Určite aj vy máte deti čo majú meniny v dnešný deň. Ako to riešite,oslavujete aj meniny? A čo rodina spomenie si na to? My máme chlapčeka Adamka,ráno sme mu dali darček k meninám. A večer bude chodiť Ježiško. No príde mi smutné že z rodiny nikto si na to nespomenie že dnes má meniny. Každý rieši len Vianoce. Mne nejde o darčeky,no aspoň napísať alebo zavolať že všetko najlepšie k meninám. Či chcem tak veľa?
hold dali ste meno kt stoji v tieni vacsieho sviatku .. zagratulovali ste vy iste babka s dedkom a co viac chces? su to len meniny .. ak si nerobila oslavu a nepozvala ludi -necuduj sa ... odkedy sa malym detom posielaju spravy ... vie vobec citat
Presne preto netreba vyberat meno len srdcom, ale aj rozumom. Vsetko najlepsie malemu oslavencovi 🥳
preto som nechcela pre deti mena, ktoru su na, alebo okolo inych velkych sviatkov.
Uplne staci, ze polka rodiny ma narodky 19., 29.12., 6.,7.,8. a 9.1.
Nato si mala mysliet skor, ze bude mat dieta meminy na Vianoce a drviva vacsina ludi si bud nespomenie, alebo budu riesit prioritne Vianoce. Teraz uz tazko plakat nad rozliatym mliekom. BUd sa s tym zmieris, alebo budes vyzadovat od rodiny povinne telefonaty a navstevy rano na stedry den s povinnou gratulaciou. Len cakaj, ze ta druha moznost sa nestretne s uspechom, lebo vianoce si chce kazdy zit podla seba. Su to len meniny. Netoci sa cely svet iba okolo tvojho diatata.
A ostatnym tvojim deťom posielali od mala správy k meninám a chodia gratulovať?
sesternica má v jeden deň všetko... meniny , narodeniny a aj Vianoce...
Ako dieťaťu jej to veľmi vadilo, ale teraz to vidí ako veľké plus...
Bude to tak stále.. všetci riešia iba Vianoce.. ja mám meniny na dušičky a tiež si málokto spomenie.. donedávna som trpela aj tým, že návšteva od nás z oslavy vždy utekala, že ešte na hroby treba ísť - akoby sa nedalo ísť v iný čas 🤷🏻♀️ chystať oslavu celý deň pre veľkú rodinu (tak to u nás bolo zvykom bez ohľadu na to, že sú to iba meniny) a po hodine je už po všetkom, lebo cintorín? prestala som sa tým trápiť, oslavujem iba s manželom, deťmi a mojimi rodičmi. Ak si ešte niekto spomenie, mám radosť. Ak nie, neriešim.
Ani na moje meniny si nik nespomenie a to ich mam medzi sviatkami a je mi to u prdele . Tiez som chcela Adama ale kvoli tomuto som dala ine meno
Môj syn má dnes narodeniny 🙂 tak to poznám. Má ešte len 3. Doobeda je oslava narodenín a večer klasika.
Tak ostatnym prikaz, aby si tie Vianoce presunuli, lebo tvoj syn ma meniny 😅 Vies co, kto sa kedy narodi si clovek nevyberie, ale meno ste mu predsa vyberali vy a vybrat ste mohli hocijaky iny den v roku, tak sa teraz nemozes cudovat.
Som Eva a je mi to jedno. Kto zablahozela, zablahozela, kto nie, nie. A keby som mala aj nevianocne meno, na meninach zivot nestoji ani nepada.
Sú to iba meniny 🙄 skôr to trápi teba ako chlapčeka
Mám syna Adama, ráno mu zagratulujeme a vecer ma darceky po stromom-klasika...moji rodicia aj svokrovci mu vzdy zagratulovali a moja sestra s rodinou a muzova sestra s rodinou vzdy zavolali alebo aspon sms poslali...
Ja mam dceru Evku. Darcek na meniny dostava rano a rodine to na drzaka pripominam. Tiez nie kvoli darcekom......
Tak na toto si mala myslieť keď si meno vyberala. Nemôžeš druhých nútiť aby si spomenuli, je to na nich. A sú to len meniny, inde vo svete sa ani neoslavujú, my doma to tiež nejako extra neriešime.
Myslim, ze to trapi teba a nie jeho 🙄 Moje deti ani nevedia, kedy meniny maju 🙄 V zivote sme to neoslavovali. Bud rada, ze ma krasne meno, to snad staci.
@syslik81 Zagratulovali sme mu iba my rodičia a starší súrodenec. Aj babky a dedkovia zabudli,aj krstny rodičia.
@beata_k Ďakujem,vyberali sme meno aké sa nám páčilo s manželom.
@elanor Nikde nepíšem že vyplakavam,nemusia ani na návštevu dôjsť nevyžadujem to. No čo by to spravilo keby babkovci a dedkovia by zavolali na chvíľu a zablahoželali,synček by sa iste potešil.
@ajka0207 Áno starší súrodenec keď má meniny vždy si spomenu a zavolajú.
@adalmba Jej všetko najlepšie.
@maranta_leuconeura Ja nechcem nikomu nič prikázať,no myslím si že z nikoho by neubudlo keby aspoň zablahoželali. Pre mňa kto je dôležity na toho si spomeniem keď má sviatok.
@mandzula Všetko najlepšie. Život nestojí na meninach,no potešiť dieťa by stálo za to.
@modrykonik33 Ked malý sa opýta a prečo babka a dedko nezavolá,tak áno trápi ma to,lebo ja mu musím povedať že zabudli na to. A každý rok
A co chces pocut? Ano, ludia dnes ziju Vianocami. Ani ich nenapadne obzerat kalendar. Ludia chystaju veceru, kolace alebo sedia pred TV. 🤷🏼♀️
Tak im zavolaj. Nabudli no.
@mata1001 To je pekné,tak by to malo fungovať u každého,že si rodina na to spomenie.
@kate_cs Nikdy by ma nenapadlo že rodina si zabudne na jeho meniny len preto že je to v deň kedy sú aj Vianoce. Tak ako som mala na to myslieť dopredu? A je to najkrajšie meno pre chlapca čo sme našli v kalendári s manželom.
No ja keď som vyberala meno som Adam hneď zavrhla práve kvôli tomu, že mi bolo jasne, že ľudia budú riešiť Vianoce. Neprikladam meninam veľký význam ale aj tak som ich nechcela v sviatok. Takže ja som na toto vopred myslela. 🤷🏼♀️ a ďalšia vec, naozaj nemôžeš nikoho donútiť aby si spomenul. Keď chce, zablahoželá.
Moja skúsenosť s Evičkami a Adamkami v rodine je presne opačná, lebo všetci vedia, kedy sa tieto mená oslavujú a skôr sa pozabudne napr. na mňa lebo to je úplne náhodný deň 😅 otázka teda podľa mňa skôr znie, či by inak na to mysleli a ozvali sa...staršiemu zvyknú gratulovať? a tiež neviem koľko má rokov synček, ale tiež som začala volať detičkám v rodine ku sviatku, až keď boli väčšie, kým boli drobci, tak sme to vždy vyriešli až pri najbližšej návšteve...a všetko najlepšie oslávenecovi!! 🥳
@mandzula vsetko najlepsie k meninam 😉
@martinkatinka ďakujem🙂
U nas naopak, kolkox my v Tom zhone zabudne me a segry babky zavolaju😂😊ale ja s tou mojou sklerozou kupim maly darcek popredu a rodina Nam sem tam pripomenie😊
Btw. poslat rodine whatsapp spravu 23ho vecer - nezabudnite zajtra Adamkovi zavolat k meninam, velmi sa na to tesi...by celu situaciu celkom elegantne vyriesilo...
Mame okolo seba meno Eva a v rodine normalne funguje, ze doobeda volame k meninam. Ved zaved to tak aj ty. Babkam posli sms, ze Adamko caka na telefonát. Keby mohli nech zavolaju aby sa potesil.
Este by si mohla rodicom a svokrovcom pripomenut, ze teda aspon zavolat mohli, ze syn by sa potesil aj telefonatu...ze kazdym rokom zabudnu mu popriat k meninam a ze sa ta pyta ze preco mu negratuluju...
Praveze by som povedala, ze take meniny sa ovela lepsie pamataju, ako ked ma niekto, vymyslim si, 13.8. napriklad. Ja uz ale sama meniny dost dlho neriesim, je to pre mna taky odveci sviatok... tak to flakam aj pri mojich vlastnych detoch, chudiatkach... pred 2 dnami mala meniny moja dcerka a ja som upratovala jak zerava, 3 druhy vian. peciva a potom nabalit darceky na presun k svokre a cudovala som sa, co ma ta Adelka tolko vela vianocnych darcekov... vtedy mi trklo, ze daco z toho malo byt na meniny... zatial ma len 3 roky a dako to nevnima... darcek,kolacik potesi, ale ona to vlastne necaka... Neviem, kolko ma tvoj Adamko rokov, ale ked sa uz pyta, ze preco babka nevolala, tak zavolaj ty, popros ich, nech vnukovi pogratuluju a strc mu do ruky telefon... fakt je taky frmol okolo tych Vianoc, ze clovek zial niektore veci musi vypustit, lebo by sa zblaznil.
Moja mamka ma 24.12 Meniny, 26.12. Narodeniny 😃. Hmmm, ona Vianoce má 25.12. 🤗
A všetko najlepšie k meninám tvojmu synovi 😍
A povedala si to ostatnym clenom rodiny?