Ahojte dcera z maturovala v Maji cez prazdniny je stale študentka takže otec stale platil vyživne len nastal kameň urazu az teraz v septembri.Som riešila že za august mi ma poslat teraz v septembri,on tvrdí že v auguste poslal za august kto z nás má pravdu?dakujem
A my to ako máme vedieť? Ty predsa vieš, ako ti posiela výživné celé roky a ako to je v rozsudku. Ty musíš mať prehľad, ktorý mesiac máš a ktorý nemáš zaplatený.
Bolo by dosť divné ak by ste v rozsudku súdu mali určené výživné platiť za mesiac spätne, ale možné to je.
Väčšinou sa platí na aktuálny mesiac, t.j. v auguste za august
@veve2211985 pokial viem, vyzivne sa platí v aktuálnom mesiaci, cize nie ako davky ci plat mesiac pozadu.
Cize ano, za august ti poslal posledný krát v auguste. Ak to nemáte napísané v rozsudku inak.
Lebo zvyčajne býva napísané, že vyzivne sa platí mesiac vopred, k 15.dnu k rukám matky. Cize zaplatil tým pádom správne. Za september ti už posielať nemusi, keďže nie je študentkou.
@lienka.7 ok ale naposledy mi poslal v auguste,dcera nastupila do prace od septembra,čiže vyplatu prvu bude mat v októbri.To akože za september ju mam živiť len ja?či ako?otca sa to netýka?
@lienka.7 no to podľa mňa nie pravda, že nemusí, ak už nebude ďalej študovať výživné musí zrušiť súd aspoň niečo také sa mi marí.
@lienka.7 aj rodinné na ňu mi posledné došli teraz v septembri.
@veve2211985 Presne tak
@veve2211985 lebo tie sa vyplácajú mesiac pozadu 🤦♀️
@lienka.7 ok ale do roboty nastupila v septembri,prvu vyplatu ma v októbri,to ako za september ju mam živiť ja?otca sa to netýka,viem že v zákone je uvedené že ma platit pokial sa dieta nieje schopne samo živiť.Tak ešte za september musí poslať
@veve2211985 presne tak.
@veve2211985 nie za september ti nemusí poslať, dcéra mohla ísť cez leto na brigádu, aby mala na september peniaze. Tak ako si predstavuješ to naozaj nefunguje
@matullienka pokial sa nedohodnú inak, zruší to súd. Ale potrebné to nie je.
Tým pádom, ze je však zamestnaná, narok na vyzivne nema. Cize ked ho bude požadovať aj naďalej, pôda návrh na sud otec a to vyzivne, ktoré zaplatil navyše môže žiadať naspäť. A aj ho bude mladá vracať. Takže pozor na takéto "tahy".
@matullienka nemusí, v septembri nárok nema
Bože môj, ako chladne napísané, že “to ju musím živiť ja”??? No nie, ty kokos, nedávaj jej mesiac jesť alebo ju pošli k babke. Hnus.
@veve2211985 a mimochodom od juna co mlada robila? Mohla pokojne nastúpiť na brigádu a zarobiť si na zivot do prvej výplaty. Ci ako?
Inak fakt do nechutne vyjadrenia od teba.
Predstavte si, moji rodicia, ktori rozvedeni neboli, neprestali sa o mna starat dnom, kedy som skoncila skolu, ani najom nepytali, na stravu som prispievala iba gastracmi..
@veve2211985 ak by bol otec normalny, tak by to 1 vyzivne “navyse” este svojej dcere zaplatil a ak by si bola normalna ty, tak sa nerozculujes, ze ju musis este jeden mesiac zivit 🙈
Je pravda, ze ak je vasa situacia taka, ze bez toho vyzivneho neviete fungovat, tak sa mohla zamestnat uz cez leto a nie cakat do septembra.
@luliu mne je samozrejme jasné, že keď mladá od septembra pracuje tak už nárok nemá, len neviem či pri takejto matke by pre neho nebolo lepšie podať na súd od akého dátumu mu povinnosť zaniká nech to má aj na papieri.
Používateľka veve2211985 už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.
Inak nerozumiem na čo majú niektorí ľudia vôbec deti keď im zatazko obom postarať sa o ne
@misinka0611 to ma zabilo😃nezvládla prijať, že mesiac bude živiť vlastnú dceru
Veď tak ako dcére prispeješ do výplaty teraz ty, tak môže ona sama poprosiť otca či jej neprispeje niečo do 1.vyplaty. Veď je dospelá, má ústa, mobil...
Pozri, ako to mate uvedene v rozsudku.