nejako zmieriť, možno zmeniť myslenie z "nechcem jedináčika" na "som šťastná, že mám zdravé krásne dieťatko, ktorému môžem zabezpečiť dovolenky, lyžovačky a iné veci, o ktorých iné deti len snívajú" 🤷. Ináč asi neviem poradiť. Obávam sa ale, že v peniazoch naozaj problém nebude, prečo tvoj priateľ štvrté dieťa nechce. Naozaj má tých detí asi už dosť... (Ja mám tiež tri a fakt už štvrté nechcem, aj keď by sme si mohli "dovoliť" aj ďalšie tri 😁). Aha, ešte niečo na upresnenie. On možno niekedy aj to druhé dieťa s tebou chcel, ale mohol si to kľudne aj rozmyslieť, proste ľudia môžu zmeniť názor, to sa proste tiež deje, uvedomil si, že malé dieťa nie je úplne že med lízať, možno už trošku aj zabudol od čias svojich synov, čo to presne obnáša, kto vie, koľko bol prítomný pri starostlivosti vtedy... 😄, nuž každopádne, nemrhaj svojou energiou zbytočne na hnev a hádky, zameraj sa na to čo máš a skús sa s tým zžiť. Ak si myslíš, že s jedným dieťaťom nedokážeš byť šťastná, nuž tak potom budeš musieť premyslieť nejaký rážnejší krok, alebo zintenzívniť hádky (a možno k tomu ráznejšiemu kroku časom pristúpi priateľ)...

pe_mi
29. mar 2024

To ti poviem,že ukážkový táto, keď sa takto pekne stará materiálovo ,aj časovo je s deťmi.vydiskutujte si to.
Skús sa na to pozrieť z druhej strany.bola by si rada,keby sa takto pekne staral o deti, keby si ty na druhej strane.ja myslím ,že áno

matkahelka
29. mar 2024

to co je to slusne vyzivne? v mojom ponimani aspon 500€/dieta. a teda, tlieskam takemu otcovi, vsetci by mali byt takyto a nie sa handrkovat na kazdom eure, ako to vacsina robi. a mimochodom, aj chorvatsko aj ta lyzovacka je bezny standard, nic extra na tom ja nevidim, tak nechapem, co ta zavzdusnuje. a mimochodom, ked si s nim do vztahu isla, o detoch si nevedela? oni sa zrazu az teraz objavili?

viestta
29. mar 2024

Ty chces dieta? Ty chces porodit dieta do vztahu kde sa rodicia stale vadia o jeho nevlastnych surodencov. Ty, ty ty iba ty a tvoje predstavy... Ked budete mat stvrte zrazu sa stane zazrak, on zanevrie na svoje starsie deti a uz sa bude starat len o tie tvoje...
Mas jazdenku so zavazkami, to si vedela hned od zaciatku, a o spvoje deti sa "nadstandardne" staral uz pred tebou, pred vasim spolocnym dietatom a zjavne sa bude starat aj nadalej. Aj keby si si zariadila dalsie dieta, tak vsetky deti budu jeho aj tie s jeho byvalouu.
Konecne dospej

maminkadeticiek
29. mar 2024

Akeho si si nasla takeho mas.Naco si sla do vztahu s muzom so zavazkami.Sprava sa ako zodpovedny otec.Bolo ti to treba??

misinka20
29. mar 2024

Konečne normálny otec 🙏 tak to má byť... krásne od neho... a ty sa nad sebou zamysli... je to ich otec je úplne ok, že chce mať s nimi zážitky... mala by si byť rada, že je charakter a ty budeš do neho ešte skákať, že dáva peniaze na vlastné deti??

lienka.7
29. mar 2024

Juj moja, teraz sa tu vsetky do teba pustia, ze toho si si mala byť vedomá, keď si si brala chlapa so záväzkami....

autor
29. mar 2024

To co ste sa tu zlietli ako supy? Ja som sa pytala na realne fakt,. Kolko platia ostatni otcovia a tu ste sa zisli vsetky moralistky z modreho kona. Plati 180€ na dieta, teda 360€ na 2 synov. Co je dost.a v rozsudku ma, ze polovica vacsich nepredvidanych nakladov. Co su tabory, okuliare pre mladsieho,atd. Ale nejako sa to za pisledne 2 roky posunulo do roviny, ze este aj zimne kombinezy su nepredvidane naklady, aj jarne tenisky su nepredvidane naklady. Vsetko plati na polovicu. A nemame na povale susiaren na peniaze ani ich v kolni neprehrabujeme vidlami. Na dovolenky chodi len on so svojimi synmi, do chorvatska chodia s nimi aj jeho rodicia.

autor
29. mar 2024

A nie nechcem mat jedinacika. Vzdy som chcela 2 deti aaj chcem. Nerozumiem co je toto za hlupa rada,ze mam sa zmierit s 1 dietatom. Vedel, ze chcem 2 deti,vedel ze chcem byt retazovo na materskej a suhlasil s tym.

kaktusik007
29. mar 2024

@trgypadl presne toto by zaujimalo aj mna.....

autorka, moj ex deckam neplati navyse ani euro - je super, ze ten tvoj chlap sa o svoje deti stara a financuje ich.

ak je to vsak nad jeho pomery - treba to s nim riesit.

misinka20
29. mar 2024

360 e na 2 deti?? Môj platí 340 e na jedno plus normálne platí pomôcky do školy, oblečenie, výlety, lieky, liečenie na polky, lyžovačky, more atď... ty si totálne mimo! Ty skús s dieťatom vyžiť so 180 e a potom buď múdra! Ježiš žena spamätaj sa! A ty nemáš jedináčika! Tvoje dieťa má 2 súrodencov!!!!

petulda333
29. mar 2024

Takze tebe by 180 na jedno dieta stacilo? Ved si to skus. Uzivit seba,dieta,zaobstarat byvanie. Od ex dostanes 180€ a zvysok si zaobstaraj sama. To vobec nie je vela. Moj svagor prispieva 150 na jedno a ma pocit,ze jeho ex si uziva z jeho penazi 🤦🤦

marianarem
29. mar 2024

Tak ja som videla vselijake pripady vo svojom okoli. Kamoska si nasla rozvedeneho s dvomi detmi, ktory im daval este viac ako tvoj a to mal pritom aj striedavku. Su spolu doteraz. No a potom samozrejme poznam aj pripad, kde chlap raz platil, raz nie a ako deti dovrsili 18, tak im prestal cokolvek davat, hoci este studovali.
Podla mna je super, ze im dava, ak teda dava rovnako aj na vase spolocne dieta.

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2024

Darmo budes snivat o retazovej materskej, ked sa je vztah v troskach. Treba zacat normalne komunikovat, nie sa vadit. Pises, ze dieta ma 2 roky a posledne dva roky to ide u vas dolu vodou, tak potom bude asi problem aj v niecom inom.