Svadba - redový tanec, darčeky

lenuska9999
3. nov 2022

Žienky, ktoré ste mali svadbu za posledné roky, prosím Vás o pár rád. Zaujíma ma , čo ste napríklad dávali na redový tanec. Koláče mi prídu také obyčajne, chcela by som niečo výnimočné. A dat to urobiť pre všetkých hostí? Budem mat približne 80, čiže 80 darčekov aj na radový? Plus akú drobnosť ste dávali na stôl pre hostí? Myslím tým darček pre hostí, ktorý si vezmú domov. A keď ste mali Candy Bar dávali ste na stôl aj kolace ?? Mali ste kapelu alebo DJ ?? Ja veľmi na tieto ľudovky nie som, takže ja by som radšej DJ, len ci hostia sa budú tak baviť ako na živú hudbu. Uvítam aj nejaké rady čomu sa vyhnúť, čo naopak nezabudnúť. Čo vám prišlo napríklad zbytočne atď? Ďakujem za každú radu 🙏

veronikaszabova
3. nov 2022

@lenuska9999 ja ti poradim jednu vec - nedavaj ako drobnost pre hosti pracholapky (magnetky s datumom svadby, klucenky, privesky,...). Nikdy som toto nepochopila. Pridem domov a supnem to do suflika. A po case vyhodim.
Pred casom sme boli kamoske na svadbe a mali sme pernicek s nasim menom. To bolo super. Zjedli sme 🙂
A na redovy sme.nikdy nic nedostali.

lenuska9999
autor
3. nov 2022

@veronikaszabova ďakujem pekne za radu. Chcela som dat skôr slany karamel v sklíčku a na etikete naše mena alebo také niečo

tyrkysova_kobyla
3. nov 2022

@lenuska9999 ja som minimalizovala co sa dalo, ziadny darcek pre hosti nebol, ani na redovom sa nerozdavali darceky (darcek bol, ze si mohli so mnou zatancovat 😂)
Zazila som svadbu bez DJ-a len so zivou kapelou, to bolo hrozne, dlhe pauzy, casto oddychovali, tak hostia nemali co robit, len pili za stolom, ked sa nedalo tancovat 😀

veronikaszabova
3. nov 2022

@lenuska9999 vsetko, co sa da skonzumovat, je super 🙂

elenka.k
3. nov 2022

mne sa nezdá dávať darčeky, veď predsa vy ste tí, ktorí mate dostať dary, nie? je to váš deň, vy im dáte niečo na radovom kúsok torty? / no ak mate peniaze nazvyš - nejakú mini fľašu /

struhanka
3. nov 2022

@lenuska9999 Mnohí ľudia majú ku slanému karamelu priam odpor. Na jednej svadbe sme dostali ako pozornosť mini balenie medu. Zaujímavý nápad bola aj fľaštička džemu.

majki_ki
3. nov 2022

@lenuska9999 ja väčšinou na svadbách zažívam, že len koláč a naliať alebo aj nič.. sestra mala ako darček pre hostí malé dzemiky, potešili a zjedli sa 🙂

andrea_82
3. nov 2022

ja tiež nerozumiem tomu novodobému zvyku dávať hosťom darčeky na pamiatku. Podľa mňa zbytočne vyhodené peniaze. Ja si skutočne nepotrebujem spomínať na svadbu niekoho iného, keď tak mi stačia fotky. Boli sme tento rok na svadbe sesternice, nedostali sme nič.
Mali candy bar a aj koláče na stole aj do výslužky. Mali DJ, zábava bola super, vôbec nám živá hudba nechýbala.

deti95060810
3. nov 2022

tak za mňa je živá hudba super... DJ máva takú hlasitosť že aj pľúcami natriasa - hrôza

lenuska9999
autor
3. nov 2022

Ešte som zabudla napísať, že budeme mať na svadbe svoj fotostanok. Čiže budú si môcť rovno tlačiť fotky. Myslíte, že stačí takáto pamiatka na svadbu a na stôl už žiadnu drobnosť nedávať?

betulinka1
3. nov 2022

@lenuska9999 za mna fotobunka top a nic na stol nemusis davat. Odnesú si super pamiatku formou fotky.

ejbyk
3. nov 2022

Určite DJ!!! Nebola som ešte na žiadnej svadbe kde som sa zabavila so živou kapelou....zatiaľ vždy katastrofa.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajda14
3. nov 2022

Kým sme tancovali redový tanec, čašníčky ochotne rozdali ku každej menovke na stôl mini medík. Jedine etikety sme si dali vytlačiť ostatné sme vytvorili my. Cena max. do 1€. Svadobčania až teraz otvárajú medík a pochvaľujú si, a to už prešlo pár rôčkov. Milá chutná spomienka 🙂 Ešte je dobrý nápad džem, pečený čaj a aj medovníčky 🙂 A tiež sme mali DJ, moderoval aj rôzne hry, vypĺňal program, kým sme boli na fotení 🙂

lenuska9999
autor
3. nov 2022

@evamarek77 my chceme nechať fotky hosťom, my dostaneme predsa fotky od fotografa.

kitycat
3. nov 2022

@lenuska9999
Darcek pre hosti je blbost. Ak tak nejake kolace co zvysili... Predsa "darček " je ta účasť.
My sme mali sladke na jednom kredenci, nemali sme candy bar s milionom rroznych kolacov.. Mali sme len 3 druhy, veternick, kosicky a zaviny od starej mamy. Torta sa ktajala az neskoor.

DJ na vecer, nech hra na zelanie a tak.. Ziva kapela ti nezaspieva ako original.. Kapelu ak tak na nejaky relax cize lokalny folklor. My sme mali na obrad a poobedie cimbal a vecer DJ.

Fotostanok urcite staci, foro pre vas a pre hosti na pamiatku je dostatocne krasne + neskorsie profi fotky.

tyrkysova_kobyla
3. nov 2022

@lenuska9999 este k tym kolacom, ja mam skusenost, ze sladkeho sa zje naozaj malo, najma ak su to klasicke kolace (puncaky, medove rezy...), vzdy skor idu nite a pagace a ine slane pochutiny. To len aby ste to neprestrelili s poctom 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenuska9999
autor
3. nov 2022

@tyrkysova_kobyla ďakujem, ani som nevedela, že sa dava aj slané

tyrkysova_kobyla
3. nov 2022

@lenuska9999 ako kto chce, my sme davali, k vinku super pochutina a zjedlo a slaneho dost vela. Zato kolacov nam ostalo po milu Jarmilu 😂

annamivo
3. nov 2022

@lenuska9999 k darčekom pre hostí - za nás zbytočné, často x som videla polovicu tých darčekov nad ránom pohadzanych pod stolom, prípadne ako bolo spomenuté sú to pracholapky. Máte fotobudku to je super, ľudia si urobia fotku a budú vedieť z akej svadby to je. Sestra mala Candy bar aj koláče, veľa sa vyhodilo. My len koláče a ostali nám 2 krabičky čo sa zjedli na popravinach. Rozdali sme tlpo kúsky torty. U nás sa na redovom nedáva nič - ponúkne sa pohárik, koláčik, vezme si kto čo chce- žiadne darčeky. Za nás DJ a heligonky, živá hudba má veľké prestávky a my sme zvyknutí baviť sa fakt do rána a to oni nevládzu toľko hrať. Keď ma DJ prestávku tak heligonkari bavili ľudí, ti sú do začepčenia.

31majka12
3. nov 2022

@lenuska9999 pečené nanuky alebo medovníčky v tvare srdiečka s dátumom a menom oboch mladomanzelou

banalu
3. nov 2022

1. Darcek na stol - ja som bola velmi proti tomu, myslim si ze je to zbytocnost a sama by som si nikoho na chladnicku v podobe magnetky nevycapila... to tak najblizsia rodina mozno, ale kamosi asi tazko, skonci to v kosi 🤷‍♀️ Alebo zabudnute na stole. Raz som bola na svadbe kde rozdavali takych malych bielych anjelov... nechala som to tam, mne to prislo gycove 🤷‍♀️
Nakoniec som nasla klucenky anjelov, kupou klucenky sa prispelo postihnutemu chlapcekovi na rehabilitacie, tak som si povedala, ze ked uz, tak nech to ma zmysel. Zenam som davala klucenky, muzom mini flasticky s alkoholom.
2. Redovy - rozdavala som minipavlovky
3. Candy bar - nemala som, boli kolace na stoloch. Mala som ale cokoladovu fonatnu s ovocim a inymi vecami. Vyriesila som tym veganov a potravinove intolerancie a alergie ako bezlepkaci, alergici na vajcia ci mlieko. Cokolada bola tmava vhodna pre veganov. Dost si to ludia pochvalovali.
4. Dj - odspievala aj ludovky, cize bola take dva v jednom. Mne sa kapela nepaci 🤷‍♀️
5. Mat dost jedla. Ak je sobas skoro mylsiet na to ze medyi vecerou a bufetmi vznika dost velke okno a ludia su do 10tej potom uz moc hladny. Ponukla by som este medzijedlo. My sme uvazovali nad pecenym moriakom alebo prasiatkom servirovanym kucharom s prilohami, nakoniec sme posuvali svadobnu oslavu, lebo obrad bol rok skor a party bola zvlast. A bufety, pocitat aspon 1,5-2x viac jedla na osobu. My sme davali vyssie gramaze jedal ako bolo odporucane, ale tym padom aj ludia co sa isli najest z bufetu o 2hej rano tak tam s kludom este nasli rezne ci rebra... a neostalo toho vobec vela, aj ked nasa teoria bola, radsej nech ostane akoby mali byt hostia hladni.

slavomira236
3. nov 2022

@lenuska9999 u nás je zvyk že kto zatabcuje s nevestou hodí do klobúka peniažky a potom dostane kus torty ktory si zje kto nechce nevezme NATO sú určené tie veľké torty

julie19
3. nov 2022

My sme dávali na stôl pre dospelých mini fľaštičku vodky s našou etiketou a deťom lizatka tiež s etiketou … pri rodičom nič, kto zatancoval s nevestou a dal do košíka peniažky dostal naliate a koláčik 🤷‍♀️ … čo sa týka hudby mali sme len DJ a nikto sa nesťažoval, hral aj moderne aj ľudovky aj všetko možné na želanie, už po polnoci boli tie želania kadejake 😅… a candybar sme nemali koláčov aj tak bolo viac ako trebalo aj keď sme balili do krabíc aj tak nám asi 3 kartóny ostali 🙈 plus pol torty … Ni dosť toho poostavalo

aaalenkak
3. nov 2022

Ja som si urobila male mydielka s nasimi menami a male balene cukriky v tvare srdiecok, toto cele do peknej krbicky a na stol hosti k menovke.

katka086
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bolarazjedna
3. nov 2022

My sme nedávali žiadne darčeky k stolu, predsa dostanú vysluzku - zákusky a víno, na tom bola etiketa s dátumom a našimi menami a ze ďakujeme. Z manželovej strany je zvykom dat do vysluzku tvrdší alkohol, tak im sme dali nejaké brandy.
Po redovom tanci kto chcel, mal naliať do pohárika. Nikto podľa mňa neočakáva nič viac ☺️ a aj keby nebolo aluate, však aj tak pili koľko len chceli, čo len chceli celý večer.
My sme mali kapelu aj DJ (púšťal maďarské pesničky, lebo to kapela nevedela). Predsa živá kapela nerovna sa ľudovej hudbe, je kopa kapiel, čo ti zahrajú kadečo, od elánu po horkýže slíže, aj záhradnícke moderné pesničky. A takisto DJ môže namiešať dobrú hudbu, aj nemusí. Takže to sa nedá povedať, čo je lepšie. Hľadaj pri vyberte recenzie a hlavne - teraz už každý má nejaké promo video na YouTube, alebo ti pošlú, ak ich oslovia a vieš ohodnotiť, či sa ti to páči, či nie.

My sme napr nemali starejsieho a obec nám nechýbal. Ani fotostenu, ani to nám nechýbalo. Zbytočne sme komplikovali aj alkoholické nápoje - mali sme hádam 10 druhov alkoholu a potom také drahšie likéry, rum, konak, wisky, po 1-2 flaske pri barovom stole, kto chcel, otvoril fľašku. O pár tyzdnov neskôr sme boli na kamarátku ej svadbe, oni mali iba 1 druh vína a 1 druh domácej pálenky, a nikomu nič nechýbalo, niekto pil domácu, niekto víno a bolo vybavené. Takže už by som to robila podobne.