4-mesačné dieťa k otcovi

21. jan 2023

Som slobodná mama dvoch detí, jeden má 2,5 roka a druhá bude mať 4 mesiace. Ide o to že ich otec by si ich mal brať každý druhý víkend. Len ja neviem či na ten víkend tam nechať na noc aj tú skoro 4 mesačnú alebo ešte nie a zaviesť ju mu ráno a večer si prísť po ňu. Ak ste boli niekto v podobnej situácii ako ste toto riešili? Nechali by ste ju tam aj na noc? Malinká je na umelom mlieku, čiže s tým by problém nebol. Ďakujem za názory

lavinis
21. jan 2023

Nenechala by som, ešte je malá

pribinak
21. jan 2023

Máte súdom upravený styk? Alebo ako? 4.5 mesačne babo by malo by ešte na noc pri mame

dzulli1980
21. jan 2023

To je ešte malé bábätko, na noc by som ju určite brávala k sebe.

cicuca
21. jan 2023

Tak malé dieťatko by ešte nemali byť bez matky vôbec. Takže kontakt iba za tvojej prítomnosti a so starším je to tiež diskutabilné

autor
21. jan 2023

@pribinak súd ešte nebol tak zatiaľ len "dohodou". Ja si tiež myslím že by mala byť pri mne ale on si myslí aj s jeho matkou že ak nekojím nie je na tom nič. Že prebaliť a nakŕmiť zvládne. No ja som neni s tým stotožnená

cicuca
21. jan 2023

Ak chceš, napíš mi ss. Napíšem Ti, čo som zažila a čo viem. Ale základ, tak malé dieťatko má byť s mamou

slovakboy
21. jan 2023

@cicuca aj ja som zvedavý.🤗

slovakboy
21. jan 2023

4 mesačnú určite nie. A staršieho áno, ak je na otca aj babku zvyknutý. To je potom naopak dobre, aby bol s nimi.

cicuca
21. jan 2023

@slovakboy a na čo si zvedavý? Skús konkretizovať

vamajka
21. jan 2023

Preco vsetci pisete, ze 4-mesacnu nie? Ved ju nekoji a otec je takisto plnohodnotny rodic ako matka nie? A niekedy aj lepsi🙂

ivangeline
21. jan 2023

Ja som tiez za to..skusit na noc..aspon jednu..co to bude. Vsak bolo by super,keby sa to dalo a dieta by zvladol. :D

pribinak
21. jan 2023

Čím skôr upraviť súdom. Je malička aby bola na noc preč. Takéto maličké deti sa dávajú max na pár hodín.

ildiko36
21. jan 2023

Keď nemaš sudom urcene urcite by som nenechala aspon to male..

cicuca
21. jan 2023

@vamajka separačná úzkosť ti nič nehovorí? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

ildiko36
21. jan 2023

@vamajka uz si bola v takej situacii, ked nie lahko sa hovori nechaj chlapovi dieta..bola by som zvedava či by si ti nechala zobrať 4mes dieta na vykend od seba

vamajka
21. jan 2023

@cicuca
@ildiko36 je to otec dietata a nie cudzi chlap preboha. Autorka urcite vie ci sa da nanho spolahnut alebo nie ak ano nevidim v tom najmensi problem ved aj do jasli chodia niektore deti od 1/2 roka

ildiko36
21. jan 2023

@vamajka uprimne ked mas deti a ked ano 4mes dala by si chlapovi, ktorí ta necha?

cicuca
21. jan 2023

@vamajka to je v poriadku, ale skús si niečo naštudovať o vývoji a psychológii tak malého dieťatka. To, že sa otec ešte vie postarať, nezamena, že je pre dieťa dobre ho v takom nízkom veku odlučovať od matky. Však všade sa píše, že do troch rokov má byť dieťa výhradne s matkou, poprípade s opatrovnickou osobou - človek, ktorý si s dieťaťom vybuduje najsilnejšie puto. Že je to najlepšie pre jeho vývin. Pre Boha, však to nie je šteniatko, že však si nejako zvykne 🤦‍♀️🤦‍♀️

ildiko36
21. jan 2023

@vamajka zdarmo je to otec, ale niektory chlapy (čest výnimkam ) ani len plienky nie su schopny vymenit

simonettasimonova
21. jan 2023

Určite by som také malé nedala od seba preč a jeho matka nech sa nestara o tvoje dieťa a nerozhoduje o ňom

ada_12315
21. jan 2023

@cicuca asi mate zlu skúsenosť, ale 2,5 ročne dieťa by som určite dala ak si žena a chlap rozumejú dieťa za to nemôže a ak sa správa dobre k deťom prečo by nemohol staršie brať? Malé dieťa by som určite dala cez deň na paru hodiny aj to chce poznať svojho otca no na noc určite nie.

simonettasimonova
21. jan 2023

@vamajka možno v tvojom prípade ale otec matku nikdy nenahradí pokiaľ matka sa stara ako sa patrí

slovakboy
21. jan 2023

@vamajka lebo take malé dieťa sa bojí keď je dlhšie preč od mamky. To by musela byť častejšie s ockom a zvyknutá na jeho náruč. To ny potom vydržala. Ona nerozlišuje medzi mamkou a iným človekom. Zvykne si rýchlo na iného. Ale nie hneď. Tak neviem nemáme s tým skúsenosť ale tak som počul.

vamajka
21. jan 2023

@ildiko36
@cicuca ach lepsie dieta dojcit do 3 r. a vyplakavat ako sa od neho neda pohnut ani na krok. Bratranec byval od 1/2 roka u babky a dedka, lebo v jasliach bol stale chory a veru par krat tam aj prespal a je z neho normalny zdravy chlap

slovakboy
21. jan 2023

@cicuca vravela si že si si tým prešla a že máš skúsenosť tak sommzvedavý že ako si to riešila.

anickabasnicka
21. jan 2023

@cicuca no ale co kdyz matka bude potrebovat nahlou hospitalizaci, to ti pak bude jedno,kdo se o to mrne postara? asi nejsou zase tak dlouho od sebe,kdyz maji spolu 2,5 lete dite + 4mesicni miminko. tak snad musi matka vedet jestli se otec dokaze postarat o dite i pres noc. ...je blbost,aby se dite tak silne fifovalo pouze na matku. melo by umet byt i s jinymi blizkymi lidmi- otec,prarodice.matka neni nesmrtelna a nemoci a urazy ji muzou poslat do nemocnice nebo znemoznit se o dite postarat, tak pak to dite bude trpet,ze nema mamu u sebe?
pokud je to normalni rodina ,chlap se umi postarat, tak at si tu noc vyzkousi. treba pak uz o to stat nebude

top_manazerka
21. jan 2023

Mňa by zaujimalo, ako je možné, že tak malé deti a už nemajú otca. 4 mesačné? Načo ste si robili dieťa keď vzťah nefungoval? Čo tak lepšie sa rozhodovať o budúcom otcovi detí? K otázke - otec je rovnako rodič ako matka. Len preto, že ho mala matka zopar mesiacov v maternici ešte nie je lepší rodič.

cicuca
21. jan 2023

@ada_12315 hlavne zdravý úsudok. Neviem aký vzťah majú vybudovaný, ale čo viem, tak do tých troch rokov sa väčšinou kontakt koná za prítomnosti matky a len vo veľmi zriedkavých prípadoch sa kontakt koná bez prítomnosti matky a aj to len na pár hodín týždenne. A sú padne dôvody prečo je to tak nastavené, a je to vzhľadom k dobrému psychologickému vývinu dieťaťa.

slovakboy
21. jan 2023

@vamajka áno s tým súhlasím. Dieťa si zvykne rýchlo. Ale nie hneď. Preto to musí autorka posúdiť. A prečo nie ste vlastne spolu? To mu nechýba rodina? Nedal sa ten odpor k tebe, k nemu prekonať? Alebo sa vám nedalo zaľúbiť?

cicuca
21. jan 2023

@vamajka tak to asi závisí situácia od situácie. Asi sa nedá brat všeobecný úsudok na základe skúseností tvojho bratranca 🤷