Ahojte,deti budú v striedavej. Ale keďže treba aj tak veľa veci platiť,plánujeme urobiť detský účet a tam prispievať. Ex zarobí 5x viac ako ja. Tým pádom je jeho povinnosť prispievať viac? A otázka,keď budú na detskom účte peniaze,môžem ich ja použiť napríklad na zaplatenia časti lyžovačky akože za deti? Lebo napríklad ja nebudem mať na to platit 3ludom,ale sebe hej,tak,že by som deťom doplatila z tých peňazí. Máte to niekto takto,že aj keď je striedava,tak otec ešte platí niečo navyše,tým,že má úplne iný štandard? Ďakujem
@dadis no ešte len ideme robiť dohodu,tak zisťujem ako to funguje inde. No lyžovačka je štandardom otca,tak neviem. Deti by mali žiť v jeho štandarde,nie? To isté dovolenka..
A tvoj štandard je aky? Ci treba z otca vyciciať co najviac? Ked nemas na lyžovačku tak na ňu nepôjdeš nie? Mate sa podieľať rovnakým dielom
@barbora9312 práveže som počula o tom,že každý podľa toho ako môže. Takže keď je tam takto výrazný rozdiel,tak aj pri striedavke sa dopláca. A nie nepotrebujem vyciciavat nikoho,môj standard je dobrý,len teda chcem aby deti mali to,čo si zaslúžia..a teda celý čas štandard otca. Na tom nevidím nic zle.
napriklad ta lyzovacka - moze ich na nu vziat otec a takto budu mat ten standard zachovany. myslim si ze beznejsie je zo spolocneho uctu platit detom kruzky, obedy, skolsky klub, lyziarsky ci plavecky v skole, vacsie vydavky na oblecenie ako zimna obuv, bundy, napriklad okuliare a ine zdravotne pomocky a podobne.
@barbora9312 blbosť !
@barbora9312 nie, rovnakým dielom neznamená rovnakou sumou, ale podielom z príjmu. Výživné sa priznáva aj pri striedavke
@julish a máš prosím k tomu aj nejaké vyjadrenie niekde? Že ako to presne funguje? Či je to len na dohode?
@pribinak co je blbosť?
@barbora9312 to kde si nasla ze v striedavke sa neplati vyživne? Toto uz je len poradna, ked tu radia ludia od veci. Neviem prečo sa nejdes spojit s nejakym odborníkom autorka. Normalne sa mi zvýšil tvojou odpovedou tlak!! Moj synovec ma v striedavke a plati 170 eur na dieta.
@barbora9312 ja viem, ze kon znesie vela, ale udivuje ma, s akou istotou tu niekto napise absolutnu hlupost. vyzivne sa plati aj pri striedavke, ak je vyrazny nepomer prijmov rodicov.
@hedviga2 ok beriem možno som napisala blbo, ale z mojho okolia pri striedavke neplatia výživné takže nie vzdy to platí
@matkahelka a teraz čo? Idem sa poskladať
@barbora9312 aj pri striedavke sa platí výživné! Deti majú mat u oboch rodičov približne rovnaku životnú úroveň.
Rodičia môžu v ranči dohody mat stanovené že vyzivnr si platiť nebudú, zriadia dieťaťu sporiaci účet, alebo je dohoda, že ak je niečo nad rámec bežných výdavkov tak vtedy prispeje viac ten čo mam vacsi príjem
pri takomto vysokom nepomere prijmov ti vyzivne urcite sud odklepne. otazne je, ci ho dostanes k rukam, alebo bude mat otec povinnost prispievat na ucet, na ktory ty nebudes mat dosah (bez suhlasu sudu). moj muz ma cerstvo rozvedenu sesternicu, ona ma prijem 1000netto, chlap 3000 netto, maju striedavku po tyzdnoch, on jej doplaca po 200€ na kazde dieta- maju ich dve.
@pribinak Uz som pisala vyššie, okej beriem môže sa platiť ale nie kazdy to tak má!
@barbora9312 skladat sa nemusis, len nabuduce prispievaj do temy, kde sa tvoje rady budu zakladat na pravde
@matkahelka a co nie je to pravda? Nie vzdy sa platí vyzivne pri stiedavke okey? Nemusis sa tu somnou dohadovať a je to snad moja vec do akej temy prispievam
@barbora9312 napisala si "pri striedavke sa vyzivne neplati". mala si napisat to, co si si teraz dogooglila "nie vzdy sa plati."
@barbora9312 ale ved pri zadani otazky autorka pisala ze muz ma 5 cvacsi plat. A ty napises ze pri striedavke sa neplati!!!!
@matkahelka 😹😹😹😹 toto su poradne.
@hedviga2 a este tu bude kopat nozkami a chybu si neuzna
@barbora9312 ty si si z tej právnej rady vybrala len to čo si chcela. To takto radiť nemizes. Musíš sa zamerať na info ktoré dala autorka témy a to, že majú diametrálne rozdielne príjmy
@elizabet173 uz som vymazala lebo dokonalym dámam to velice vadí ako keby tu nikto nikdy nenapisal chybnú info
@barbora9312 prečo by sme mali byt dokonale? Len preto ze zbrklo reagujes a poradíš úplne zle? Nik tu nie je dokonaly a vyzerá že už na konovi vôbec. Radit v tak chulostivej veci, je veľmi odvážne. Priznala si omyl, vymazala, čo je super, ale neurážaj.
@barbora9312 Nápis autorke témy, že si dala zlu radu a už sa tu nestrápnuj.
Zrejme ti bude platiť nejaké výživné, ale zrovna tá lyžovačka, to je taký príklad, no 🤔 Keď ste boli spolu, asi deti nechodili na lyžovačku na týždeň s tebou a na týždeň s otcom, ale ste zrejme boli na jednej týždňovej lyžovačke (to len ako príklad). Čiže ak ich on vezme na lyžovačku v rámci svojho týždňa, budú mať deti štandard zachovaný a tým pádom by to bolo preňho vybavené. On ho má totižto zabezpečiť deťom, nie tebe.
A nemate to presne definovane v rodicovskej dohode? Inak lyzovacku z toho platit je prehnane, nemyslis?