Deti po rozvode a veľa krúžkov - ako to riešite so striedavou starostlivosťou?

katesynka
13. jan 2020

Ahojte, ako si striedate deti po rozvode? Ex si ich berie kazdy druhy vikend od piatka do nedele a 2 dni v tyzdni utorok a stvrtok po skole do 18:00. Deti (10 a 14) maju ale vela kruzkov a ex sa stazuje, ze s nimi travi malo casu. Niekedy 2 hodiny, ale niekedy len pol hodinu. Chce, aby u neho cez tyzden prespavali. S cim ja nesuhlasim, lebo zastavam nazor, ze pocas vyucovania maju spat doma. Vikend alebo sviatky su ok. Aky mate na to nazor? Ako to u vas funguje? dakujem za vsetky odpovede.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nagi
13. jan 2020

@katesynka je jejich otec, ma urcene dny kdy jsou deti snim. A nazor "maji byt doma" je k smichu, u ex manzela jsou deti take DOMA!!!

katesynka
autor
13. jan 2020

Ale ved ano, ma urcene dni a vtedy je s nimi. Len niekedy sa vratia z kruzkou o 14 a niekedy az o 17. A s tym ma problem, ze ma s nimi byt cele popoludnie a niekedy je s nimi iba hodinu.

janinah
13. jan 2020

Kedy sa tie deti učia? prídu o 17tej,s otcom chvíľu,potom cesta domov,večera......ten 14r už má čo robiť čo sa učenia týka...nepreťažujete tie deti krúžkami? v ten den,kedy prídu o 17tej by som kludne nechala,nech spia u otca,to už nie sú babetká,poradia si....

nagi
13. jan 2020

@katesynka pokud deti chteji byt snim a neni tam zadny problem tak proc tam nemuzou byt, je to jejich otec.

katesynka
autor
13. jan 2020

Ja som im nikdy nedovolila pocas skolskeho tyzdna prespat niekde inde. Asi som prilis konzervativna ale myslim si, ze pocas vyucovania by mali mat zachovany rytmus. Ved ich moze vozit do skoly, na kruzky, chodit s nimi na treningy a podobne. Aj mimo dna ktory ma urceny. Nemusia tam prespavat cez skolu.

lula313
13. jan 2020

A nejaká možnosť v tie dni predĺžiť stretnutie napr do 19tej? Osobne by som bola rada za záujem a neobmedzovala im kontakt a aj to prespatie by som dovolila, veď už sú velki

janinah
13. jan 2020

@katesynka preháňaš...ak s tým deti súhlasia,tak to treba skúsiť,treba ukázať ochotu a ústretovosť..keby to nefungovalo,tak to zrušíte

katesynka
autor
13. jan 2020

@janinah Sportuje, ma kazdy den treningy, cez vikend zapasy. Preto niektore dni chodi domov o 17.

nagi
13. jan 2020

@janinah napsano prehanas... Ja mel silnejsi slova 😂😂😂

katesynka
autor
13. jan 2020

@lula313 mas pravdu, predlzit stretnutie by to mohlo vyriesit. Tak to navrhnem.

katesynka
autor
13. jan 2020

@nagi ale no, keby som chcela robit ex zle cez deti, tak mu ich nedam vobec. Napriklad kvoli tvrdym vugarizmom pred detmi, alkhoholu atď.. Pytam sa ako to riesite.

nagi
13. jan 2020

@katesynka jednou je nedate a ihned muze delat zle on. Uvedom si jednu vec: exmanzel ma naprosto stejna prava jako ty. Je stejny rodic jako ty.

hettinka
14. jan 2020

@katesynka kamoska tak má, že deti spia cez týždeň raz u nej, raz u otca.
Zo školy idu domov, najskôr sa naučia, idu na krúžok, podvečer k otcovi a tam prespia. Ráno do školy od otca normálne.
Na začiatku sa občas stalo, že jej večer volali, že zabudli niečo do školy má im priniesť (bývajú kúsok od seba), ale postupne sa to utriaslo a v pohode takto funguju už veľa rokov.

anita6666
14. jan 2020

Súhlasím....dieťa má mať jeden domov a teda aj miesto na spanie a prípravu do školy...proste to zázemie by mali mať jedno a nie ako macence poskakovať kade tade...pokiaľ je ex normálny,tak by ste sa mali normálne na Tom aj dohodnúť,že víkendy a voľne dní ok, u neho,inak doma...je to v ich záujme a tak by to mal brať aj ich otec...pre ich dobro,nie pre svoje dobro a jeho pocit "málo času"...nad tým mal rozmýšľať skôr ako ste sa rozviedli,že to tak bude a keď chcel toľko času tráviť s deťmi,tak sa buď nemal rozvádzať alebo keď áno,tak žiť spolu aspoň ako rodičia,keď už inak nie...

judar
14. jan 2020

Najlepsie je nacapat deti na kruzky od nevidim do nevidim hlavne ako to rodicom vyhovuje ..zastavas furt len svoj a iba svoj nazor ale deti si sa nepytala co by oni chceli...ich nazor by mal byt nad teba a nie aby si im ty diktovala co kedy kde skym hlavne co sa otca tyka

thoughtfulweirdo
14. jan 2020

@judar Preco nacapat na kruzky ako vyhovuje rodicom? Ved 10 a 14 rocne si tie kruzky uz zrejme vyberaju podla toho, co chcu.
A pre autorku- co chcu deti? Chcu obcas spat u otca aj cez tyzden? Ak ano, tak by som to skusila a uvidite. Treba sa na to pozriet z druhej strany. Otec je rovnaky rodic s rovnakymi pravami a deti vidi malo. Mne by puklo srdce, tiez by som chcela kazdu minutu, co sa da. Nielsen matky miluju svoje deti, nezabudaj na to.

moonlight1210
14. jan 2020

@katesynka obrat si to a predstav sa v situacii ex. Ze vidis deti len obcas a aj z toho ti ukroja ich kruzky a poziadavka ex, ze musia spavat doma.
Co by si chcela? Viac casu s nimi. Navrhla by si, aby prespali u teba aj v ine dni. Presne toto by si urobila.
Ak to chcu aj deti, dopraj im to.

A aby ti myslienky za ten cas nervozne nebludili, vyuzi tie dni pre seba. Mas predsa zrazu necakane volno. Uprac si. Pozehli si. Pozri v telke to, co chces ty. Citaj knihu. Chod s kamoskami von. Naplanuj si kadernicku, kozmeticku (mozes tam sediet dlhsie). Chodievaj na nejake poobednajsie/vecerne kurzy.
Deti si budu budovat vztah s otcom, ty sa uvolnis a oddychnes si aj v priebehu tyzdna.

Vyskusajte to aspon na mesiac, ze tam prespia aj mimo urcene dni a uvidte, ci to bude mat vplyv na skolu a rezim. Skus sa s ex dohodnut na hlavnych zasadach, co dodrziavat (nepretlacaj vsetko do detailov) a zvysok nechaj na nich. Moze to fungovat.

stanulienkat
14. jan 2020

Tebe by stačilo vidieť vlastné deti dvakrát do týždňa na polhodinu ? Veď cez týždeň nebudú prespávať cudzieho človeka , budú u vlastného otca, tiež ma nejaké práva nielen platiť alimenty.

orta
14. jan 2020

ved ale deti by tam chceli zostat? chapem, ze akoze chces aby mali nejaky rezim ale podla mna prespat u ich otca nie je to iste ako keby mali prespat u kamarata alebo co. ved aj unho su predsa doma

evitka83
14. jan 2020

@katesynka ved sa spytaj deti, co by chceli a podla toho sa zariad. Pokial nechcu kruzky obmedzit, mozete si prehodit niektory den, kedy nemaju kruzok, aby boli s ex. Alebo si sadnite vsetci 4 ako rodina a rozoberte tuto temu aj s detmi spolu. Aj ked ste sa rozviedli, pre deti ste stale rodina.

judar
14. jan 2020

@thoughtfulweirdo vies kolko je v dnesnej dobe rodicov co si cez deti kompenzuju svoj postoj a svoju minulost?...strasne vela a dost casto to nieje o samotnom rozhodnuti toho dietata lebo su aj taky rodicia ktorym vyhovuje takto zamestnat deti az do skoro vecernych hodin aby mali od nich na pol dna pokoj a mohli si dat v klude kavu

tilko
14. jan 2020

Zladiť školu a krúžky, keď sú deti už staršie a rodičia rozvedení je niekedy naozaj náročné a to tých krúžkov nemusí byť ani veľa. Ten kto si to osobne nezažil naozaj nemôže mať predstavu ako to funguje. Tiež som zástancom, že dieťa by malo mať jednu "základňu". Dôvod je jednoduchý, režim. A hlavne aspoň jeden z rodičov by mal mať úplný prehľad o školských povinnostiach a ich plnení (nemyslím len učenie). U nás sme to vyriešili tak, že cez týždeň je syn s otcom v stredu (každú druhú) od 16tej do 19tej (v tomto čase nemá krúžky, ale musí si robiť úlohy a cvičiť do hudobnej). Je to ten týždeň, kedy nejde na víkend k otcovi. Keď ide k otcovi na víkend, tak ide v piatok o 16tej a to tiež nemá v tom čase žiadne krúžky.

mogaa
14. jan 2020

@katesynka v čase kedy má ex tráviť čas s deťmi im nedávať krúžky....ak je to v čas edo 14-tej je to ešte ok, ale ak má byť dieťa na krúžku do 17-tej a on má byť s dieťaťom hodinu -dve , tak to ok nie je.....takto sa ti to môže vypomstiť lebo kedže je s deťmi málo, môže požiadať o striedavku

23121974
14. jan 2020

@stanulienkat pre niektoré "expertky" nemá otec žiadne práva,len povinnosť platiť.Choré na hlavu 🙊

tomaskovamaminka
14. jan 2020

@judar nas chodil len na futbal a uz ako skolkar to mali az 5x do tyzdna :( teda 3 x a aj soboty a nedele :/ To len tak na okraj .

bosorka32
14. jan 2020

@judar chcela by som vidiet, ktory rodic sportujuceho dietata ma volno...Asi neviete, co to obnasa denne vozit deti na trening, travit tam s nimi cas a cez vikendy chodit po zapasoch. Evidentne neviete o com hovorite. Zo strany rodicov je to obrovska obeta, nemale financie a cas. Kava v klude nehrozi, to si mozte byt isty.

mogaa
14. jan 2020

@katesynka prípadne sa s ex dohodni na inom dni keď vieš že v ten deň má krúžok...ide aj o to ktorý rodič dieťa na krúžok prihlási lebo určite by to nemalo byť na úkor druhého rodiča ktorý má mať vtedy styk s dieťaťom...ak má le otec určen styk od 14-18, tak má právo byť s dieťaťom a dieťa vtedy nedať na krúžok...môže to napadnúť na súde že mu brániš v styku s dieťaťom a práve vtedy mu dávaľ krúžky...najlepšie riešenie je naozaj dohodnúť sa, že ok. dieťa bolo na krúžku do 17-tej tak ho maj do rána a ráno ho zanes do školy....otec má rovnaké právo ako matka nielen povinnosť platiť výživné..... je veľa striedaviek kde dieťa chodí na krúžok len každý druhý týždeň lebo ho tam dá len jeden z rodičov a druhý s dieťaťom chce tráviť čas inak

sante81
14. jan 2020

@katesynka ja by som bola vďačná,keby sa zaujímal môj exmanžel tak, ako sa zaujíma tvoj.

agata1376
14. jan 2020

Moja dcéra má 10 rokov a už 4 roky fungujeme tak, že chodí k otcovi 1-2 dni v týždni a každy druhý víkend. Bola to dohoda medzi nami a hlavne podľa toho, aby bola aj malá spokojná, nepotrebovali sme na to rozhodnutie súdu. Cez týždeň ide ex pre ňu do školy, odvezie na krúžok, vyzdvihne z neho, v noci tam prespí a ráno ju odvezie do školy. On pravidelne platí výživné, ja viem, že je o ňu dobre postarané, tak prečo by som mu mala obmedzovať stretnutia s dcérou? Ona je spokojná, že môže byť častejšie aj s otcom, on zase, že môže byť s ňou a ja tiež, že má o ňu záujem. Napriek tomu vie presne, kde je jej domov a nikomu to nepripadá, ako pohadzovanie si dieťaťa skôr naopak, takto je dieťa najspokojnejšie a to je predsa najhlavnejšie.