Svadba po anulácii manželstva

8. feb 2023

Ahojte, mám za sebou anulované manželstvo a budem sa vydávať (v kostole, máme povolený iba obrad). Práve riešim výber šiat a neviem či by som pri výbere mala brať ohľad na to, že som už bola vydatá. Chcela by som princeznovské šaty s vlečkou a závoj, ale neviem či sa to hodí vzhľadom na môj stav rozvedenej. 😁🤦 Ako by ste to riešili vy? Vďaka 😊😃

autor
8. feb 2023

Ešte by som chcela dodať, že nemám deti.

stanulienkat
8. feb 2023

Je to tvoja svadba, je 21. storočie. Obleč si čo chceš a čo sa ti páči. Keby sa všetky nevesty držali tradícií a panny by sa mali obliekať do bieleho, tak biele svadobné šaty ani neexistujú.😁

martinkatinka
8. feb 2023

Tak si rozvedena, ci mas anulovane manzelstvo?
Daj si ake chces.

autor
8. feb 2023

@martinkatinka anulácii predchádza civilný rozvod. Čiže som rozvedená a následne mi anulovali manželstvo ( z cirkevného hľadiska slobodná).

melanta
8. feb 2023

Áno, kľudne si daj biele princeznovské šaty s vlečkou. Je to tvoja svadba a ty rozhoduješ, čo si oblečieš. Ja som tiež vydatá druhý krát a ani ma nenapadlo riešiť, či biele šaty pre rozvedenú sú vhodné alebo nie.

martinkatinka
8. feb 2023

Potom si pred cirkvou slobodna. Daj si ake chces.

januska12323
8. feb 2023

Je to úplne jedno.

eee30
8. feb 2023

21. storočie. neriešila by som nikoho a nič, obliekla by som si čo chcem.

h2
8. feb 2023

Čo znamená "máme povolený iba obrad"?

autor
8. feb 2023

@h2 je to nariadenie biskupa, v určitých prípadoch nie je povolené uzavretie manželstva s omšou napr. predchádzajúca anulacia alebo ak je jeden z manželov iného vierovyznania... teda aspoň tak mi to vysvetlil kňaz. Vraj sa ale dá požiadať o schválenie výnimky. Možno o ňu skúsim požiadať, nech majú svadobčania platnú nedeľňajšiu omšu. 😊

zuzliq
8. feb 2023

Určite to ide aj s obradom. Kamarátka po anulácii mala sobáš s omšou, aj sme na takom sobáši spievali.

rivini
8. feb 2023

V prvom rade nerozumiem co to znamena, ze mate povoleny iba obrad? Ved obradom sa stavate manzelmi a oslavu ti v 21. storoci nik zakazovat nemoze. Po druhe, ak bolo prve manzelstvo anulovane, tak nie si rozvedena, ale slobodna. Mozes si teda vziat kohokolvek a vybrat si saty, ake sa ti pacia!

rivini
8. feb 2023

To je co za hlupost? Ak cirkevny sud anuloval predchadzajuce manzelstvo, ziaden biskup nema pravo nariadit, ze nove manzelstvo nemoze byt uzavrete pocas riadnej omse.

janinah
8. feb 2023

Ja by som si obliekla v čom by som sa dobre cítila,snehobiele princeznovské šaty by to neboli v takom prípade.Dlhé šaty svetlej farby.A bez závoja.Ale to som ja.Len sa mi zdá,že pre nejaký dôvod sa to tu pýtaš a so snehobielymi stotožnená nie si.

autor
8. feb 2023

@rivini žiaľ áno,trochu ma to sklamalo,ale asi na to majú svoje dôvody,ktorým možno úplne nerozumiem...

autor
8. feb 2023

@janinah naozaj neviem, čo si mám myslieť... Rozmýšľam iba o nejakých jednoduchších skrz anuláciu, ale nie je to to, čo som si vysnívala... Preto ma zaujíma pohľad iných...

bekiinka5
8. feb 2023

Ja som bola v tvojej situácii a mala som normálne biele princeznovské dlhé šaty 🙂

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. feb 2023

@jabadabadu dlhé biele princeznovské šaty s vlečkou ..

autor
8. feb 2023

@bekiinka5 👍😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kitycat
8. feb 2023

Zavoj zbytocnost.. To radsej peknu korunku/celenku

andreatytler
8. feb 2023

A nema cirkev pravidla aj na to ake saty nosit?

elenka74
8. feb 2023

Neviem, koľko má rokov, ale za mňa závoj a šaty ala princezná už nie.

autor
8. feb 2023
ropucha6
8. feb 2023

Za mna uz nie, raz stacilo 🙂 dala by som si nieco dlhe svetle a decentne ako pise @janinah

autor
8. feb 2023

@elenka74 nemyslím zase niečo neviem ako veľkolepé, možno niečo na takýto štýl...

mimka1402
8. feb 2023

Si mladé žieňa za mňa určite takéto šaty ano!😍
Prečo by si mala riešiť minulosť? Keby ideme podľa správnosti tak žiadna, ktorá nie je "čistá" by nemala mať bielu farbu.😀 O tom koľko tehotných sa v dávalo v bielych šatách radšej vynechajme.😀 Takže určite si takéto šaty daj. Prečo nie? Veď je to verím tomu posledná svadba.😁 Tak si daj po čom ti len srdce zaplesá. Nenechaj sa vtiahnuť do nejakých hlúpych reči. 😌

elenka74
8. feb 2023

Takéto áno, sú veľmi pekné.

bessie12
8. feb 2023

presne tak ako pise @elizabet173 . Je to tvoja svadba a tvoje rozhodnutie ake saty si oblecies. Aj keby si si vzala na seba vrece od zemiakov, tak inych je do toho prd makovy. Takze kludne si oblec saty s krinolinou a dlhou vleckou, ak ti po takychto satach srdce pisti 🙂
Moj sen je tiez mat saty s vleckou a krinolinou. Nieco na styl cisarovnej Sisi. Dlhy katedralny zavoj aj ked sobas by bol "len" civilny, ale nie na urade. Vsetko by sa odohravalo niekde na nejakom zamku 🙂 Ale tak zatial len o tom snivam 😅