Ahojte mám otázočku musia rodičia sedieť za stolom s manželmi? Mali ste niekto tak ze manželia boli za jednym hlavným stolom a rodičia na bočných?
@simona99687 áno,na jednej svadbe som to videla. A pochopila som kopu svadieb,ale ozaj iba na jednej takto sedeli mladomanželia,ale prišlo mi to veľmi smutné.
@simona99687 my sme to tak mali, ja s manželom za malym okruhlim a rodičia hneď pri najbližšich stoloch z oboch stran
@terezka1947 no my sme sa na to pýtali rodičov a tí spokojní, že budu pri svojich, my sme i tak nikdy neboli skoro pri stole
nemusia, je to vasa svadba spravte si ju podla seba - na vela svadbach, kde som bola, kde rodicia sedeli spolu s mladomanzelmi sa aj tak neskor presunuli a sadali si kade tade, co tam budu sami robit? manzelia tam aj tak vacsinu casu nie su, lebo sa venuju hostom, tancuju - cize potom to vyzera sami jej rodicia, prazdne miesto, prazdne miesto, sami jeho rodicia 😂 bud si presadali, aby aspon spolu pokecali alebo proste boli so svadobcanmi 🤷♀️
@simona99687 ked to vyhovuje Vam aj rodicom tak Ti moze byt jedno kto si co o tom mysli .. 🙂
@simona99687 myslim že si to adresovala zlej osobe.. mne to smutne nepride my sme boli všetci spokojní
@petamich hej presne toto sme riešili že ostanú tam sami a budu sa presúvať zbytočne chceme ich dat k rodine aby si mali skym pokecať a nemuseli pendlovat a zbytočne niekomu "obsadzat" miesto 🙂 len som chcela vedieť či to tak mali aj iný alebo ma za to každý u križuje 😂
@angeli121212 prepáč asi ano 🙈 strašne veľa mi toho naraz prišlo asi som zle označila 🙂
@terezka1947 prečo smutne? Proste mame 2 deti ktore chceme aby sedeli pri nas a rodičia zas aby sedeli pri ostatnej rodine aby sa mohli aj rozprávať... Skôr my pride že to ľudia robia lrn preto že kedysi sa to tak robilo... Tak chcem vedieť či je viac párov ktorí tuto tradíciu "nedodržali" ved predsa či budu sedieť vedla manželov alebo vedľa ostatnej rodiny neznamená to že niekto ma niekoho menej rád nie?
@simona99687 určite nevadi stane sa 😊 ja len že by si si nemyslela, mne to pride tiež uplne v poriadku
A ešte sa spýtam neviete náhodou ako mam usadiť fotografa, kameramana a týchto ľudí ktorí budú na svadbe "pracovať"? Osobitný stôl alebo k hosťom.?
@simona99687 buď osobitný alebo na koniec stola
Ako pisu. Suhlasim.Nemusia byt.My sme mali,lebo tie stoly v sale tak mali usporiadane.. ale nam to inac strasne jeden starsi par dokafral...kedze si sadli,kde chceli oni (pri mladych) a nebrali ohlad na zasadaci poriadok! Bol z toho chaos... Zistila som to az na koniec svadby...kedze som bola cela vystresovana.. Tak ja len vyvarujte sa toho a oboznamte,ze je zasadaci poriadok. xD
@simona99687 zvykne byt separe mini-stol alebo na konci stola ak je napr. T tabula, pri okruhlych stoloch skor ten mini-stol (aspon tak som videla, nas stale volaju na svadby, tak som ich sice pred koronou absolvovala tolko ze 😅🙈)
hlavne si to uzite! 😃
@simona99687 väčšinou mladomanželia deti nemajú. Takže najbližšia rodina sú rodičia.
Mne sa páči,keď rodičom v ten deň dáme tú česť,byť pri cestnom stole. Ja som s nimi sedela.
Že ty nechceš,chces sedieť s deťmi,to je ok.
Ale rob,čo chces ty....nerieš,kto si potom čo o Tom myslí.
Urob si to podla seba, dlab na tradicie a na to, co kto povie.🙂
@terezka1947 no my sme spolu 9 rokov tak deti rokmi akosi pribudli nikdy sme neriešili nejako extra svadbu ale keďže staršia dcera začala chodiť do školy a mame toho veľa spoločného (majetku) tak sme sa rozhodli že sa zoberieme aby sme to mali ľahšie aj s papiermi a nemusi sa dcera stale pýtať prečo mame ine priezvisko 😂
urobte si podla seba - vsetko bude v poriadku. Ak uz mate rodinu, tak nech deti sedia s vami. Rodicia sa mozu rozpravat s vami kedykolvek. Nepozeraj na to, co si kto mysli. Je to vasa svadba a by mate byt spokojni. Co sa tyka kameramana a fotografa - ti sedeli na konci stola za hostami aby mohli kedykolvek vychadzat a sadnut si (cisto prakticke hladisko aby sa nemuseli predierat pomedzi rodinnych prislusnikov) - predsa len oni neboli na zabave - mali pracu.
@simona99687 My planujeme 3 stoly pre rodicov 😅 kedze sa neznesu medzi sebou.
jaj a nemyslíš si, že si zabudla na začiatku napísať taký "detail" ako že už máte deti 🙈 to "trošku" mení situáciu 🙄
Keď som sa vydávala ja, tak pri nás, okrem rodičov, sedeli aj svedkovia s partnermi 🤣
@zuzanka.zuzu nemyslím... Ja som sa nepýtala či to môžem urobiť a aky mam na to dôvod ja som položila otázku či stým ma niekto skúsenosť či to tak niekto mal.
Uprimne je to uplne jedno.okrem zjedenia polievky a hlavneho jedla sme s muzom na svojom mieste vobec nesedeli..pri kruhovych stoloch to dava zmysel pri klasickom U-cku by to vyzeralo cudne
@saxana000 budeme mat klasické "učko" no my chceme sedieť iba s detmi, rodičov chceme posadiť s rodinou do "prvého" radu stola keďže sa radi medzi sebou rozprávajú nemusia sedieť snami ked mi tam ani nebudeme. Zbytočne sa potom budú presúvať hore dole preto chcen taketo riešenie len som chcela vedieť či to tak niekto riešil 🙂
@simona99687 za mna… rodičia by mali sedieť spolu s novomanželmi, keď uz riešis takto svadbu. Ked mas deti a inú možnosť , daj si to tak, ako ty chceš . Najlepšie by bolo rodičia + svokrovci jeden stôl. Všetko je to len a len na tebe. Hudobnici+ fotografi mali svoj vlastný stôl .
@simona99687 ...tak ono asi kedysi male deti nezvykli byt rodicom na svadbe, max v bruchu nevesty 😁
Tak asi aby neveste a zenichovi nebolo smutno sedeli pri nich rodicia.
@simona99687 na poslednej svadbe som zažila taky zasadaci. Mladomanželia sedeli sami dvaja za hlavným stolom a rodicia s ostatnou rodinou za okrúhlymi stolmi. Všetci boli spokojní...