Zakázaný dar na krst

28. sep 2024

Ahojte, ideme byť krstní rodičia sesternicinej dcérke a dôrazne nám povedala, že dary neprijímajú, ani peniaze v obálke, že skrátka nechcú nič, aby sme si nerobili žiadne starosti, že im ide iba o ten krst a naozaj nič nevezmú.
Myslíte, že teda fakt nič nemáme dať?
Vravela mi, že ma už aj objednanú košieľku, tortu, proste že my len máme prísť a s ničím si nelámať hlavu.
No je mi to aj troška hlúpe tam prísť s prázdnou rukou, ale ako ju poznám, myslí to vážne.
Čo by ste robili?

nyusika
28. sep 2024

Nedala nič.
To je fakt taký problém rešpektovat prianie druhých ?

maminkadeticiek
28. sep 2024

Respektovala by som prianie rodiny.

kiki68
28. sep 2024

Mozno nejaka pekna hracka pre dieta. Napr nieco z dreva, proste malickost. A inak teda nic ked nechcu

pribinak
28. sep 2024

Doniesla by som napr nejakú sadu detských knižiek, maly darček.

https://www.martinus.sk/2478855-knizky-zo-skatu...

betulinka1
28. sep 2024

Ja by som nesla s prázdnymi rukami. Ked nic nechcu, tak by som aspon nejaku hracku.

nyusika
28. sep 2024

Inak, super príklad toto.
Koľkokrát tu čítame, že "svokra stále kupujem malému sladkosti/hračky..., aj keď som ju stokrát prosila, aby to nerobila.

Teraz prišlo opačné garde - niekto prosí mňa, aby som nič nepriniesla ..a ja aj tak niečo prinesiem.

alickapusinka
28. sep 2024

ak idete za krstných tak nešla by som s prázdnou rukou.Niečo male pekne by som kúpila.

anjelicek26
28. sep 2024

Knižku a do nej obalku.. to nikoho neurazi...

babushkaem
28. sep 2024

My sme toez nic nedavali. Ale krstněu synovi som otvorila fond a tam mu mesacne posielam 15-30€, vybrat si to bude moct na 18tku.

rozculena
28. sep 2024

...keď poviem,že nič nechcem,tak nechcem.Nemáš ani trochu úcty k danej osobe?

negymama
28. sep 2024

nedonieslo by som im nic, snad mozno nejaky maly kvet ci dezert, a oznamila by som im , ze som zalozila nejaky ucet ci sporenie na meno mojho krstneho dietata a tam mu budem odkladat malu ciatsku, ktoru mu potom vo vyssom veku dam. Ze to dam dietatu nie im.

kp7333
28. sep 2024

Ked velmi chces nieco dat, tak mozno poukazku do dm-ky, minu na plienky, kozmetiku... atd.

nikaluk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biba_18
28. sep 2024

a veď keď budeš krstná, bude milion príležitostí dať dieťaťu dary ☺️ tak dones seba, uži si to s nimi a na dary sa vykvajzni…

almia
28. sep 2024

Vyrobila by som plienkovu tortu je to pekné praktické a pre dieťatko

biba_18
28. sep 2024

@nyusika ale nap. moja svokra to hovorí len preto že je manipulátorka a keď nič nedonesieš, samozrejme to niekedy vytiahne… takže to neplatí paušálne…

petulda333
28. sep 2024

@almia nieee,ak nevie velkost a znacku,tak zbytocnost

kavasmliekom
28. sep 2024

@biba_18 takej svokre by som povedala, nech si rozmysli, či chce či nie. 🤣

araavdva
28. sep 2024

rešpektovala by som ich prianie. 4o tak niekedy vyskúšať rešpektovať druhých? Keď nič tak nič. Je to krst ich dieťaťa a keď sa tak rozhodli je to ich vec a treba ju rešpektovať.

biba_18
28. sep 2024

@kavasmliekom môžeš ty jej hovoriť… samozrejme ja som rezignovala na vyberanie darov, nič jej nebolo dobré a potom prišla s tým že ona nič nechce, už nič nepotrebuje, tak som to nechala na muža nech sa trápi…

dixitka
28. sep 2024

Ak to takto zdôraznili, nenos nič 🙂 idú Vianoce, tak ak chceš, môžeš potom malej kúpiť o to hodnotnejší darček, keďže teraz “ušetríš” 🙂

sissy27
28. sep 2024

Co konkretne si nepochopila na slove NIČ ?
Ja toto neviem pochopit, ak niekto jasne povie, ze nieco nechce a ludia bud nechapu alebo nerespektuju, nasilu budu vnucovat, lebo “oni si myslia”. Na mieste sesternice by som ta rovno poslala tam kde ani slnko nesvieti, ked nevies respektovat moje zelanie tak ta tam nechcem.
A konecne rodicia, ktori robia krst kvoli samotnemu
aktu a nie z vypocitavosti…

ella2015
28. sep 2024

Nenos nič, proste nič, Najlepšie mi príde ako radia baby vyššie založ sporenie kde mesačne dáš 10€ a to im potom neskôr daj, ale nič je proste nič

melanta
28. sep 2024

Neuveriteľné. Koľko žien tu v diskusii je totálne, ale že totálne neslušných, nechápajúcich a absolútne nerešpektujúcich želanie blízkych. Nič znamená nič. A nie hračky, knižky, plienky, obálku.

guiseppinka
28. sep 2024

Pri prvej sme riesili s krstnou, ci maju nieco nosit, dohodli sme sa, ze nie, nakolko cestovali... pri druhej sme sa tiez bavili, ze ci sviecku, kosielku, tak nie, to som riesila ja (resp mama) a pri tretom uz sme neriesili, vedeli, ze riesit nemusia nic, ze si to poriesim sama. Ked tak nad tym premyslam, tak vlastne pri tretom brali krstnorodicovstvo automaticky a iba sme s nimi poriesili datum🤭🤭🤭 vo vsetkych troch pripadoch dali peniaze.
Ak nechcu nic, doneste flasu vina pre rodicov a hotovo...

lucia13022023
28. sep 2024

@nyusika presne

minka201
28. sep 2024

@autorka Ak ti zdôraznila, že nič, že žiadne dary neprijímajú, tak ozaj nič nenoste. Môžeš jej ponúknuť svoju pomoc alebo nech ti dá vedieť, ak bude náhodou potrebné ešte niečo zabezpečiť.

nyusika
28. sep 2024

@guiseppinka
Štandard je, že košieľku, sviečku a dar nosia krstni rodičia.
Tieto veci nezabezpečujú rodičia dieťaťa, ti môžu zorganizovať pohostenie po obrade.

Ja som tak nejak vydedukovala, že autorka nie je budúci krstný rodič, aké bežný hosť

januska12323
28. sep 2024

Nič znamená nič.
@almia čo je na plienkovej torte pekné a praktické keď nechcú nič? To už radšej peniaze do ruky, môžu kúpiť čo uznajú za vhodné alebo nezoberú a autorka o nič nepríde. By ma porazilo riešiť čo s nechcenými darmi od nechapajucich príbuzných.

ina2405
28. sep 2024

Doniesla by som NIČ.